Ο Μιχάλης Φεσάκης συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Χρώματα ουρανού και θάλασσας» στην Πλάκα Μήλου

“Τα εικαστικά έργα μπορούν να βοηθήσουν πολύ έναν άνθρωπο. Για παράδειγμα η ζωγραφική μπορεί να «ανοίξει» τα μάτια ενός ατόμου και να το κάνει να δει τη ζωή με διαφορετικό τρόπο σκέψης”

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη έκθεση; Αρχικά αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον για να συμμετέχω στην έκθεση, είναι ότι θα είμαι και με άλλους πιο έμπειρους καλλιτέχνες. Επιπλέον, θα μπορούσα να δω τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο σκέψης που είχαν έτσι ώστε να δημιουργήσουν τους πίνακες τους. Τέλος, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία και να μάθω από τις εμπειρίες των άλλων καλλιτεχνών.

Τι σας ενώνει με τους άλλους εικαστικούς που θα βρεθείτε στην πανέμορφη Μηλο; Θα νιώθω πολύ ενωμένος με τους άλλους εικαστικούς μέσω των έργων τους που περιέχουν το ίδιο θέμα και το ότι θα είμαστε όλοι μια ομάδα που θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στο κοινό μας τον τρόπο που βλέπουμε εμείς την πραγματικότητα. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να εμφανιστώ στην έκθεση λόγου έλλειψης χρόνου και απόστασης. Ωστόσο, εύχομαι να τα καταφέρουμε όλοι με την έκθεσή μας και ελπίζω πως κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει ξανά κάποια έκθεση στην οποία θα έχω την ευκαιρία να παραστώ.

Μέσα από τα έργα σας προσπαθείτε να περάσετε κάποια μηνύματα; Συνήθως τα έργα μου περιέχουν μηνύματα είτε από συναισθήματα είτε από προσωπικές σκέψεις ή και ακόμη από το πως νιώθω εγώ για τους ανθρώπους που ζωγραφίζω. Επιπλέον, μερικά από τα έργα μου είναι εμπνευσμένα από τραγούδια που μου έδωσαν ένα μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποια είναι τα οφέλη την Εικαστικών Τεχνών στον άνθρωπο; Απο τη δική μου άποψη, τα εικαστικά έργα μπορούν να βοηθήσουν πολύ έναν άνθρωπο. Για παράδειγμα η ζωγραφική μπορεί να «ανοίξει» τα μάτια ενός ατόμου και να το κάνει να δει τη ζωή με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να αναφέρω πως προτού ξεκινήσω να ασχολούμαι με τη ζωγραφική, ήμουν «τυφλός» σε μερικά πράγματα και η παρατηρητικότητά μου δεν ήταν στο βαθμό που είναι σήμερα.

Με ποια χρώματα θα ζωγραφίζατε την Ελλαδα; Αν ζωγράφιζα την Ελλάδα θα χρησιμοποιούσα πολύ ανοιχτά χρώματα όπως της θάλασσας και τα χρώματα που έχει ένα ηλιοβασίλεμα. Δηλαδή μπλε, πορτοκαλί, πράσινο και με άλλα χρώματα που θα θύμιζαν καλοκαίρι. Γιατί πιστεύω το ηλιοβασίλεμα και η θάλασσα του καλοκαιριού θυμίζει πολύ την Ελλάδα και την ομορφιά της.

Με τι συναισθήματα εύχεστε να φύγει το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση αυτή; Ελπίζω πως το κοινό θα φύγει μετά από την έκθεση με αισθήματα χαράς και περιέργειας. Εύχομαι να έμαθαν κάτι καινούριο από τους εικαστικούς πίνακές μας και οι καινούργιες αυτές γνώσεις να τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον. 

Εγκαίνια 20/04/2023 έως 30/04/2023
στον πολύ όμορφο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο ArtMilos

Βιογραφικό: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο το 2004. Σπουδάζει στην Κέρκυρα στο Ιόνιο πανεπιστήμιο στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Κατά την διάρκεια των Λυκειακών σπουδών του εξειδικεύτηκε στις γραφικές τέχνες, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικης από έμπειρους εικαστικούς. Η ζωγραφικη είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων του. Ακόμη του αρέσει να συνδυάζει στοιχεία από διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα καθώς αναζητά τη καλύτερη δυνατή εκφραστικότητα στα έργα του. Συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Εν αναμονή», Ιούλιος 2022, Οπλοθήκη, Ρόδο. 

Χορηγός επικοινωνίας http://polismagazino.gr