Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος «Παρέκκλιση» από… ΚΑΠΙΟΝ!

Σαν τον άγνωστης ταυτότητας υπερήρωα, ο ΚΑΠΙΟΣ κινείται μέσα στην πόλη, έχοντας ως μόνη ιδεολογία του την ανθρωπιά.

«Ακόμα ψάχνω κάπου να ανήκω, σαν τον μοναχικό λύκο,

όσο είναι καθήκον ανήθικων καθικιών κατ’ οίκον

να διανέμουν φόβο δίχως οίκτο,

δηλώνω απ’ οίκο.»

Μία σκιά χωρίς πρόσωπο, ο ΚΑΠΙΟΣ μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Σίγουρα είναι άντρας και έχει πατήσει τα τριάντα, αφού ο στίχος τους είναι ιδιαίτερα ώριμος καθώς μας διηγείται ιστορίες από το “αναλογικό” παρελθόν του. Σίγουρα κατοικεί σε μία πόλη, και προσπαθεί μέρα με τη μέρα να διατηρήσει την ανθρώπινη υπόσταση του, ενώ αντιστέκεται στην ισοπέδωση. Σίγουρα είναι ένας από το πλήθος.. Κάτι όμως διαφοροποιεί. Ίσως το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη και το χρέος να εκφέρει ουσιώδη λόγο. Χωρίς να θέλει να καθοδηγήσει και άλλους στο τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα, δίνει τροφή για σκέψη και ρίμες με πολυεπίπεδα νοήματα.

Ο ΚΑΠΙΟΣ έγραψε στίχο και μουσικές για 7 κομμάτια για να επικοινωνήσει με τον κόσμο την δική του προσωπική τάση για «Παρέκκλιση». Δίπλα του στάθηκε ο γνωστός παραγωγός RSN, για να συν-επιμεληθεί το συγκεκριμένο EP και η μουσική διαδρομή ξεκίνησε. Κάπως μοναχικά, χωρίς crew, φαίνεσθαι και προσωπείο. Χωρίς ακριβά αμάξια και χρυσαφικά. Άλλοτε καταγγελτικός και σκληρός και άλλοτε εύθραυστος, πάντα όμως διάφανος, αγγίζει θέματα δύσκολα και θίγει τα κακώς κείμενα, με σκληρή γλώσσα αλλά και με μέτρο. Επιζητεί την ισορροπία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την επαγρύπνηση των ακροατών του. Να μην γίνονται τροφή για τη μηχανή.

ΚΑΠΙΟΣ x RSN – Παρέκκλιση (Official Video Clip) https://youtu.be/TqdYPaMtBeY

Ο ίδιος δηλώνει πως χρειάζεται «Παρέκκλιση» για να ξεθολώσει το περιβάλλον τοπίο. Η αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων μίας πόλης, ο σεβασμός στην παιδική αθωότητα, η οικολογική σκέψη, η συλλογικότητα και η πολιτική διαφάνεια είναι οι στόχοι του hip hop δημιουργού που σημαδεύει με βέλη τις στιβαρές ρίμες του.

ΚΑΠΙΟΣ x RSN – Ένα μέρος να αποκαλείς σπίτι https://youtu.be/GFmkLAhvQgQ

Ο ΚΑΠΙΟΣ ίσως τελικά δεν θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Σε μία πιο προσεκτική ακρόαση, διαφαίνεται πως κάθε βήμα αυτής της μουσικής διαδρομής των 7 κομματιών, έγινε προσεκτικά από τον καλλιτέχνη, θέλοντας να συμβάλει με αίσθημα ευθύνης στο σύγχρονο μουσικό χάρτη με ήθος και αισθητική. Το τελικό αποτέλεσμα ακούγεται περισσότερο με την καρδιά, παρά με τα αυτιά. Και αυτό, κατά γενική ομολογία, δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

Ακολουθήστε τον «ΚΑΠΙΟ» στα Social Media

Facebook | Instagram | Spotify | YouTube