Δημήτρης Βασιλειάδης: “Πάντα μέσα απο καταστάσεις μαθαίνουμε, αλλάζουμε, ξεχνάμε και ίσως όλο αυτό να έγινε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!”

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης, απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Ανδρέας Βουτσινάς” τοποθετείται στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“…Γνωρίζουμε όλοι πόσο βρώμικος είναι ο καλλιτεχνικός χώρος! Είναι ο μόνος χώρος που είναι φωτεινός και ταυτόχρονα σκοτεινός!”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα, σας διακατέχουν; Προ κορωνοϊού εποχή θύμωνα με τον εαυτό μου γιατί ποτέ δεν είχα ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με πράγματα που ήθελα! Τώρα συμβαίνει το αντίθετο! Έχω τελειώσει με όλα αυτά που ήθελα να κάνω και τώρα θυμώνω που έχω τόσο ελεύθερο χρόνο! Άσχημα δεν είναι βρίσκεις πράγματα να κάνεις και χρόνο για να σκεφτείς (όσο καλό η κακό μπορεί να είναι αυτό) ποιός είσαι; Τι είσαι; Που είσαι; Τι είναι ο άνθρωπος τι είναι η ζωή και τέτοια! Έχεις χρόνο να περάσεις όλες τις φάσεις! Έβαψα το δωμάτιο μου 2 φορές….έτσι χωρίς λόγο! Αν κρατήσει κι άλλο όλο αυτό σκέφτομαι να συνεχίσω με το υπόλοιπο σπίτι μετά να πάω για την πολυκατοικία και στην συνέχεια να κάνω μια αλλαγή στην γειτονιά! Πέρα απο την πλάκα σκέφτομαι θετικά και εύχομαι να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς γιατί και έχει κρατήσει αρκετά και δεν ξέρω πόσο ακόμα μπορούμε να το αντέξουμε! Είμαι σίγουρος οτι όταν τελείωσει θα βρούμε πολύ γρήγορα τους ρυθμούς μας και θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ! Ξεχνάμε εύκολα! Λίγο ακόμα, υπομονή και θετική ενέργεια!!!!

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά σε μια κατάσταση που μας ενόχλησε και δεν μιλήσαμε! Τίποτα δεν με εντυπωσιάζει! Ειδικά στον καλλιτεχνικό χώρο! Γνωρίζουμε όλοι πόσο βρώμικος είναι! Είναι ο μόνος χώρος που είναι φωτεινός και ταυτόχρονα σκοτεινός! Ευτυχώς έγινε η αρχή και βρήκε την δύναμη ο κόσμος να μιλήσει για να καθαρίσει όλη αυτή η βρωμιά απο παντού και να σταματήσει να φοβάται! Οι συμπεριφορές επιστρέφονται! Ήρθε η ώρα! Η αλήθεια είναι οτι μέχρι τώρα δεν μου έχει συμβεί κάτι. Έχω βρέθει σε καταστάσεις έντονης λογομαχίας αρκετές φορές αλλά ευτυχώς μέχρι εκεί! Ας σταματήσουμε να καταπίνουμε τα λόγια μας και να κλείνουμε το στόμα μας! Πρέπει να είμαστε δίπλα σε όποιον μας χρειάζεται! Την επόμενη φορά ας μιλήσουμε!

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Η ικανότητα του να προλάβει μια συγκεκριμένη ασθένεια θα μας δείξει πόσο αποτελεσματικό είναι! Ακόμα είναι νωρίς για να ξέρουμε αλλά ζούμε στο 2021! Είμαστε πίσω σε πολλά πράγματα αλλά όσον αφορά την επιστήμη δεν θα έλεγα το ίδιο! Κάτι παραπάνω ξέρει απο τον έξυπνο των social! Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα για το πότε δεν πρέπει να μιλάς! Είναι χαζό να έχεις άποψη για κάτι που δεν γνωρίζεις! Θα εμβολιαζόμουν και πρώτος!

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Νομίζω όλοι μας πέρασαμε απ’ όλα τα στάδια και βρισκόμαστε στο τελευταίο της αποδοχής! Πέρα απο το να βγούμε όλοι υγιείς απο αυτή την κατάσταση θα πρέπει να καταλάβουμε και τι μας δίδαξε! Τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν κρατάει για πάντα! Το ποτό με την παρέα σου για να χαλαρώσεις! Την αγκαλιά με τους φιλούς σου όταν θα βρεθείς! Τη βόλτα που θα κάνεις χωρίς να πρέπει να έχεις μαζί σου μάσκα, ταυτότητα και να έχεις στείλει μήνυμα! Αυτά τα μικρά πράγματα που δεν τα σκεφτόμασταν και τελικά είναι πολύ σημαντικά! Υπομονή! Μόνο αυτό μπορουμέ να κάνουμε! Να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και ας κάνουμε αυτό που πρέπει για να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα στην κανονικότητα!

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Σίγουρα η προσαρμογή θα πάρει χρόνο! Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και αυτό για όλους! Συνήθεια είναι όλα και ο κόσμος ξεχνάει εύκολα! Ίσως η πανδημία να είναι τελικά μια ευκαιρία αλλαγών και στον εργασιακό τομέα! Μέσα απο όλη αυτή την κατάσταση θα μάθουμε να εκτιμάμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα! Η συναναστροφή και η συνεργασία με τους συναδέλφους στον εργασιακό χώρο ίσως αλλάξει! Πάντα μέσα απο καταστάσεις μαθαίνουμε, αλλάζουμε, ξεχνάμε και ίσως όλο αυτό να έγινε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!