Κύριλλος Διαμαντίδης: “…έχω αρκετά τραγούδια που θέλω να κυκλοφορήσω στο μέλλον. Να είμαστε καλά, να δημιουργούμε και να τραγουδάμε”

“Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Κωνσταντία και την Γιώτα για την εμπιστοσύνη της μουσικής και του στίχου αντίστοιχα αλλά και στο Δημήτρη για την ευφυΐα του στην ενορχήστρωση. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχε βγει αυτό το αποτέλεσμα”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη φορά που θυμάμαι να άκουσα μουσική ήταν όταν τραγουδούσε ο πατέρας μου με την κιθάρα του στη μητέρα μου το «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο». Πρέπει να ήμουν 7-8 ετών… Από τότε μέσα μου ήξερα ότι ήθελα κι εγώ να τραγουδάω.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Μακάρι να μπορούσα να διαλέξω μόνο έναν! Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που θαυμάζω και που θα ήθελα να τραγουδήσω μαζί τους. Σίγουρα με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Μιλτο Πασχαλίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη!!!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Πάρα πολλές και θα έλεγα ότι υπάρχουν μέχρι και τώρα. Έχω γεννηθεί με πλήρη κώφωση στο δεξί μου αυτί, οπότε αυτό στην αρχή με επηρέαζε αρνητικά. Υπήρχαν φίλοι και γνωστοί που πίστευαν ότι δεν θα μπορούσα να τραγουδήσω «σωστά» αφού δεν άκουγα σωστά. Αρχικά λοιπόν, αυτή η επιρροή υπήρξε αρνητική μέσα μου αλλά στην πορεία έγινε θετική γιατί πείσμωσα ότι θα καταφέρω να τραγουδήσω ή καλύτερα να ακούω ακόμη πιο προσεκτικά από το άλλο μου αυτί, ώστε να μπορώ να τραγουδάω αξιοπρεπώς. Επίσης, καθοριστικής σημασίας θετική επιρροή υπήρξε το άνοιγμα της συναυλίας των Scorpions με το συγκρότημα Nemesis το 2009 στο Κάστρο της Μυτιλήνης. Ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ και που με έκανε να πιστέψω ακόμη περισσότερο στον εαυτό μου και πως όλα μπορούν να συμβούν!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Αυτό που με «τρομάζει» κάποιες στιγμές είναι να βιώσω το συναίσθημα ότι δεν έκανα ό,τι πραγματικά μπορούσα για να πετύχω το όνειρο μου. Δεν θέλω να το βιώσω αυτό, γι’αυτό και κάνω ότι μπορώ για να είμαι ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη του.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ ότι κάθε εποχή έχει τα εργαλεία της και αυτά αντίστοιχα έχουν τη χρησιμότητα τους. Δεν είμαι φανατικός των talent show αλλά παράλληλα θεωρώ ότι είναι χρήσιμα για νέους καλλιτέχνες ώστε να αποκτήσουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Αλλά μέχρι εκεί. Για μένα είναι απλά ένα ακόμη εργαλείο για να σε μάθει περισσότερος κόσμος. Από εκεί και πέρα, χρειάζονται πολλά περισσότερα για να μην είναι μια συμμετοχή σε ένα talent show ένα μικρό πυροτέχνημα που «έσβησε» μέσα στο χρόνο.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ενδεχομένως να υπάρχουν, αλλά δεδομένων των συνθηκών την μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, θεωρώ ότι είναι πολύ επιλεκτικοί στους μουσικούς που θα αντιπροσωπεύσουν. Και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε. Και αυτοί πρέπει κάπως να ζήσουν, άρα θα πρέπει και το «προϊον» που πλασάρουν να είναι καλό και «βιώσιμο». Βέβαια το καλό και το βιώσιμο στον κλάδο μας είναι έννοιες πολύ υποκειμενικές, αλλά παρολα αυτά ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες μάνατζερ που μπορούν, αν θέλουν, να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ποιότητα.

Πείτε μας μερικά λόγια για το νέο σας τραγούδι το Αντίστροφα Μετρώ. Πριν από μερικούς μήνες με κάλεσε η Κωνσταντία Κατσιάμπα και μου είπε ότι της άρεσε η φωνή μου και ότι έχει ένα τραγούδι που θα ήθελε να τραγουδήσω. Οι στίχοι του Αντίστροφα Μετρώ είναι της στιχουργού Γιώτας Γερογιώργη, η μουσική της Κωνσταντίας και η μίξη και ενορχήστρωση του χαρισματικού Δημήτρη Διπλάρα που κάνει και τα φωνητικά μαζί με την Καλλιόπη Ηλιοπούλου. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Κωνσταντία και την Γιώτα για την εμπιστοσύνη της μουσικής και του στίχου αντίστοιχα αλλά και στον Δημήτρη για την ευφυΐα του στην ενορχήστρωση. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχε βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτή την περίοδο αφιερώνω αρκετό χρόνο στην οικογένεια μου και στον γιο μου που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες. Όμως έχω αρκετά τραγούδια που, Θεού θέλοντος, έχω σκοπό να κυκλοφορήσω στο μέλλον. Να είμαστε καλά, να δημιουργούμε και να τραγουδάμε!

Βιογραφικό.
Ο Κύριλλος Διαμαντίδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου στις 6 Μαΐου 1982. Από πολύ μικρός ένιωσε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη μουσική λόγω του πατέρα του που έπαιζε κιθάρα, μπουζούκι και τραγουδούσε. Η πρώτη στιγμή που θυμάται να μαγεύτηκε από τον ήχο της μουσικής ήταν σε ηλικία 7 ετών, όταν άκουσε τον πατέρα του να τραγουδάει στη μητέρα του το ‘Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο’. Το ξεκίνημά του στο τραγούδι ήταν, όπως ο ίδιος λέει, δειλό, και ο λόγος ήταν η κώφωση που είχε στο δεξί του αυτί από τη μέρα που γεννήθηκε. 
Ξεκίνησε να σιγοτραγουδά με φίλους σε παρέες και σιγά σιγά άρχισε να νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Λόγω του διαζυγίου των γονιών του στα 11 του, βρήκε καταφύγιο στα ακούσματα της έντεχνης και ροκ μουσικής. 

Το 2002, σε ηλικία 20 ετών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Λέσβο μαζί με τον Χρήστο Τσιλόπουλο, τραγουδώντας διασκευές σε τοπικές μουσικές σκηνές.

Στα 24 του ενσωματώθηκε στο τοπικό συγκρότημα των Nemesis, ως τραγουδιστής. Με τους Nemesis έμεινε για 5 χρόνια, μέχρι το 2011. Το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν το άνοιγμα της συναυλίας των Scorpions στο Κάστρο της Μυτιλήνης το καλοκαίρι του 2009, όταν το θρυλικό συγκρότημα επισκέφτηκε το νησί της Λέσβου. 
Το 2010, οι Nemesis μελοποίησαν στίχους του Αντώνη Πρωτοπάτση, πρωτεργάτη της Λεσβιακής Άνοιξης, και ο Κύριλλος τραγούδησε τα 8 από τα 10 τραγούδια αυτής της δουλειάς. Από το 2011 μέχρι το 2017, η μουσική πορεία του Κύριλλου έκανε μια παύση με ελάχιστες εμφανίσεις στο πλευρό του μουσικού Μιχάλη Δεμερτζή, λόγω της απόφασής του να κυνηγήσει μια καριέρα πάνω στις επιχειρήσεις, τη διερμηνεία και το μάρκετινγκ στην Αθήνα. 

Όμως η αγάπη του για το τραγούδι δεν είχε σβήσει κι έτσι, το Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε να ξαναμπεί στη δράση για να κυνηγήσει το όνειρό του. 

Με εμφανίσεις του σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως η Αρχιτεκτονική, το Holywood Stage και άλλες, ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην πρωτεύουσα. 
Το 2018 γνώρισε τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Καρύδα και μαζί του έκανε το πρώτο βήμα στη δισκογραφία. Σε μουσική του Αλέξανδρου Καρύδα και στίχους του Κύριλλου, το πρώτο single του κυκλοφόρησε από την InsideOut Music, με τίτλο  “The Face of the Dawn”. Το 2019 κυκλοφόρησε το “Εδώ Είναι η Αγάπη” από την Inside Out Music σε στίχους και μουσική του πολυβραβευμένου καλλιτέχνη Κυπριανού και ενορχήστρωση του Δημήτρη Διπλάρα. 
Η τελευταία του μουσική κυκλοφορία είναι το “Αντίστροφα Μετρώ” σε μουσική της Κωνσταντίας Κατσιάμπα και στίχους της Γιώτας Γερογιώργη ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ξανά ο Δημήτρης Διπλάρας.