Μαρία Μπέλλου: “Η μουσική βρίσκεται παντού. Η μουσική είναι η ίδια η ζωή!”

Η Μαρία Μπέλλου είναι μία σπουδαία τραγουδίστρια – ερμηνεύτρια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στον χώρο του τραγουδιού της Κεντρικής κυρίως Ελλάδος.
Το πέρασμά της από σχεδόν όλα τα κορυφαία κέντρα διασκέδασης του κάμπου την καθιέρωσαν ως μία από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες του Θεσσαλικού κοινού!
Η συνεργασία της με την Real Music υπήρξε σταθμός στην δισκογραφική της πορεία αφού πολλά τραγούδια της έχουν αγαπηθεί και σιγοτραγουδιούνται στα χείλη των θαυμαστών της που την ακολουθούν πιστά σε κάθε της επαγγελματικό βήμα!

Κυρίες και κύριοι είναι η Μαρία Μπέλλου και η συνέντευξη που παραχώρησε στο polismagazino.gr

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Λόγω μουσικής οικογένειάς, μπαμπάς κιθαρίστας τραγουδιστής, μαμά τραγουδίστρια από πολύ μικρή θυμάμαι να τραγουδώ μαζί τους. Όμως σε κοινό τραγούδησα πρώτη φορά στην τρίτη γυμνασίου στην γιορτή του Πολυτεχνείου και είπα “της αγάπης αίματα” θυμάμαι ότι μόλις τελείωσα το τραγούδι έβαλα τα κλάματα όταν άκουσα το χειροκρότημα.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες όπως Ελένη Βιτάλη, Χαρούλα Αλεξίου, Γλυκερία από νεότερους λατρεύω τον Νίκο Βέρτη τον Γιάννη Καψάλη, τον Ζαφείρη Μελά αλλά και πολλούς άλλους. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με το Γιώργο Θεοφάνους.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Δουλεύω πολλά χρόνια και είχα την τύχη να δουλέψω σε πολλά ήδη μουσικής και πολλούς διαφορετικούς χώρους έχω δουλέψει σε πιάνο μπαρ σε ξενοδοχεία σέ ροκ σκηνή αποκλειστικά με ξένο ρεπερτόριο έχω δουλέψει στα μπουζούκια αλλά και στα πανηγύρια. Όλα αυτά ήταν μαθήματα πολύ μεγάλα για εμένα πολλές επιρροές θετικές αλλά και πολλά παραδείγματα προς αποφυγήν.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ ότι είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει κάποιος. Σου δίνεται ένα βήμα και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός… Σε ένα καλλιτέχνη όμως που δουλεύει αρκετά χρόνια δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Είναι ένα όνειρο που έχω πολλά χρόνια τώρα. Εκτός από τραγουδίστρια είμαι και συνθέτης, το όνειρο μου ήταν και είναι μια συνεργασία με καλούς φίλους, εξαιρετικούς τραγουδιστές της περιοχής μου της Θεσσαλίας όπου θα τραγουδούν δικά μου τραγούδια και αρκετά ντουέτα.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική εξημερώνει και εξυψώνει το πνεύμα. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη τα παιδιά να γαλουχήθηκαν μέσα από την μουσική να αναπτύξουν συναισθήματα και τρόπο σκέψης που μόνο η μουσική μπορεί να σου προσφέρει.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Και βέβαια υπάρχουν εξαιρετικοί μουσικοί πάντα υπήρχαν. Η πατρίδα μας είναι θησαυρός που βγάζει διαμάντια και μάλιστα η περιοχή μας και στο παρελθόν αλλά και τώρα βγάζει πολύ ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές.

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι. Μέσα στην καραντίνα και στην κατάθλιψη της εποχής ήταν το μοναδικό πράγμα που με έκανε να χαμογελάσω και να ανασυντάξω την σκέψη μου. Η Νατάσα Κωνσταντίνου ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο και χαρισματικό παιδί μου το έδωσε και το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Ένα μοντέρνο τσιφτετέλι που σε κάνει να κουνηθείς από την θέση σου θες δε θες. Μου κάνανε την τιμή και έπαιξαν υπέροχοι μουσικοί, φίλοι μου πάνω από όλα και το αποτέλεσμα για τα δικά μου γούστα βγήκε εξαιρετικό ‘’Λιώνεις για μένα’’ λέγετα και το λατρεύω.
Κυκλοφορεί από την Real Music μια εταιρεία που ξέρει να στηρίζει τους καλλιτέχνες της.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δυστυχώς η εποχή δεν σε αφήνει να σχεδιάσεις πολλά πράγματα. Το πάμε μέρα με τη μέρα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι στο Caramela live στην Λάρισα και από κει και πέρα βλέπουμε.

Η μουσική που βρίσκεται; Η μουσική βρίσκεται παντού. Από το ξυπνητήρι που ξυπνάς μέχρι το σκοπό που σιγοτραγουδάς πρίν κοιμηθείς. Όταν είσαι ευτυχισμένος τραγουδάς αλλά και όταν είσαι τέρμα στεναχωρημένος σε ένα τραγούδι ξεσπάς. Η μουσική είναι η ίδια η ζωή!

Το λαϊκό τραγούδι πού βρίσκεται σήμερα; Λαϊκό τραγούδι πάντα υπάρχει. Δηλαδή το τραγούδι που απευθύνεται στη μάζα στη στενοχώρια αλλά και στη χαρά του απλού λαϊκού κόσμου. Ευτυχώς αυτό κρατάει ακόμα, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει τα ζεϊμπέκικα στην μόδα όπου για εμένα το ζεϊμπέκικο είναι ο σημαιοφόρος του λαϊκού τραγουδιού.

Με τον ιό από πότε έχετε να εργαστείτε; Δυστυχώς το επάγγελμα μου βάλλεται πολύ αυτή τη περίοδο. Πολλοί καλλιτέχνες μείναμε άνεργοι και πολλοί παραμένουν ακόμα και τώρα… Μέσα στους εφτά τελευταίους μήνες έκανα γύρω στα δέκα live αλλά για ακόμη μια φορά ξαναείμαστε άνεργοι γιατί απαγορεύεται η ζωντανή μουσική. Είναι πολύ δύσκολα και πολύ αβέβαια τα πράγματα στον κλάδο μου!

Κάντε μία ευχή για τους αναγνώστες και για όλο τον κόσμο. Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε όλο τον κόσμο τόσο σωματική όσο και ψυχική και εύχομαι να γυρίσουμε στην κανονικότητά μας όσο το δυνατόν συντομότερο!