Κωνσταντίνος Κατοίκος: “Η μουσική πέρα από νότες είναι και συναίσθημα… Και από αυτο οι Έλληνες έχουμε περίσσιο…”

“…Εκ μέρους των Blossom Death ευχόμαστε γρήγορα ολοι να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας υγιείς και ασφαλείς και να συνεχίσουμε κάνοντας αυτά που αγαπάμε.
Stay Heavy
Stay Goth N Metal!!!!!”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση……
Δημοτικό ήμουν όταν ανήμερα της γιορτής μου η μητέρα μου μου έφερε δώρο την κασέτα του Κώστα Μπιγαλη του Αιγαίου τα Blues…όπου ήταν για εμενα ο προπομπός μου για το Ροκ και το Μέταλ.

Ποιον μουσικο θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω αρκετούς μουσικούς..παρά πολλούς ειλικρινά… Αλλά θα επιλέξω έναν Έλληνα μουσικό. Τον Ανδρέα Λαγιο Μπασιστα των Nighstalker…Ναι θα ήταν τιμή μου να παίξουμε μαζί τους καθώς τους αγαπώ από μικρή ηλικία.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μέχρι τώρα πορεία μου στην Μουσική..
Στο βιογραφικό μου γράφω που έχω παίξει και τι συνεχίζω να κάνω.
Θα συμπληρώσω μόνο αυτό.
Είμαι ερασιτέχνης μουσικός και παίζω την μουσική που μου αρέσει.
Δεν ζω από αυτο αλλά ζω την κάθε στιγμή από τις πρόβες, από την εγγραφή του CD, τη δημιουργία των τραγουδιών και βέβαια τα Live…
Οι επιρροές πολλές και όλες θετικές με σημαντικότερες τους Metallica τους Paradise Lost και φυσικά τους Sisters of Mercy.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Μουσικά τηλεοπτικά Talent Show..
Μμμμμ…δεν είναι του στυλ μου αυτή η φάση αλλά καλώς υπάρχουν φτάνει να μην θάβονται πραγματικά ταλέντα επάνω στο βωμό της τηλεθέασης..
Όταν τα δω να σβήσουν…είμαστε μόνοι μας πάλι..

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μια συνεργασία που ονειρεύομαι και δεν θα γίνει ποτέ (χαχαχαχαχα) είναι να παίξω με τον Zakk Wylde.. έστω για 10 δευτερόλεπτα…
Αλλά επειδή βάζω στόχους που μπορώ να πετύχω όνειρο μου είναι κάποια στιγμή να παίξω σε μια μεγάλη Μπάντα του Μέταλ της χώρας μας και έχουμε αρκετές ευτυχώς….
Όχι για τα λεφτα (χαχαχα) ούτε για την δόξα…Αλλά για το φοβερο συναίσθημα να παίζεις με ανθρώπους που από μικρό παιδί ακολουθείς και θαυμάζεις…..

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία είναι ανάγκη.. είναι όπως το φαγητό και το νερό.. Αλλά της ψυχής..
Δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που περνάμε μπορεί να χαρακτηριστεί και ως είδος πολυτελείας καθώς πρώτα από όλα έρχεται η επιβίωση και η καθημερινότητα.
Αλλά με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει ποτέ είναι για την μουσική.. Για τα μπάσα μου για τα cd μου για τα live για όλα…
Ο πρώτος στόχος βέβαια είναι να έχουν τα παιδιά μου τα απαραίτητα για να έχουν μια χαρούμενη σωστή ζωή αλλά πάντα υπάρχει τρόπος…
Ας μην πάρουμε τα πιο ακριβά όργανα ας μην κάνουμε την τέλεια παραγωγή ας μην πάμε σε όλα τα λαιβ…
Αλλά να είμαστε δίπλα στη μουσική που αγαπάμε ενεργοί όσο μπορούμε.
Αν δεν υπήρχε η μουσική στην ζωή μου δεν θα μιλάγαμε τώρα….

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Υπάρχουν Έλληνες μουσικοί με κατάρτιση και γνώσεις…
Ναι ειδικά στο Ροκ και στο Μέταλ οι περισσότεροι είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ…
Και από τους αντίστοιχους τους εξωτερικού δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τουλάχιστον μουσικά.
Η μουσική πέρα από νότες είναι και συναίσθημα..
Και από αυτο οι Έλληνες έχουμε περίσσιο….

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Εκ μέρους των Blossom Death ευχόμαστε γρήγορα ολοι να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας υγιείς και ασφαλείς και να συνεχίσουμε κάνοντας αυτά που αγαπάμε.
Stay Heavy
Stay Goth N Metal!!!!!

Βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 29-1-1981
Πρώτη φορά έπιασα μπασο στα χέρια μου το 1993 όπου έπαιζα σε σχολικές μπάντες (σαφώς Ροκ και Μεταλ)
Το 2007 μέχρι το 2010 υπήρξα co Refounder της Gothic Metal μπάντας Sorrowful Angels όπου ήμουν ο τραγουδιστής στο πρώτο επίσημο Full Length CD με τίτλο “Ship in your Trip”
Τον Σεπτέμβρη του 2018 μαζί με την γυναίκα μου Μαρίτα Μακαρονιδη (φωνη) και τους φίλους Αργύρη Δεληγιαννοπουλο (drums) Μάνο Γονιδακη (κιθαρα) και εμένα στο Μπασο και στα φωνητικά ιδρύσαμε του Blossom Death μια μπάντα που κινείτε στους ήχους της Gothic Metal με αρκετά στοιχεία από southern Rock και Stoner.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας EP με τίτλο Mistaken από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Sleaszy Rider Records.
Απο τον Φεβρουαριο του 2020 Επίσης επίσημο μέλος της μπάντας μας είναι ο πολύ έμπειρος κιθαρίστας Τάσος Γρυπαιος (EX Spitfire-ex Sound of silence) και ήδη είμαστε στην δημιουργία του Full Length album μας όπου θα κυκλοφορήσει το 2021 από την Sleaszy Rider Records με τον τίτλο “Beyond Time”.

Τα μέλη των Blossom Death είναι
Κώστας Κάτοικος
Μπασο -φωνή
Μαρίτα Μακαρονιδη
Lead Φωνή
Μάνος Γονιδακης
Lead rythm guitars
Τάσος Γρυπαιος
Lead Rythm guitars
Αργύρης Δεληγιαννοπουλος
Drums