Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ για τα θύματα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του Ποντιακού Ελληνισμού

Mε το σύνθημα η 19η Μαΐου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, ως μέλος του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ, διοργανώνει μαζί με την «Ένωση Ποντίων Πανοράματος» και τη «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ιμεραίων Πανοράματος» εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τα 104 χρόνια από τη μαύρη επέτειο.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 7.30μ.μ. στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα στο κέντρο του Πανοράματος θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, την ίδια στιγμή που ποντιακή λύρα θα εκτελεί μοιρολόι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ο χαιρετισμός του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των εκπροσώπων των Ποντιακών σωματείων, καθώς και κατάθεση στεφανιών, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με  το άναμμα της «Φλόγας Μνήμης» σε δάδες και με πεζή πορεία η οποία θα καταλήξει στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

Η πορεία της «Φλόγας Μνήμης» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και έχει ως στόχο να κινητοποιήσει πέραν των Ποντιακών φορέων και των τοπικών κοινωνιών τους νέους και τους μαθητές. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρσι, σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με στόχο να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια για την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών στο Ποντιακό ζήτημα και το αίτημα για Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Εγγύς Ανατολής.