Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και ελπίδας για ιδρύματα και φορείς από την «ΕΛΠΙΔΑ» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων, μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγυής άνοιξαν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για φορείς, Μητροπόλεις, Δήμους και ιδρύματα που στηρίζουν παιδιά και αδύναμους συνανθρώπους μας.

Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, όπως κάθε χρόνο, εστάλησαν είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα, τρόφιμα και δώρα σε περισσότερους από 10 φορείς σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να υποστηριχθούν παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βαρδινογιάννη, μαζί με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της «ΕΛΠΙΔΑΣ», πραγματοποιήσαν τηλεδιάσκεψη με τους ωφελούμενους φορείς προκειμένου να συζητήσουν για τις ανάγκες τους και να τους ευχηθούν για τις γιορτές.

«Η συνάντησή μας αυτή οργανώθηκε από την πλευρά μας για να μπορέσουμε να σας ευχηθούμε για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, να σας ευχαριστήσουμε για την συνεργασία μας προς όφελος των συνανθρώπων μας και να σας εκφράσουμε την εκτίμησή μας για το σημαντικό έργο που επιτελείτε. Ένα έργο που αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας γίνεται ακόμα πιο πολύτιμο για τα παιδιά και τους ευάλωτους συνανθρώπους μας που έχουν ακόμα περισσότερες ανάγκες. Οι ημέρες αυτές, ημέρες ελπίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης, αποτελούν για εμάς μια ξεχωριστή αφορμή για να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας μαζί σας έτσι ώστε και η δική μας συμπαράσταση στις προσπάθειές σας να φτάσει όσο γίνεται σε περισσότερους αποδέκτες, όσο γίνεται πιο μακριά» είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι λόγω των συνθηκών δεν μπόρεσε να βρίσκεται κοντά τους με φυσική παρουσία όπως κάνει κάθε χρόνο, ωστόσο η σκέψη και η καρδιά της είναι πάντοτε στο πλευρό τους.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

«Αρχόντισσα της αγάπης» χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κύριος Συμεών την κυρία Βαρδινογιάννη ευχαριστώντας την για την πολύτιμη προσφορά της.  «Εύχομαι σε όλους χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα που θα φέρουν τον Χριστό στις καρδιές μας.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη για όλα όσα κάνει διαχρονικά για εμάς.  Η αγκαλιά της είναι ορθάνοιχτη και η καρδιά της γεμάτη αγάπη.  Μας δίνει δύναμη να διακονήσουμε τους συνανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Με ζεστά λόγια καρδιάς μίλησε και ο Πατέρας Εμμανουήλ Διαμαντάκης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο:  «Σας ευχαριστούμε για τα αιώνια δώρα αγάπης και ελπίδας.  Σας ευχαριστούμε όχι μόνο για τη σκέψη σας να στηρίξετε τους αδύναμους συνανθρώπους μας, αλλά γιατί είστε ο άνθρωπος που σκορπά ελπίδα!».  Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε τονίζοντας την ιδιαίτερη σχέση που έχει η ίδια και ολόκληρη η οικογένειά της με τα Σφακιά και την αγαπημένη τους Κρήτη.

Ο Πατήρ Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο, τόνισε τη σημασία της διαχρονικής προσφοράς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για χιλιάδες συμπολίτες μας:  «Η καρδιά μας είναι πλημμυρισμένη από χαρά και ευγνωμοσύνη.  Η Μητρόπολη Νικαίας στηρίζει ευπαθείς ομάδες από 7 ιδιαίτερα δοκιμασμένους Δήμους.  Ευχαριστούμε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ευγένεια και την αφιλοκερδή προσφορά της εδώ και πολλά χρόνια.  Η κυρία Βαρδινογιάννη έχει μέσα της τον Χριστό και πάντα σκορπάει απλόχερα τον Χριστό που έχει μέσα της.  Χιλιάδες άνεργοι, πολύτεκνοι και άνθρωποι που βρίσκονται στις φυλακές ευγνωμονούν την κυρία Βαρδινογιάννη.  Την «Αρχόντισσα της Αγάπης».  Θέλουμε να σας έχουμε πάντα στο πλευρό μας, έναν αληθινό σύμμαχο αγάπης».  Από την πλευρά της η κυρία Βαρδινογιάννη διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και ευχήθηκε να μπορέσει σύντομα να τους επισκεφθεί, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΔΗΜΟΙ

Για τη σπουδαία και πολυετή συμπαράσταση των δύο φορέων μίλησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κύριος Γιώργος Θωμάκος:  «Θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ελπίδα.  Για πολλοστή φορά η «ΕΛΠΙΔΑ» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» μας στήριξαν με την αποστολή 500 δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης για τους απόρους του Δήμου μας.  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και προσωπικά κυρία Βαρδινογιάννη για την παρουσία σας στην παράδοση αυτών των δεμάτων.  Δείχνετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σε όσους το χρειάζονται, τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτιδές σας.  Οι πρωτοβουλίες σας αποτελούν υπόδειγμα που εμπνέει και άλλους.  Σας ευχαριστούμε!  Ο Θεός να σας έχει καλά!».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Γιάννης Γεωργόπουλος. «Είμαστε υπερήφανοι γιατί η Ερμιονίδα είναι η γενέτειρα της κυρίας Βαρδινογιάννη, αλλά είμαστε και ευγνώμονες για όλα όσα κάνει για τον τόπο μας, για την Ελλάδα, για ολόκληρο τον κόσμο!  Όλοι οι Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.  Να σας έχει καλά ο Θεός να είστε κοντά σε εκείνους που έχουν ανάγκη και πάνω από όλα στα παιδιά!» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γεωργόπουλος.

ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΦΟΡΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης μίλησε για την μεγάλη προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη, τόσο μέσα από το ομώνυμο Ίδρυμά της και την «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και μέσα από τον ρόλο της ως Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO:  «Θα ήθελα με μεγάλη συγκίνηση να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη που είναι ο καλός μας άγγελος, φάρος και οδηγός μας!  Νιώθω πως το γεγονός πως την έχουμε δίπλα μας είναι θέλημα Θεού.  Αν δεν την είχαμε στο πλευρό μας δεν θα είχαμε καταφέρει ούτε τα μισά από όσα έχουμε κάνει.  Κυρία Βαρδινογιάννη, εσείς είστε η ψυχή του έργου μας.  Θα ήθελα όμως να μιλήσω και για την προσφορά σας σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί ήταν κάτι που είχα την ευκαιρία να δω με τα ίδια μου τα μάτια.  Όταν ενώπιον δεκάδων αρχηγών κρατών και πρέσβεων από τα 295 κράτη-μέλη της UNESCO στην εκδήλωση για τα 75 χρόνια του Οργανισμού στο Παρίσι, με την παρουσία σας κάνετε την χώρα μας να λάμψει και να ξεχωρίσει.  Χάρη στο δικό σας έργο και στη δική σας προσφορά έγινε ξεχωριστή αναφορά και μνεία στην Ελλάδα.  Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που αναφέρθηκε ξεχωριστά στην τελετή!  Μια χώρα μικρή που έγινε παγκόσμιο παράδειγμα προσφοράς, χάρη σε εσάς!».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν όμως και η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Μακισταίων κυρίου Φώτη Βλάχου, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαία προσφορά της οικογένειας Βαρδινογιάννη που έχτισε ξανά ολόκληρο το χωριό της Μακίστου Ηλείας, το οποίο είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά από τις πυρκαγιές του 2007.  «Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέστησε ολόκληρη την Μάκιστο μέσα από τις στάχτες.  Χωρίς εκείνους δεν είχαμε ελπίδα.  Για εμάς η κυρία Βαρδινογιάννη και η οικογένεια της είναι δικοί μας άνθρωπο.  Άνθρωποι της Μακίστου», είπε ο κύριος Βλάχος.

Με τα λόγια αγάπης από τα στόματα των παιδιών της Εστίας Κοριτσιού «ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ», που συγκίνησαν όσους μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, μίλησε η Κοινωνική Λειτουργός κυρία Σοφία Ρίστα.  «Εγώ αντί για ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για εμάς,  θα σας μεταφέρω όσα μου είπαν τα παιδιά μας για τις γιορτές που τους διοργανώνατε κάθε χρόνο, πριν από την πανδημία.  «Η πιο ξεχωριστή ημέρα», «ήταν τέλεια», «μας λείπει», «μια αξέχαστη εμπειρία» είναι μόνο μερικά από τα λόγια των παιδιών μας.  Σας ευχαριστούμε που είστε πάντα δίπλα μας με όποιο τρόπο μπορείτε!» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ρίστα.

Με μεγάλη συγκίνηση και αγάπη μίλησε και η Ηγουμένη Μοναχή Μαρία από το Λύρειο Ορφανοτροφείο ευχαριστώντας την κυρία Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη στήριξή της μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές στο Μάτι.  «Να έχετε υγεία και θάρρος και να συνεχίσετε να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας.  Την κυρία Βαρδινογιάννη την εμπνέει ο Κύριος.  Την ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς και για όλους εκείνους που δυστυχούν».

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος από τα Παιδικά Χωριά SOS χαρακτήρισε από την πλευρά του την κυρία Βαρδινογιάννη «πολύτιμη σύμμαχο» στο έργο τους:   «Εύχομαι Καλές Γιορτές με υγεία και αγάπη.  Είστε πάντοτε αρωγός μας και μια πολύτιμη σύμμαχος.  Σας ευχαριστούμε για όλα!».

Ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης κύριος Γεώργιος Νούλας τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η συμπαράσταση στα παιδιά που έχουν ανάγκη:  «Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και αυτός είναι ο λόγος που το έργο που επιτελείτε είναι τόσο πολύ σπουδαίο!  Σας ευχαριστούμε για όλα!».

Για μια συμμαχία αγάπης έκανε λόγο η Διευθύντρια της «Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά» κυρία Αγγελική Κουζούμη:  «Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για εμάς.  Το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι πολύ σπουδαίο και αυτή η συμμαχία αγάπης έχει για εμάς πολύ μεγάλη σημασία».

Τόσο η κυρία Βαρδινογιάννη όσο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ευχαρίστησαν τον καθένα ξεχωριστά για τα καλά τους λόγια, τη συνεργασία και τους ευχήθηκαν «υγεία» και «δύναμη».

Από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Σωματείου κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου και οι κυρίες Καίτη Μεταξωτού, Ντόρα Δημοπούλου, Ελένη Σαμαρά, Μελίνα Δασκαλάκη, η Νάσια Παναγιωτάκη- Θανοπούλου και Ρίτα Μωραιτάκη.