Θανάσης Σικοβάρης: «Η μουσική και τα τραγούδια μου, είναι από ψυχής»

Ο Έλληνας σολίστ, που υμνεί το μπουζούκι και την ελληνική μουσική στην Αμερική, σε μία μοναδική κατάθεση ψυχής.

Η διαδρομή ζωής του, ξεκινάει από την Έδεσσα, καταλήγοντας τα τελευταία χρόνια στην Αμερική, όπου μέσα από σκληρή δουλειά και πολλές δυσκολίες, κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, τους στόχους του, και μία σπουδαία καριέρα, ως μουσικός αλλά και επιχειρηματίας. Ο Θανάσης Σικοβάρης, αφήνοντας πίσω του την Ελλάδα, λόγω μίας οικονομικής καταστροφής, και μόλις 20 χρονών, εντελώς μόνος, βρέθηκε στην μεγάλη ήπειρο, για μία καλύτερη ζωή… Έπλυνε πιάτα, εργάστηκε ως ταξιτζής, ελαιοχρωματιστής, και άλλες σκληρές δουλειές, μην εγκαταλείποντας όμως, την αγάπη του για τη μουσική.

Μαζί με την μπάντα του, δημιούργησε τη «Stoxos Entairtenment», με τον ίδιο να ηγείται ως σολίστ του μπουζουκιού, στα γλέντια των ομογενών, σε γάμους, βαφτίσεις και πριβέ πάρτι… Μέχρι και για τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, έπαιξε μπουζούκι, ο Θανάσης Σικοβάρης, κάνοντας τον πλανητάρχη, να τραγουδάει «Ώπα», αλά ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια, είναι αναγνωρισμένος στην Αμερική, ως μουσικός, αλλά και επιχειρηματίας. Παράλληλα με τα instrumental τραγούδια του, που έχει κυκλοφορήσει, και απογειώνουν την ελληνική μουσική, μαζί με την ομάδα του, διοργανώνουν τα πιο δυνατά live tour στην Αμερική, μεγάλων ονομάτων του πενταγράμμου, και ετοιμάζουν, και κάτι, πολύ δυνατό, που θα παραμιλήσουν όλοι, παγκοσμίως.

Σύστησέ μας τον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο, Θανάση Σικοβάρη!

Ως άνθρωπος, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τα πιστεύω μου, που δεν είναι άλλα, από το ότι, η ζωή είναι απλή και όμορφη. Και τα πιο σημαντικά από όλα, είναι η αλήθεια, η αγάπη, η χαρά, η ευτυχία. Το μίσος και η κακία, είναι ασήμαντα για εμένα, και δεν επιτρέπω, σε τέτοιους ανθρώπους, να υπάρχουν στη ζωή μου. Ως καλλιτέχνης, τι να πω εγώ; Αφήνω, τους άλλους να μιλάνε για εμένα. Εγώ το μόνο να πω, είναι ότι η μουσική είναι η ζωή μου, την έχω σπουδάσει, ζω για αυτή, και μέσα από αυτήν! Και καθημερινά, φροντίζω να γίνομαι καλύτερος, γύρω από αυτήν. Νιώθω ευλογημένος, και ως άνθρωπος, και ως μουσικός.

Πότε ανακάλυψες την αγάπη σου για την μουσική;

Από πολύ μικρό παιδί. Ήμουν 11 χρονών, όταν ζήτησα από τους γονείς μου, να σπουδάσω μουσική…

Τι σε οδήγησε από την Έδεσσα στην Αμερική;

Με οδήγησε η οικονομική ανάγκη,  από ένα επιχειρηματικό λάθος, σε ηλικία 20 χρόνων . Αλλά πολλές φορές, μέσα από το λάθος, έρχεται το σωστό. Και πλέον έχω καταλήξει στη σκέψη μου, ότι ίσως όλο αυτό, να ήταν και της μοίρας μου γραφτό. Πρέπει κάποιες φορές, να κάνεις λάθη, για να μαθαίνεις, αυτό που θέλεις πραγματικά.

Εύκολη ή δύσκολη, η ζωή του μετανάστη;

Η ζωή του μετανάστη, μόνο δύσκολη, μπορεί να είναι. Και αυτό, που κάποιοι λένε, όπου γης και πατρίς, ναι μπορεί να ισχύει, αλλά περιλαμβάνει μέσα του, πολύ πόνο… Μόνο χαρά, ποτέ.

Πώς κατάφερες να φτάσεις στην επιτυχία, και να πρωταγωνιστείς μαζί με την μπάντα σου, στα πάρτι των ομογενών;

Τα κατάφερα, με την αλήθεια μου, την αγάπη μου, και με ατελείωτες ώρες δουλειάς. Στάθηκα με περηφάνεια, όπου υπήρχαν Έλληνες, και τους αγκάλιασα με τη μουσική μου, και με αγκάλιασαν, με τη σειρά τους. Χωρίς κόπο, και σκληρή, δουλειά, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

Από την Ελλάδα μου λείπει, η Ελλάδα όλη. Μου λείπουν, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, τα όμορφα χρόνια, στην πατρίδα μου, τα ανίψια μου, τα πάντα όλα. Υπάρχει η τεχνολογία, αλλά αυτή, δεν μπορεί να καλύψει τα κενά, του πόνου, της απόστασης, της απουσίας. Δεν μας φέρνει ουσιαστικά κοντά. Η ξενιτιά, έχει πολύ πόνο, μοναξιά, μακριά από αγαπημένους ανθρώπους.  

Έχεις κυκλοφορήσει πολλά instrumental τραγούδια, με έθνικ «παντρέματα» του μπουζουκιού, με άλλα ακούσματα. Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;

Στα τραγούδια μου, που μπορείτε να τα ακούσετε στο κανάλι μου στο Youtube, «Thanasis Sikovaris Official», έχω δώσει κομμάτια , της ψυχής μου. Από το Σεπτέμβριο, έρχονται τρία νέα τραγούδια, με όμορφες μελωδίες ψυχής και αγάπης, με βιντεοκλίπ, που θα αξίζει να τα βλέπουνε, αυτοί που ξέρουν. Θα κάνουμε όμορφες παραγωγές, υπερπαραγωγές ουσίας.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της «Stoxos Entertainment»;

Το λένε, και από μόνες τους, οι λέξεις. Σκοπός, βήματα, δημιουργεία, ενέργεια, διασκέδαση. Έβαλα στόχο, μέσα από τη μουσική, σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής μου, το 2012-13, τότε που εργαζόμουνα σε ένα εστιατόριο και έπλενα πιάτα, να σχεδιάσω, όλο αυτό, και να το πετύχω. Και από το -100, πήγα πάλι στο 1, και από εκεί στο +100! Πλέον, οι φίλοι μου, δεν με φωνάζουν Θανάση. Μου λένε «Έλα stoxos entertainment, να περάσουμε μία όμορφη νύχτα με μουσική».

Μίλησέ μας, για το νέο σου όνειρο, ένα όνειρο ζωής, που ετοιμάζεσαι, να πραγματοποιήσεις σύντομα;

Έρχονται πολύ όμορφα μουσικά πράγματα, τα οποία σχεδιάζονται, εδώ και δέκα χρόνια. Θα στηθεί, μία υπερπαραγωγή, με stage, sound, lights, και ένα πολύ δυνατό production, με ομάδα 100 ατόμων,  όπου είναι μαζί μου, τα τελευταία 6 χρόνια. Ένα live music show υπερπαραγωγή, που θα ταξιδεύει σε 20 πόλεις της Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη! Ζω για να το ζήσω όλο αυτό, για να το ζήσουν όλοι οι Έλληνες, αυτό το κάτι μοναδικό. Γιατί τους αξίζει, μία high level διασκέδαση, υψηλών προδιαγραφών, κάτι που όμοιά της, δεν υπάρχει στον κόσμο, πιστέψτε με.

Διοργανώνετε παράλληλα με την «Beauty of Greece Production», τα μεγαλύτερα live tour, Ελλήνων τραγουδιστών στην Αμερική, με πρόσφατα τα sold out, Δημάκη-Ζωιδάκη!

Νιώθω ευτυχισμένος, γιατί με τον Μάκη Δημάκη και τον Νίκο Ζωιδάκη, κάναμε, μεγάλο πάταγο. Δύο μοναδικοί άνθρωποι, δύο μοναδικοί καλλιτέχνες, με 14 άτομα ορχήστρα, που όλοι τους, έδωσαν όλο τους το είναι επί σκηνής, διασκεδάζοντας στο έπακρον, τους ομογενείς. Τους ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε, τις απίστευτες αυτές στιγμές, και είμαι σίγουρος, ότι ο κόσμος εδώ, θα τους θυμούνται για καιρό, γιατί περάσαμε τέλεια.

Πώς είναι να παίζεις ως σολίστ, για τον Πλανητάρχη;

Σοκ και δέος. Μπορεί εκείνη την στιγμή, να με έλουσε κρύος ιδρώτας, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων, για αυτή τη μέρα που έζησα. Μου έμεινε αξέχαστη. Και το εμπέδωσα την επόμενη ημέρα, το πόσο σπουδαίο ήταν αυτό, το να επιλεγώ ως σολίστ του μπουζουκιού, στη μεγάλη γιορτή του Αρχιεπισκόπου, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, όπου το ελληνικό event μου, παρουσιάστηκε, σε όλα τα κανάλια της Αμερικής ! Ασύλληπτο συναίσθημα.

Τι εύχεσαι να σου συμβεί, τα επόμενα χρόνια;

Εύχομαι να έχω, να έχουμε όλοι, υγεία, πάνω από όλα, να κάνω κάποια σημαντικά βήματα, μέσα από τη μουσική, και να αγαπήσει ο κόσμος, αυτό που ετοιμάζω, φέτος το χειμώνα. Και το πιο σημαντικό, να έχω ηρεμία, αγάπη, και να δημιουργήσω μία οικογένεια, με πολύ αγάπη.