Κατερίνα Σμαραγδά: Το τραγουδι μου με τιτλο “Σ’ αγαπω” με κανει να αισθανομαι τυχερη…

“Ετοιμαζουμε μια διασκευη για την οποια ανυπομονω και ειμαι πολύ χαρουμενη. Εχει γινει εξαιρετικη δουλεια, πρωτοποριακη και παντα με σεβασμο στο πρωτοτυπο κομματι.”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Eιμαι 22 ετων. Σπουδαζω λογιστικη και χρηματοοικονομικα. Ασχολουμαι πολλα χρονια με τη μουσικη και με το τραγουδι. Αυτο τον καιρο εργαζομαι στην πωληση και παραλληλα ασχολουμαι με το τραγουδι.

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Η ενασχοληση μου με τη μουσικη ξεκινησε από τα 8 μου χρονια. Ασχοληθηκα με τη μουσικη συστημα orff και στην πορεια περασα στο μουσικο σχολειο του Πειραια. Ειχα κλιση στο τραγουδι παντα και το αγαπουσα πολύ γι αυτό και το εκανα πραξη. Ηταν πολύ σημαντικο που ξεκινησα να καταπιανομαι πρωτα με μουσικα οργανα γιατι καταλαβα πως δημιουργει κανεις πρωτα από όλα. Το εκτιμω που το ξεκινημα μου ηταν τετοιο. Δεν θα αλλαζα κατι.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Σε μια μουσικη παρασταση με την ορχηστρα orff που συμμετειχα ηταν η πρωτη μου μουσικη αναμνηση. Θυμαμαι την συγκινηση μου πολύ καλα. Τα συναισθηματα μου να με κατακλιζουν. Η μουσικη ενωνει τον κοσμο και εκει το καταλαβα για πρωτη φορα.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Δεν πιστευω πως το καταλαβαινεις σε μια στιγμη αυτό. Οταν συμπεριλαμβανεται σε μεγαλο βαθμο στην κάθε μας μερα τοτε καταλαβαινουμε ότι θα είναι αναποσπαστο κομματι μας.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Η οικογενεια μου που με στηριζει είναι μια πολύ σημαντικη επιρροη για εμενα. Απο την αρχη μεχρι και τωρα είναι διπλα μου σε κάθε μου νέο ξεκινημα. Ειναι για εμενα οι πιο σημαντικη  ανθρωποι που εχω. Νιωθω πολύ τυχερη και με εμπνεουν να συνεχισω αυτο που κανω.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Φυσικα και με τρομαζει. Και οι δυο εννοιες εχουν μεγαλη βαρυτητα στην ψυχοσυνθεση μου. Απο τη μια η εννοια της επιτυχιας δημιουργει ένα αγχος στο αν θα συνεχισω να ανταπεξερχομαι σε αυτή. Απο την άλλη η εννοια της αποτυχιας δημιουργει ασχημα συναισθηματα απεναντι στον εαυτο μας πολλες φορες. Οπως και να χει και οι δυο εννοιες είναι εποικοδομητικες για τον ανθρωπο. Πρεπει να μαθουμε να τις διαχειριζομαστε σε κάθε περιπτωση.

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Ειμαι πολύ χαρουμενη για την δουλεια μου. Το τραγουδι μου με τιτλο σ’ αγαπω είναι κατι το οποιο με κανει να αισθανομαι τυχερη. Ευχαριστω θερμα το ΝΙκο Κουσβιδη για τη δημιουργια του και που επελεξε εμενα να την ερμηνευσω. Επισης να αναφερω και τον παραγωγο μου Κωστα Γοντικακη για το video-clip που ηταν δικη του επιμελεια αλλα και για την στηριξη του στην πορεια μου ως τωρα.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Το κομματι μου όπως προανεφερα είναι δημιουργια του Νικου Κουσβιδη. Παρ’ ολα αυτά γραφω κι εγω κατά καιρους δειλα δειλα. Καποια στιγμη θα γινει και αυτό. Ειμαι αρκετα αυστηρη με τον εαυτο μου. Ειναι δυσκολο εργο το να γραφεις.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Μελλοντικα θα ηθελα να πανε όλα κατ’ ευχην. Ετοιμαζουμε και μια διασκευη για την οποια ανυπομονω και ειμαι πολύ χαρουμενη. Εχει γινει εξαιρετικη δουλεια, πρωτοποριακη και παντα με σεβασμο στο πρωτοτυπο κομματι. Σας ευχαριστω πολύ.

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion