Μαριζέτα Κακλαμάνου: “…Αν αγαπάς κάτι κυνηγάς την εξέλιξη”

“…Θα ήθελα στο μέλλον να ενορχηστρωθούν τα τραγούδια μου επειδή κρύβουν συναισθήματα και ιστορίες. Επίσης επιδιώκω την συνεργασία με άλλους μουσικούς”

Σας τρομάζει η επιτυχία ή η αποτυχία; Η επιτυχία αν και γλυκιά κρύβει παγίδες. Έχω δει ανθρώπους φτασμένους να φέρονται υπεροπτικά. Είναι καλό να θυμάσαι από που ξεκίνησες και εγώ θέλω να μείνω εκείνο το παιδί που διασκέδαζε τους άλλους με την μουσική του. Τίποτα περισσότερο.

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Κάπου στο γυμνάσιο ξεκίνησα να γραφώ δικά μου τραγούδια. Ένα τραγούδι το “όταν ήμασταν παιδιά” είχε κάνει θραύση. Σε ένα διάλλειμα το τραγούδησα στην φιλόλογο μου μέσα στην τάξη. Όταν το άκουσε εκείνη βούρκωσε. Μετα από χρόνια το ανέβασα στο διαδίκτυο και της το αφιέρωσα. Πάντα την ξεχώριζα από τους άλλους και νομίζω ότι τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα ήθελα στο μέλλον να ενορχηστρωθούν τα τραγούδια μου επειδή κρύβουν συναισθήματα και ιστορίες. Επίσης επιδιώκω την συνεργασία με άλλους μουσικούς. Ποσό ωραία θα ήταν αν γεμίζαμε τα μαγαζιά και τους δρόμους με τα τραγούδια μας;

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μια συνεργασία με τον Μυστακιδη θα ήταν ιδανική. Μουσικά είμαι πολύ μικρή μπροστά του αλλά σκέφτομαι πόσες γνώσεις θα μπορούσε να μου δώσει στην λαϊκή κιθάρα. Αν αγαπάς κάτι κυνηγάς την εξέλιξη.

Με ποιο μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με την Ιουλία Καραπατακη. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον στην θέση της να τραγουδάει ρεμπέτικα. Τι να πει κανείς για την ερμηνεία της και την χροιά της φωνής της;

Περιγράψτε μας την μέχρι σήμερα πορεία σας την μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές η αρνητικές; Από μικρή ήθελα να παίζω τραγουδάκια με την κιθάρα μου και να τα ερμηνεύω. Ήταν άσχετο δηλαδή με τα μαθήματα κλασσικής κιθάρας που έκανα. Απλά γρατζουνούσα και δεν ήμουν ρυθμικά σωστή. Άκουσα αρνητικά σχόλια(δικαίως) αλλά είχα και ανθρώπους που με υποστήριζαν στις καλοκαιρινές μου διακοπές γιατί τους άρεσε η φωνή μου. Έκανα το πρώτο μου live στην Φοινικουντα το 2013 τελείως ερασιτεχνικά. Στην πορεία βρέθηκα σε συγκρότημα και γνώρισα μουσικούς. Αυτοί με βοήθησαν να εξελιχθώ και πάντα θα τους ευχαριστώ

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά talent show; Δεν ασχολούμαι γενικά αλλά κάποια στιγμή είχα δει που οι κριτές απέρριψαν κάποιον που είχε ωραία φωνή. Μου έκανε εντύπωση αυτό με την κακή έννοια.

Βιογραφικό. Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής το 1996. Το 2004 ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα στο πιάνο και συμμετείχα σε χορωδία για ένα χρόνο. Κατά την διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων ασχολήθηκα με την κλασσική κιθάρα για 7 χρόνια ενώ έδωσα εξετάσεις για θεωρία μουσικής και για κλασσικό τραγούδι. Όταν ξενιτεύτηκα για να σπουδάσω στην Χίο μπόρεσα να πραγματοποιήσω τα παιδικά μου όνειρα. . Ήταν η στιγμή όπου άρχισα μαθήματα μπουζουκιού ενώ ξεκίνησα εμφανίσεις σε μαγαζιά παρέα με το ρεμπέτικο σχήμα Σεβνταλήδες. Αυτή την περίοδο ερμηνεύω δικά μου τραγούδια αλλά και άλλων καλλιτεχνών ενορχηστρωμένα από τον Βασίλη Φαγογενη. Εκτός από την μουσική αγαπώ και τον μοντάζ. Μου δίνει έμπνευση να τραβάω πλάνα και να τα συνδέω μεταξύ τους.