«Με σημαία… Παναμά»

Μια βραδιά-παρουσίαση βιβλίου και CD που το καλό λαϊκό τραγούδι έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

 Ή μ’ άλλα λόγια: Σαλπάρουμε «Με σημαία… Παναμά» και θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας την Τετάρτη 25 Μαΐου στο Ποντίκι, στις 8 μμ. (Επτανήσου 9 και Άνδρου, Πεδίον Άρεως, 210 82 32 971)

Ο δημοσιογράφος- ερευνητής Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης θα μιλήσει για το βιβλίο και τη δημιουργό του, Κατερίνα Καραδήμα.

Φίλοι και οι εκλεκτοί συμμετέχοντες, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Δημήτρης Κοντογιάννης θα τραγουδήσουν μαζί με τους Γκιούλ Μπαξέ που είναι:

Φώντας Πούλος, μπουζούκι, τραγούδι

Σοφία Κούρου, πιάνο, τραγούδι

Νάσος Πούλος, μπουζούκι, τραγούδι

Κατερίνα Καραδήμα, τζουράς, μπαγλαμάς, τραγούδι

Βιογραφικό: Η Κατερίνα Καραδήμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία.

Σπούδασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Το 1998 που αποφοίτησε επέστρεψε στη Λαμία και μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας αρχιτέκτων.

Από τα μαθητικά χρόνια εκδηλώνοντας την αγάπη για τη μουσική και συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση των λαϊκών αυτοδίδακτων μουσικών της οικογένειας, αρχίζει να ασχολείται με το ρεμπέτικο τραγούδι (από το οποίο μαγεύεται)

μαθαίνοντας τζουρά. Τα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στη Λαμία συμμετέχει παίζοντας σε αυτοσχέδιες ερασιτεχνικές ρεμπέτικες

κομπανίες φίλων και μουσικά στέκια, περιστασιακά ημιεπαγγελματικά. Σταδιακά επεκτείνει την ενασχόληση με τη μουσική με τα υπόλοιπα τρίχορδα (μπουζούκι, μπαγλαμά) και λαϊκή κιθάρα, αλλά και ως μέλος χορωδιών από το 2006 συμμετέχει σε χορωδιακά φεστιβάλ, (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λ.π), συναυλίες, μουσικά δρώμενα κ.λ.π.

Παράλληλα, συμμετέχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις και ταυτόχρονα παρακολουθεί σεμινάρια θεατρολογίας.

Από το 2013 ασχολείται περιστασιακά επαγγελματικά με τη μουσική παίζοντας και τραγουδώντας σε μικρά μουσικά στέκια, με “μπούσουλα” πάντα τη λαϊκή μουσική παράδοση και τον αρχετυπικό ελληνικό τρόπο ψυχαγωγίας μέσα από τα τραγούδια της παρέας και της ταβέρνας.

Από το 2013, επίσης, ξεκινά να πειραματίζεται στη δημιουργία λαϊκών τραγουδιών γράφοντας μουσική και στίχους, αλλά κυρίως σε συνεργασία με τον Χ. Κανελλόπουλο, του οποίου τους στίχους μελοποιεί για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η μουσική παράσταση “Πρώτο Μπάρκο” με νέα ανέκδοτα τραγούδια ρεμπέτικου και παραδοσιακού ύφους, που έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και αθηναϊκές μουσικές σκηνές.

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669 Τηλ.: 210 6540170 www.filntisi.gr