ΛΕΝΚΑ ΠΕΣΚΟΥ: “Έχω πάθος με τη μουσική…”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Η πρώτη μου Μουσική ανάμνηση νομίζω είναι να μου τραγουδά η γιαγιά μου!… Τώρα που το σκέφτομαι δεν θυμάμαι να μου μιλάνε ΚΑΙ οι 2 γιαγιάδες μου αλλά μόνο να μου τραγουδάνε!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Θα μου άρεσε πολύ μια μεγάλη συναυλία με παιδικές χορωδίες και ορχήστρα, να τραγουδάνε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια δικά μου αλλά και πολύ αγαπημένα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Οι πιο πολλές θετικές…μέσα και από δυσκολίες φυσικά και επίμονη προσπάθεια στις σπουδές αλλά και στο να φτιάξω κάτι πιο ιδαίτερο-δικό μου!..μάλλον έχω πάθος με τη μουσική τελικά και αυτό φτάνει!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Νομίζω ότι προσπαθώ πολύ σταθερά, βήμα βήμα να φτιάξω κάτι καινούριο κάθε φορά…περισσότερο το σκέφτομαι σαν μια συνέχεια-εξέλιξη πραγμάτων και ιδεών!..και ότι γίνει…

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Μου αρέσουν, πάντα θα υπάρχει κάποιο ταλέντο που με αφορμή αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να αφήσει στο μέλλον κάτι σημαντικό…είναι ένα “βήμα”! Εγώ προσωπικά έχω συνεργαστεί με την Κατερίνα Κάιφα, η οποία ήταν νικήτρια του Music School στο Mega Channel και την Αγγελική Μισαηλίδου που ήταν 2η στο Junior Music Star!..σε μια χορωδία θα ήταν δύσκολο τελικά να ξεχωρίσεις τις φωνές τους και το ταλέντο τους…

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Κάνω σκέψεις διάφορες, πιο πολύ όμως για μικρά παιδιά μιας και το αντικείμενό μου είναι τα παιδικά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!.. ψάχνω ταλέντα…

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Ίσως στους διάσημους καλλιτέχνες στην Ελλάδα όσο γνωρίζω, ναι!

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Είναι πολλά όπως να βιντεοσκοπίσω με πιανίστρια τα 50 κάλαντα και νέα πολλά τραγούδια, να βελτιώσω την παραγωγή μου-δεν είναι και εύκολο αφού όλα μόνη μου τα κάνω και να εξελίξω το κανάλι μου στο YouTube!

https://www.youtube.com/channel/UCIFfiSX4AfcgJft9jQc3cHg/featured

https://www.youtube.com/watch?v=89dTkMuLW2Q

https://www.youtube.com/channel/UCIFfiSX4AfcgJft9jQc3cHg

Βιογραφικό.

Η ΛΕΝΚΑ ΠΕΣΚΟΥ μουσικός της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου 6 ετών. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές στη μουσική, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παίρνοντας Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης Πνευστών, Πτυχίο Πιάνου, Δίπλωμα Πιάνου και Δίπλωμα Σύνθεσης όλα με Άριστα. Έχει συγγράψει πολλά μουσικά βιβλία για παιδιά και έχει ηχογραφήσει και κάνει την παραγωγή σε πολλά παιδικά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια γνωστά-αγαπημένα στα μικρά παιδιά αλλά και νέα τραγούδια δικά της. Έχει συνεργαστεί με την FM Records, τον Εναλλακτικό Κύκλο, τις Εκδόσεις Cambia και τις Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, σε έντυπη μορφή αλλά και digital release.