Η MYRO gallery υποδέχεται τον Νίκο Βαρδάκα στην εικαστική έκθεση “ΕΙΣΒΟΛΗ” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έμπνευση και Επιμέλεια
Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εισβάλει και αιφνιδιάζει άλλη μια φορά την πραγματικότητα, διαταράσσοντας με χρώμα και δημιουργίες την καθημερινότητα του πολυχώρου διασκέδασης της Πύλης Αξιού.

170 μοναδικά έργα τέχνης επικοινωνούν με το κοινό στην γκαλερί και τις αίθουσες αναμονής του χώρου.

Η συλλογικότητα 37 καλλιτεχνών αναδεικνύει ότι η τέχνη πρέπει και οφείλει να πηγαίνει κοντά στο κοινό… Ώστε να μεταδίδει τα ανάλογα ερεθίσματα κατά την θέαση ή και μετά από αυτήν… Έτσι οι αισθήσεις και οι κραδασμοί μπορούν να συνομιλούν με τον θεατή ώσπου η μυστική αυτή συνομιλία να γίνεται κτήμα του …

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στον άνετο πολυχώρο της πύλης Αξιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε ασφαλείς…

Ποια η θεματολογία των έργων σας σε αυτή την πολιτισμική ΕΙΣΒΟΛΗ; Σε αυτήν την πολιτισμική εισβολή συμμετέχω με κάποια γλυπτά έργα από την συλλογή μου NATURA, μια συλλογή που αγάπησα με ενέπνευσε και συνεχίζει να με εμπνέει.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας; Η πηγή έμπνευσης είναι η “Γυναίκα και φύση”. Ένα δίδυμο που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δύο έννοιες που αιώνες τώρα καταφέρνουν να εμπνέουν κάθε είδους καλλιτέχνες και να αφήνουν παρακαταθήκη αμέτρητα έργα τέχνης. Ο συνδυασμός των δύο μαγικός. Η φύση λοιπόν έννοια γένους θηλυκού αποτυπωμένη σε κάθε της εκδοχή στο κορμί του ωραίου φύλου αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής μου.

Έσεις οι καλλιτέχνες είστε χαρισματικοί. Έχετε ασχοληθεί και με κάποια άλλη μορφή τέχνης; Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω και δημιουργώ με σύνθετες τεχνικές έργα που με εξέφραζαν σε κάθε περίοδο της ζωής μου. Έχω σπουδάσει αργυροχρυσοχοΐα, εικαστικό κόσμημα, ελεύθερο σχέδιο και αγιογραφία ενώ παράλληλα ζωγραφίζω κατά καιρούς με διάφορες τεχνικές όπως εγκαυστική, ζωγραφική με ακρυλικά και μικτές τεχνικες. Τα τελευταία χρόνια έχω αγαπήσει τη γλυπτική, όπου ελεύθερα μπορώ να εφαρμόσω όλες τις τεχνικές γνώσεις μου με τη χρήση σύγχρονων και φυσικών υλικών.

Υπήρξε άλλος καλλιτέχνης στην οικογένεια και αν ναι πόσο σας επηρέασε στις επιλογές σας; Μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια όπου ολοι αγαπούσαμε την τέχνη. Ζω στην επαρχία του Ναυπλίου μέσα στον πλούτο της φύσης και των ιστορικών μνημείων. Αυτό με επηρέασε θετικά στην σταδιοδρομία μου και ως ανήσυχο πνεύμα πειραματίζομαι με οτιδήποτε κεντρίζει το ενδιαφέρον μου.

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup
polismagazino.gr
Χορηγός Επικοινωνίας