Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ανδρών και Εφήβων στην Ενόργανη Γυμναστική

Τσολακίδης Βασίλης: Ο θρύλος της Ελληνικής Γυμναστικής. Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής και εν ενεργεία Ομοσπονδιακός προπονητής

Σημαντικό είναι ότι οι αθλητές από την πόλη της Θεσσαλονίκης έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλα τα όργανα κατακτώντας μετάλλια στην πρώτη τριάδα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους 2 Ομοσπονδιακούς προπονητές της πόλης μας, στον κ. Βασίλη Τσολακίδη (Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ένα ζωντανό θρύλο στο χώρο της Γυμναστικής), καθώς και στον κ. Γιάννη Ζαχαριάδη.

Τα πιστεύω του κ. Τσολακίδη είναι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση του αθλητή και η ταπεινότητα που πρέπει να έχει. Η πολύωρη βέβαια καθημερινή προπόνηση έχει και τραυματισμούς που σε πολλές περιπτώσεις είναι βαρύτατοι. Όλα αυτά είναι μέσα στο “παιχνίδι” του πρωταθλητισμού και όπως τονίζει ο γνωστός Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Τσολακίδης: “ο πρωταθλητής όταν πέφτει επιβάλλεται να σηκωθεί γιατί αυτό είναι στο DNA του”.

Καπετανάκης Νικόλας
1η θέση Εφήβων στους Κρίκους

Στους φετινούς αγώνες, τόσο η Εθνική ομάδα όσο και οι Αθλητές του κέντρου υψηλού επιδόσεων τα πήγαν εξαιρετικά και το μέλλον διαγράφεται ακόμη καλύτερο.
Τα παιδιά αυτά αρχίζουν τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, με αυταπάρνηση σε επίπεδο ελεύθερου χρόνου και εις βάρος πολλές φορές της εκπαίδευσής τους.

Σε χώρες όπως οι Η.Π.Α. οι πρωταθλητές αξιοποιούνται λαμβάνοντας θέση μέσα από υποτροφίες σε εξαιρετικά πανεπιστήμια όπως το Harvard, Γιέλ, Columbia, κ.α.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό έχει μείνει πολύ πίσω, λαμβάνοντας ο αθλητής ένα ποσοστό 8-10% κάτι πολύ μικρό και απαγορευτικό, για να κάνει το όνειρο της εκπαίδευσης… πραγματικότητα.

Όπως τονίζει ο Έφηβος Πανελληνιονίκης στους κρίκους, Νικόλας Καπετανάκης, μαθητής του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: “Με σκληρή δουλειά μπορείς να κατακτήσεις τους στόχους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και όλους όσους στέκονται δίπλα μας”.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους Βορειοελλαδίτες Εφήβους Εμεινίδη Σεραφείμ και Μελεξετιάν Άγγελο μέλη του Κέντρου Υψηλών Εκδόσεων Θεσσαλονίκης.

Επίσης οι εξαιρετικοί από την Εθνική Ανδρών οι Τσολακίδης Στέφανος, Απόστολος Κανέλλος, Κελεσίδης Γεώργιος και Κοσμίδης Γρηγόρης που διακρίθηκαν στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατακτώντας θέσεις μέσα στην 1η τριάδα και συμπληρώνονται από διακρίσεις και στο εξωτερικό.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτήν την Dream Team. Συγχαρητήρια παιδιά.