Ελισσαίος Δημήτρης: Το dress code, μας “βοηθάει” να κάνουμε πάντα τις πιο σωστές ενδυματολογικές επιλογές

Ο Δημήτρης Ελισσαίος ενδυματολόγος “ανακρίνεται” από τους συντάκτες του polismagazino.gr και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του dress code.

– Δημήτρη με βάση την εμπειρία σου, πως ερμηνεύεις το dress code;

Το dress code είναι ενδυματολογικός κώδικας που διαφέρει από περίσταση σε περίσταση. Το εκάστοτε dress code δίνει στον καθέναν μια κατευθυντήρια οδό, ώστε να μας βοηθήσει να πετύχουμε την καλύτερη πιθανή ενδυματολογική εμφάνιση. Για παράδειγμα δεν ταιριάζει ένα casual ντύσιμο σε μια… πιο βραδινή έξοδο τις ημέρες τον γιορτών όπως επισης δεν θα ταίριαζε ένα επίσημο ένδυμα σε μια χαλαρή βόλτα το μεσημέρι. Δηλαδή το dress code είναι αυτό που μας “βοηθάει” να κάνουμε πάντα τις πιο σωστές ενδυματολογικές επιλογές.

– Διαφέρει ο Έλληνας άνδρας σε στιλ από τον Ευρωπαίο;

Φυσικά. Δεν είναι περίεργο που στο εξωτερικό μπορείς να καταλάβεις αμέσως ποιος είναι ο Έλληνας τουρίστας και ποιος ο ντόπιος από το ντύσιμο τους. Στην Ελλάδα οι άνδρες άρχισαν τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται με το styling τους και ακόμα ψάχνουν την στυλιστικη τους ταυτότητα με αποτέλεσμα να χάνονται από τις πολλές πληροφορίες, με αποτέλεμα το ντύσιμο τους είτε να μοιαζει απρόσεχτο ή παραφορτωμένο. Αντιθετα στο εξωτερικό οι άνδρες ασχολούνται περισσότερο με το χώρο της μόδας και με το ντύσιμο, προσέχοντας πάντα να είναι κομψοί και περιποιημένοι.

– Τί θα φορεθεί περισσότερο τη νέα χρονιά από άνδρες και γυναίκες;

Για τους άνδρες φέτος είναι μόδα τα φουσκωτά μπουφάν. Τα κόκκινα ρούχα καθώς και τα πορτοκαλί. Η δεκαετία του 70. Το rock style. Τα δερμάτινα παντελόνια που φυσικά λατρεύω. Τα κοτλε παντελόνια καθώς και ο μπερές τα μεταξωτά πουκάμισα και οι ανδρικες γούνες. Και τα ζιβάγκο.

– Τί σε ενοχλεί περισσότερο αισθητικά σε μία εμφάνιση;

Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν βλέπω μπέρδεμενα στυλιστικά ρούχα, δηλαδή μια φούτερ μπλούζα δεν μπορεί να φορεθεί με ένα παντελόνι από καλό ύφασμα όπως επισης ένα προσεγμένο ντύσιμο με παπούτσι γυμναστηρίου. Θεωρώ πολύ σημαντικό το παπούτσι στο ντύσιμο.

– Ποιούς σχεδιαστές θαυμάζεις και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θαυμάζω τους Dolce Gabbana που έχω δουλέψει κιόλας σε boutique τους. Λατρεύω τον Jean Paul Gaultier με τον οποίο θα ήθελα να συνεργαστώ..

– Μια επιτυχημένη εμφάνιση μπορεί να εξασφαλιστεί και με μικρό budget;

Φυσικά αν ξέρεις να συνδυάσεις μεταξύ τους υφάσματα χρώματα και κατάλληλα αξεσουάρ μπορείς να πετύχεις να φαίνεται το σύνολο ακριβό, χωρίς να είναι ακριβό απαραίτητα.

– Προτιμάς να “ντύνεις” γυναίκα ή άνδρα;

Και τους δυο.

– Σε ποια άλλη χώρα θα ήθελες να δραστηριοποιηθείς ενδυματολογικά;

Μιλάνο φυσικά επειδή είναι η “μητέρα” της μόδας.

– Είσαι ευαίσθητος καλλιτέχνης της μόδας και παράλληλα φιλόζωος. Μίλησε μας και για αυτή την πτυχή του χαρακτήρα σου.

Είναι αλήθεια αυτό, τρέφω μια μεγάλη αγάπη για τα ζωα και είμαι ενάντια στην κακοποίησή τους. Φέτος θα ξεκινήσω μια μεγάλη καμπάνια για τα αδέσποτα που θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό καθώς και 2 fashion show με σκοπό να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και νοσοκομεία.