ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Η σύνθεση των τραγουδιών είναι πολύ σημαντική για εμένα γιατί με κάνει περισσότερο δημιουργικό”

“Μπορώ να πώ ότι με έχουν επιρρεάσει αρκετά πράγματα στον τρόπο που γράφω, αλλά και που τραγουδάω. Με απλά λόγια όλα τα ακούσματα που έχω έχουν βάλει το λiθαράκι τους”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Από πόλύ μικρός έπαιζα άκουγα μουσική.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες και να πω την αλήθεια θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής με τους περισσότερους.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Ξεκίνησα να μελετάω από μικρή ηλικία. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο της Αθήνας ενώ παράλληλα τραγουδούσα σε διάφορα μαγαζιά.
Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ζωή μου η δισκογραφία και η σύνθεση τραγουδιών.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί με κάνει περισσότερο δημιουργικό.

Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Μπορώ να πώ ότι με έχουν επιρρεάσει αρκετά πράγματα στον τρόπο που γράφω, αλλά και που τραγουδάω. Με απλά λόγια όλα τα ακούσματα που έχω έχουν βάλει το λiθαράκι τους.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Και τα δυο είναι μέσα στη ζωή. Δεν με τρομάζουν καθόλου.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι πολύ ωραία shows αρχικά. Έχουν κάτι ιδιάιτερο. Όταν ξεκίνησαν να πω την αλήθεια το σκεφτόμουν όμως κάτι με κρατούσε πίσω.
Σήμερα νομίζω ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Σαφώς ο ρόλος ενός μάνατζερ είναι πολύ σημαντικός. Αρχικά είναι ο άνθρωπος που σου κλείνει εμφανίσεις για να μπορείς να ζεις. Από εκεί και πέρα είναι ο άνθρωπος που κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά της επικοινωνίας με μουσικούς παραγωγούς και άλλους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτό τον καιρό είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε το νέο μας τραγούδι αλλά το καθηστερούμε λίγο να περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε όλοι μας.
Εύχομαι να περάσει σύντομα με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα και να επανέλθουμε όλοι στους ρυθμούς μας.

BIO
Ο Θωμάς Δημητρακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εκεί τέλειωσε τις σπουδές του στη μουσική. Ως μαθητής ασχολήθηκε επίσης με το θέατρο και τη ζωγραφική, αλλά τον κέρδισε η μουσική. Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ασχολείται ενεργά με την μουσική παίρνοντας μέρος σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Συμμετέχει σε δίσκους μουσικής και κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Συνεργάζεται με διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Από το 2006 έως σήμερα υπηρετεί την εκπαίδευση ως μουσικός, γυρίζοντας έτσι την Ελλάδα και παίζοντας τα τραγούδια του. Το 2016 μπαίνει δυναμικά στη ελληνική δισκογραφία κυκλοφορώντας δύο τραγούδια σε δική του μουσική: Τα λόγια της θλίψης από την εταιρία «Καθρέφτης ήχων αληθινών» σε στίχους Λίας Κόρρα και το Χωρίς ρεφραίν σε αφήνω σε στίχους Αλέξη Σάλα. Το 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι ‘’Απόψε θέλω να χορέψω’’ και το ‘’Χάρηκα που σε γνώρισα’’ σε στίχους Βασίλη Παππά και μουσική δική του από τη Heaven music.
Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφορεί το τραγούδι ‘’Κόκκινα Τριαντάφυλλα’’ από τη Heaven music
Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη του Αγρινίου. Αυτό τον καιρό παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά οργανώνοντας την χειμερινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

VIDEO

ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑ- ΒΙΝΤΕΟ
https://youtu.be/bF43FqoBlCM

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ – ΒΙΝΤΕΟ
https://youtu.be/Ep4Kp12JnRY

ΑΠΟΨΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ
https://youtu.be/DAC_zjLNoDY

Η ΝΥΧΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑΣΕΜΙ
https://www.youtube.com/watch?v=wGv_3n5jKfo

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=rtAeUIVN0Rs

ΧΩΡΙΣ ΡΕΦΡΑΙΝ ΣΕ ΑΦΗΝΩ
https://www.youtube.com/watch?v=Eg4Ysupb6xo

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/ThomasDimitrakopoulo/
https://www.instagram.com/thomasdimitrakopoulos/
https://twitter.com/thomasdimitrako
https://www.facebook.com/thomdimrekpo
https://www.facebook.com/groups/1142389765839550/