ΛΟΥΚΕΤΟ στις παιδικές χαρές και Τηλεφωνική Ψυχολογική Υποστήριξη Πολιτών

Με εντολή του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη από σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου όλες οι παιδικές χαρές σφραγίστηκαν και παραμένουν κλειστές.

Η απόφαση λήφθηκε για την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά τη διαπίστωση ότι παρά τις γενικές απαγορεύσεις για συναθροίσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους η επισκεψιμότητα παιδιών, γονέων, παππούδων και γιαγιάδων καταγράφονταν υψηλή.

«Πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και πειθαρχημένα παραμένοντας στα σπίτια μας και εφαρμόζοντας σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων αλλά και τα μέτρα που ανακοινώνονται από την Πολιτεία. Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και οφείλουμε όλοι να διαισθανθούμε το μέγεθος της ατομικής ευθύνης που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας και την κοινωνία. Μόνο αν παλέψουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και ψύχραιμα μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας και υπενθυμίζοντας ότι οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι ψυχολόγοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προσφέρουν από αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη σε μια προσπάθεια συμβολισμού αλλά και ουσίας που συντονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Γιαννούδη.
Συγκεκριμένα από αύριο και καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 για τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή θα παρέχεται τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που νιώθουν άγχος ή απόγνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των δυσμενών επιπτώσεων που έχει στη ζωή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 321546 και 2310 344791 για να συνομιλήσουν απευθείας με τους ειδικούς επιστήμονες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΕΒΑ)

Οι διανομές του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Ύλης Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζονται κανονικά για τη στήριξη των δικαιούχων. Οι διανομές πραγματοποιούνται ανά Δημοτική Ενότητα. Κατά τη διάρκεια των διανομών τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων από τον COVID 19.
Η παράδοση γίνεται μετά από τηλεφωνικό προσωπικό ραντεβού, σε ανοικτό χώρο, χωρίς επαφή των πολιτών μεταξύ τους και με χρήση μάσκας, αντισηπτικών και γαντιών. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται τηλεφωνικά για το ραντεβού τους αλλά και για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για την παράδοση των προϊόντων.