ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ: “Η αδρεναλίνη του θεάτρου, είναι υπέροχο συναίσθημα”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Γενικώς απο μικρός είχα μια τάση προς τις τέχνες. Απο παιδάκι θυμάμαι ημουν πάντα μέσα στις θεατρικες παραστάσεις του σχολείου, στις χορωδίες στις σχολικές μπάντες στις γιορτές κτλ. Η αλήθεια είναι οτι το θέατρο μου το είχε προτείνει η μητέρα μου, αλλα ήμουν σε ηλικία που θεωρούσα οτι η μουσική θα μου ταιριαζε καλύτερα γι αυτο και έκανα σπουδές ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας, και έπαιζα σε ανεξάρτητες ροκ μπάντες απο 15 περίπου ετών. Στα 29-30 μου όμως, με αφορμή ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, πήγα στο έργαστήρι του θεάτρου Φλέμινγκ. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Στο Φλέμινγκ έμεινα πολύ μικρό διάστημα, και πήγα στην Ομάδα Νέμεση. Εκεί διδασκόμενος απο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και την Τινα Στεφανοπούλου, συνειδητοποιήσα η υποκριτική είναι σημαντικό κομμάτι μου, και οτι ένα κεφάλαιο ζωής έχει ανοιξει.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Είναι παρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω…Ειλικρινά θα μπορούσα να σας λέω ώρες. Αγαπημένος μου διαχρόνικά ηθοποιός είναι ο Gary Οldman.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Μου αρέσουν και τα δύο παρα πολύ. Είναι η ίδια τέχνη σε άλλο πλαίσιο. Είχα πρόσφατα την χαρά να συμμετάσχω στην ταινία του Αγγελου Φραντζή “Ευτυχία”, που τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Απίστευτο σετ, απίστευτα σκηνικά, κουστούμια, και γενικώς παραγωγή. Η αδρεναλίνη του θεάτρου όμως, είναι υπέροχο συναίσθημα. Η ελευθερία που σου δίνει η σκηνή. Η πολυτέλεια του να μην είσαι εσύ. Ανυπέρβλητο και μαγικό.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Ως καριέρα αντιλαμβάνομαι το να έχει διάρκεια αυτο που κάνει κανείς. Ως επιτυχία, αντιλαμβάνομαι το να παίζω σωστά σε ωραίες παραστάσεις με καλούς φίλους και συνεργάτες.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ολοι γεννιόμαστε καλλιτέχνες. Δείτε τα παιδιά. Τραγουδάνε, χορεύουν, ζωγραφίζουν, κάνουν κατασκευές, παίζουν θέατρο, σκηνοθετούν τις κουκλες τους, και τον εαυτο τους σε φανταστικές ιστορίες. Απλά κάποιοι το χάνουμε εντελώς, καποιοι το ξαναβρίσκουμε, και καποιοι το κρατάνε ως έχει.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Η λέξη που μου έρχεται και κουμπώνει δίπλα στην λεξη καλλιτέχνης, έιναι η λέξη δημιουργία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Έμπνευση…Είναι κάποιες φορές που το νιώθεις, ναι. Αλλες φορές πάλι δεν έχεις πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς πας να κάνεις, και κρίνεις εκ του αποτελέσματος. Παντως κατι νιώθω καμιά φόρα. Δε ξέρω δεν είναι πλήρως συνειδητό, δεν το έχω αποκωδικοποιήσει ακόμη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Πως θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη….Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Θα το κρίνουν άλλοι αυτό μάλλον…

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Πρόκειται να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις τον Οκτώβριο, πρώτα για το έργο Σχεσεις 2χ3 που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αυλαία αρχές Οκτωβρίου, και λίγο μετά, θα ξαναπαιχτεί, Η Φονισσα, από το Θεάτρο του Άλλοτε επίσης στο θέατρο Αυλαία. Κατι υπάρχει στα σκαριά, και για το Δεκέμβρη, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να σας πω!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 30/01/1981 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ: AΘΗΝΑ

EMAIL: [email protected]

Σπουδαστής των εργαστηρίων του θεάτρου “Φλέμινγκ” από τον Οκτώβρη του 2010, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2010. Σπουδαστής των εργαστηρίων της Ομάδας “Νεμεση” απο τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι Ιούνιο 2013.

Συμμετοχή στην παράσταση “Από το εγώ στο εσύ”, της Ομάδας Νέμεση, Ιούνιος 2011, σε σκηνοθεσία της Τίνας Στεφανοπούλου, και επιμέλεια Δημήτρη Παπαδόπουλου, και Εφης Ράτσου Συμμετοχή στην παράσταση “Κεκλεισμένων των θυρών” του Jean Paul Sartre, στην αίθουσα ” Κλειώ” του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ., στο ρόλο του Joseph Garcin.

Σκηνοθεσία: Αρτεμις Σελιτσιανιότη. Οκτώβρης 2011. Συμμετοχή στο Performance “Οταν έρχεται η νύχτα” , βασισμένο στο διήγημα του Edgar Allan Poe, “Η πτώση του οίκου των Ασερ”, στον πολυχώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στο ρόλο του Roderick Usher.

Σκηνοθεσία: Marlene Kaminsky. Δεκέμβριος 2011 Συμμετοχή στην παράσταση “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε με το θέατρο”, της Ομάδας Νέμεση, Ιούνιος 2012, σε σκηνοθεσία της Τίνας Στεφανοπούλου, και επιμέλεια Δημήτρη Παπαδόπουλου, και Εφης Ράτσου. Συμμετοχή στην ταινία μικρού μήκους ¨Πιγκουίνοι”, Στο ρόλο του αστυνομικού, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ζάχου. Βραβείο “Κοινωνικου Προβληματισμου” στο “Πανόραμα Κινηματογράφου Πάτρας” , 2012. Πρωταγωνιστής στη διαφημιστική καμπάνια της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κατα την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

links:

http://www.youtube.com/watch?v=9xvBZ99zIyk

http://www.youtube.com/watch?v=9xvBZ99zIyk

Πρωταγωνιστής στην χοροθεατρική παράσταση “ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΗΣ” της Ομάδας Νέμεση, σε πολλαπλούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Τίνας Στεφανοπούλου, Μαρτιος-Απρίλιος 2013. Συμμετοχή στην παράσταση “LOL” Get up Stand up!!!! στο θέατρο Αθήναιον σε σκηνόθεσια Αστέρη Πελτέκη, Απρίλιος 2013. Συμμετοχή στην παράσταση “Σεμινάριο πάνω στο ρεαλισμό, βασισμένο στο έργο “Βρικόλακες του Ερρίκου Ιψεν” στους ρόλους των Oswalt Alving και Ulaf Manders. Tης Ομάδας Νέμεση, σε σκηνοθεσία Τίνας Στεφανοπούλου, Ιούνιος 2013. Συμμετοχη σε Performance στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης υπέρ εκδήλωσης του Ο.ΚΑ.ΝΑ., Ιούνιος 2013. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Περδίκη. Πρωταγωνιστης στην παράσταση “Κωδικός Σπασίμπα-Ντα”, του Βασίλη Τσικάρα, στο ρόλο του Eric Shelter, Στο θέατρο έξω από τα τείχη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα, Νοέμβριος 2013 – Ιανουάριος 2014 Πρωταγωνιστής στην παράσταση “MADMIX vol.3” του Βασίλη Τσικάρα, και Χριστίνας Λιόλιου, που παίχτηκε σε διάφορα μπαρ της Θεσσαλονίκης και επαρχιακών πόλεων, καθώς και στο θέατρο “Αρατος”. Σαιζον 2015-2016.

Συμμετοχή στην παράσταση “Κάτω Κόσμος”, από το Θέατρο του Αλλοτε, σε κείμενο Μαρίας Ράπτη και σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου στο θέατρο BlackBox, Μάρτιος 2016 Συμμετοχή στην κινηματογραφική ταινία “Έξοδος 1826” του Βασίλη Τσικάρα, στο ρόλο του Κώστα Γιολδάση. Διανομή New Star Cinemas. Πρωταγωνιστές : Μαρία Ανδρούτσου, Λεωνίδας Κακούρης, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Συμμετοχή στην παράσταση “Ματωμένος Γάμος” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο ρόλο του Πατέρα της Νύφης. Από το Θέατρο του Αλλοτε, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου, που παίχτηκε στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο “Αυλαία”, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016. Συμμετοχή στην παράσταση “Κάτω Κόσμος”, από το Θέατρο του Αλλοτε, σε κείμενο Μαρίας Ράπτη και σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου στο θέατρο Αυλαία, Μάιος 2017 Συμμετοχή στην κινηματογραφική ταινία “Armen and me” του Maxim Ayrapetov, Οκτώβριος 2017. Συμμετοχή στην μικρου μήκους ταινία “Elderless” του Μιχαήλ Χαραλαμπίδη, στο ρόλο ενός πρόσφυγα. Οκτώβριος 2017. Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της αλυσίδας supermaket LIDL, ώς βοηθητικός. Νοέμβριος 2017.

Συμμετοχή στην παράσταση “Μια ξεχωριστή μέρα” του Ετόρε Σκόλα, στο ρόλο του Εμμανουέλε Τίμπερι. Συμπαραγωγή Δη.Πε.Θε Σερρών και Αλέξανδρος Ρήγας. Σκηνοθεσία: Ασπα Καλλιάνη. Κείμενο: Αλέξανδρός Ρήγας. Πρωταγωνιστές: Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα. Δεκέμβριος 2017 – Φεβρουάριος 2018 Πάτρα (Πάνθεον), Θεσσαλονίκη (Αυλαία), Σέρρες (Αστέρια), Καβάλα (Αντιγόνη Βαλάκου). Συμμετοχή στην παράσταση “Ο Εκκλησιαστής”, από το Θέατρο του Άλλοτε, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου, στο θέατρο Αυλαία, Ιανουάριος 2019.

Πρωταγωνιστής στην παράσταση “5ος Όροφος”, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Άνθιμου Κατιρτζόγλου, θέατρο Σοφούλη, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2019. Παρακολούθηση σεμιναρίου “Υποκριτική στην κάμερα”, Στην ανωτέρα δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ, Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Εισηγητής: Παντελής Βούλγαρης. Μάρτιος 2019. Συμμετοχή στην παράσταση “Η Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το Θέατρο του Άλλοτε “Η Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στους ρόλους των Κωνσταντή, Γιάννη Λυρίγκου και Χωροφύλακα, σε προσαρμογή κειμένου και σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου. Θέατρο Αυλαία Μάιος 2019. Συμμετοχή στην ταινία “Ευτυχία” του Αγγελου Φραντζή, στο ρόλο ενός τζογαδόρου, χαρτοπαίκτη. Αθήνα, Ιούλιος 2019. Εκφωνητής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων, σε συνεργασία με την διαφημιστική εταίρεία NEW WORK, που εδρέυει στη Θεσσαλονίκη.