Η MYRO gallery υποδέχεται τη Μαρία Νενάδη στην εικαστική έκθεση “ΕΙΣΒΟΛΗ” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έμπνευση και Επιμέλεια
Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εισβάλει και αιφνιδιάζει άλλη μια φορά την πραγματικότητα, διαταράσσοντας με χρώμα και δημιουργίες την καθημερινότητα του πολυχώρου διασκέδασης της Πύλης Αξιού.

170 μοναδικά έργα τέχνης επικοινωνούν με το κοινό στην γκαλερί και τις αίθουσες αναμονής του χώρου.

Η συλλογικότητα 37 καλλιτεχνών αναδεικνύει ότι η τέχνη πρέπει και οφείλει να πηγαίνει κοντά στο κοινό… Ώστε να μεταδίδει τα ανάλογα ερεθίσματα κατά την θέαση ή και μετά από αυτήν… Έτσι οι αισθήσεις και οι κραδασμοί μπορούν να συνομιλούν με τον θεατή ώσπου η μυστική αυτή συνομιλία να γίνεται κτήμα του …

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στον άνετο πολυχώρο της πύλης Αξιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε ασφαλείς…

Ποια η θεματολογία των έργων σας σε αυτή την πολιτισμική ΕΙΣΒΟΛΗ; Συμμετέχω στην ΕΙΣΒΟΛΗ με μία σειρά 7 abstract έργων, όπου κυριαρχεί ένα χρώμα. Το μπλε. Είναι ένα χρώμα εξαιρετικά αγαπητό, που, ανάλογα με την ένταση της απόχρωσής του, επιδρά στο θεατή σε ένα φάσμα που ξεκινάει από την Πνευματική χαλάρωση και φτάνει στην Πνευματική διέγερση, ξυπνώντας το μυαλό και ενεργοποιώντας τη δύναμη της συγκέντρωσης.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας; Αυτό που με ενέπνευσε εξαρχής στη δημιουργία μιας μπλε “κατάστασης” ήταν η ανάγκη για επαναφορά του θεατή στην ορθή εστίαση. Ήταν η δική μου αντι-ΕΙΣΒΟΛΗ σε αυτή την ΕΙΣΒΟΛΗ που βιώνεται καθημερινά. Ζούμε μια περίοδο απόλυτου αποσυντονισμού, άγχους, χειραγώγησης και λαθεμένης εστίασης. Θέλησα λοιπόν να δημιουργήσω ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο θεατής θα νιώσει ασφαλής να επιχειρήσει να αποταυτιστεί από αυτό που μοιάζει με πραγματικότητα και να συγκεντρώσει την προσοχή του σε αυτό που αληθινά υπάρχει. Μέσα του.

Έσεις οι καλλιτέχνες είστε χαρισματικοί. Έχετε ασχοληθεί και με κάποια άλλη μορφή τέχνης; Η έκφραση αυτού που συμβαίνει στην ψυχή μου ήταν κάτι που, από παιδί, έψαχνα να βρω πώς γίνεται. Ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με το τραγούδι μέσα σε χορωδιακά σχήματα, ήταν μια πρώτη απόπειρα. Τα χρόνια που πλέον μπήκα στη Δημιουργία, και ένιωσα πώς είναι να παίρνεις μια πρώτη ύλη και να της δίνεις υπόσταση, πέρασα από το ύφασμα και το ρούχο, τον πηλό και τα μικρά αντικείμενα και έφτασα να ανακαλύψω το μεγάλο έρωτα της Ζωγραφικής.

Υπήρξε άλλος καλλιτέχνης στην οικογένεια και αν ναι πόσο σας επηρέασε στις επιλογές σας; Δεν επηρεάστηκα από τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της οικογένειάς μου, αυτός μάλλον ήταν και ο λόγος που άργησα να έρθω στη Δημιουργία. Η θέση μου εδώ είναι μια εντελώς προσωπική μου ανάγκη, μια αμφίδρομη σχέση που χτίζεται ενώ προχωρώ στη ζωή. Ξεκίνησε από μια έντονη ανάγκη για “θεραπεία” και εξελίσσεται σε κάθε μου βήμα. Αλλάζω σαν καλλιτέχνης και μεταμορφώνομαι σαν άνθρωπος, αλλάζω σαν άνθρωπος και μεταμορφώνεται η Τέχνη μου.

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup
polismagazino.gr
Χορηγός Επικοινωνίας