Κώστας Γόνης: “Θαυμάζω το κοινό όπου όχι απλά παρακολουθεί… αλλά ζει και συχνά συμμετέχει στις παραστάσεις!”

“…Η καριέρα χτίζεται από τις επιτυχίες της επαγγελματικής σου δραστηριότητας και οι επιτυχίες έρχονται κάνοντας σωστές επιλογές, παίρνοντας πολύ σοβαρά την κάθε επιλογή σου και δουλεύοντας αρκετά πάνω σε αυτές πάντα με όρεξη και πολύ καλή διάθεση”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Σε ηλικία 37 ετών αλλά δεν το ανακάλυψα εγώ, ο Μάρκος Σεφερλής!

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θα μπορούσα να σου αναφέρω πάμπολλους αλλά θα σου πω πως ειλικρινά θαυμάζω το κοινό οπου όχι απλά παρακολουθεί αλλά ζει και συχνά συμμετέχει στις παραστάσεις!

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Προτιμώ το θέατρο διότι είναι άμεσο και ζωντανό και γιατί δίνεις και παίρνεις ενέργεια από τον κόσμο. Επίσης με ιντριγκάρει το γεγονός το ότι καλείσαι να καλύψεις στην στιγμή, με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο το κάθε λάθος που θα κάνεις εσύ ή κάποιος άλλος, στην σκηνή επάνω!!!

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Η καριέρα χτίζεται από τις επιτυχίες της επαγγελματικής σου δραστηριότητας και οι επιτυχίες έρχονται κάνοντας σωστές επιλογές, παίρνοντας πολύ σοβαρά την κάθε επιλογή σου και δουλεύοντας αρκετά πάνω σε αυτές πάντα με όρεξη και πολύ καλή διάθεση. Δεν διανοούμαι να διασκεδάζω τον κόσμο είτε σαν ηθοποιός είτε σαν dj και να μην απολαμβάνω τη δουλειά μου ή να είμαι μίζερος, σκουντούφλης και γκρινιάρης.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του μία καλλιτεχνική φλέβα. Αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία να την ανακαλύψει και στην πορεία να την καλλιεργήσει.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Ψυχαγωγία (αγωγή της ψυχής).

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Ναι, είναι στιγμές που νιώθω ότι έχω οίστρο (πνευματική και ψυχική διέγερση) και κάθομαι με τις ώρες στον υπολογιστή και γράφω κείμενα. Όπως αυτά που παρουσιάζω στα stand up comedy, που είναι όλα δικά μου. Είναι κάποιοι βασικοί κορμοί, εννοώ κάποια κείμενα, από τα οποία βγαίνω πολύ συχνά σύμφωνα με τις ατάκες που μου “πετάει” ο κόσμος και ξαναμπαίνω μετά.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Είμαι επίμονος και τελειομανής. Ξέρω πολύ καλά το αποτέλεσμα που θέλω να βγει μέσα από μία δουλειά μου και θα προτιμήσω μία επιλογή με λιγότερα χρήματα και να βγει το αποτέλεσμα που θέλω παρά το αντίθετο. Κι αν συμβεί αυτό μία, δυο φορές μετά έρχεται και το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και η επιθυμητή αμοιβή!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ποτέ δεν κάνω μακροχρόνια σχέδια γιατί δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή (βλέπε coronavirus για παράδειγμα)!
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι ξέρω τι θέλω, τι ζητάω και είμαι σίγουρος και αποφασιστικός στο κάθε μου βήμα.

https://www.facebook.com/kostas.gonis.3

https://www.facebook.com/KostasGonisA

Βιογραφικό: Γεννήθηκα στις 30/09/71 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσα στη Λαμία ενώ κατάγομαι από τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού και από το 1996 που τελείωσα την στρατιωτική μου θητεία, ζω μόνιμα στην Αθήνα.
Είμαι απόφοιτος της σχολής διοίκησης οικονομίας του ΤΕΙ Λάρισας.

Από το 1989 κάνω ραδιόφωνο σε πολλές περιοχές της Ελλάδος όπως Λαμία, Λάρισα, Σάμο, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κτλ.
Παράλληλα έπαιζα και σαν dj σε bar, pub, club.
Θυμάμαι όταν ξεκίνησα το ραδιόφωνο το 1989 στην Λαμία, έφερνα στην εκπομπή μου live καλεσμένους από Αθήνα γνωστούς επώνυμους τραγουδιστές της εποχής όπως Δάκης, Πωλίνα κ.α. αλλά και νέους καλλιτέχνες που ξεκινούσαν τότε την καριέρα τους όπως Δάντης, Ρουβάς, Μαντώ, Μπίγαλης, Γαϊτάνος, Καζούλης, Λιναρδάκης, Γιαγκούση, Πέτα κ.α.

Συγχρόνως έγραφα και σε διάφορα μουσικά περιοδικά όπως για παράδειγμα το ‘ποπ κορν’, όπου ήταν το νούμερο 1 μουσικό περιοδικό στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και ήταν ο προπομπός των μουσικών βραβείων που τώρα έχουν εξελιχθεί στα μουσικά βραβεία ‘MAD’.

Αργότερα άρχισα να έχω μουσική επιμέλεια σε τηλεοπτικές εκπομπές και μέσα από τη συνεργασία μου με τις τηλεοπτικές εκπομπές του Μάρκου Σεφερλή γεννήθηκε μία αληθινή φιλία μεταξύ μας και ήταν αυτός ο οποίος με το ζόρι θα έλεγα (χαχαχα) με έκανε ηθοποιό το 2008 στο θέατρο ‘Ακάδημος’ με την παράσταση ‘τρεις και ο κούκος’.

Από εκεί ξεκίνησε η θεατρική μου καριέρα και μάλιστα χωρίς να έχω βγάλει κάποια δραματική σχολή.

Είχα την ευτυχία και την χαρά να παίξω δίπλα σε ηθοποιούς που θαύμαζα από μικρός χωρίς ποτέ μου να είχα σκεφτεί το επάγγελμα του ηθοποιού αλλά ούτε και αυτό του dj από όταν ήμουν παιδί!

Έχω παίξει και σε πολλές παιδικές παραστάσεις μιας και έχω τρομερή χημεία με τους λιλιπούτειους φίλους μου!

Επίσης νιώθω ευτυχισμένος για το ότι έχω καταφέρει να γυρίσω όλη την Ελλάδα αρκετές φορές κάνοντας περιοδεία και σαν ηθοποιός αλλά και σαν dj.

Τα τελευταία χρόνια κάνω ένα δικό μου είδος stand up comedy που το έχω ονομάσει ‘shut up comedy’ πού στηρίζεται στον αυτοσαρκασμό, στην ετοιμολογία της στιγμής και στην μη χρήση βωμολοχίας.
Αυτό πολλές φορές συνδυάζεται άψογα με καραόκε, με live ή ακόμα και με παρουσιάσεις εκδηλώσεων.
Είναι κάτι που αρέσει πολύ στον κόσμο αλλά και σε μένα προσωπικά.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι και στο ραδιόφωνο, τα τελευταία 10 χρόνια κάνω ένα είδος ραδιοφωνικού stand up comedy, το οποίο στηρίζεται στην επικοινωνία με τον κόσμο. Είναι κάτι που δεν υπάρχει και πίστεψέ με γελάνε πολύ μαζί μου και αυτό δεν ξέρω αν θα πρέπει να με ανησυχεί χαχαχα.