“Μελαχρινή με καρύδια”

Η δικιά μας παραδοσιακή σοκολατόπιτα.
Υλικά για ένα ταψί:
5 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
200 γρ καρύδια σπασμένα
20 γρ μπέικιν
20 γρ σόδα
50 ml κονιάκ
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το κονιάκ και τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 – 45 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το σιρόπι* ζεστό.
Τέλος περιχύνουμε με τη σοκολάτα κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί
*Σιρόπι.
600 γρ ζάχαρη, 600 γρ νερό, 1/2 ποτήρι μέλι, λίγο κανέλα.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Εάν παραλείψετε την κουβερτούρα έχετε μία παραδοσιακή καρυδόπιτα.