Η Rinette Josafat στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Στην έκθεση συμμετέχω με 3 έργα: το πρώτο, που αναπαριστά ένα γυναικείο πρόσωπο, το ονομάζω “reborn”-“αναγεννημένη”. Έχει αισιόδοξα φωτεινά χρώματα και στοιχεία κολλάζ που παραπέμπουν σε άνθη και δείχνει μια εσωτερική τάση για ανοιξιάτικη, ψυχική αναγέννηση. Το δεύτερο είναι abstract, σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε-γαλάζιου που για μένα είναι το χρώμα που έχει η ελπίδα, γιατί είναι τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας που σε ταξιδεύουν! Το τρίτο είναι ένα μικρό βιβλίο (altered book) που το έχω φιλοτεχνήσει με πεταλούδες που αυτονόητα συμβολίζουν την ελπίδα!

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Η Τέχνη μπορεί να περάσει με τον τρόπο της κάθε μήνυμα που επιθυμεί ο καλλιτέχνης. Ευχή να υπάρξει η ανάλογη παιδεία στις νεώτερες γενιές ώστε να υπάρξει ελπίδα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Μάλλον θα ήταν ένα απλό, απέραντο, γαλήνιο τοπίο, σε ήρεμα χρώματα, γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο σαν αντίθεση με τα σκλήρά μαύρα και κόκκινα της καταστροφής του πολέμου.

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Όπως ανέφερα προηγουμένως, το χρώμα της Ελπλίδας είναι για μένα το απέραντο γαλάζιο!

Έχετε αποκτήσει κοινό το οποίο σας ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση νέας σας δουλειάς. Τι πιστεύετε ότι κέρδισε το βλέμμα των θεατών σας; Χαίρομαι πολύ που τα έργα μου έχουν ευκαιρίες να εκτεθούν και ακόμη περισσότερο αν κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή των θεατών! Ελπίζω να κατάφερα να τους κάνω να κοντοσταθούν και να τους γεννηθούν κάποιες σκέψεις και ευχάριστα συναισθήματα.

Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όταν ξαφνικά αντίκρυσαν μια εικαστική έκθεση μπροστά στη βόλτα τους και μάλιστα στη διάθεσή τους ανοιχτή όλες τις ώρες; Είμαι σίγουρη πως τους ξάφνιασε ευχάριστα και πολλοί ήταν αυτοί που πλησίασαν για να τα δουν πιο προσεκτικά και αγκάλιασαν αυτή την εισβολή τέχνης στην καθημερινή τους βόλτα!

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr