Η MYRO gallery υποδέχεται την Μητούδη Ειρήνη στην εικαστική έκθεση “ΕΙΣΒΟΛΗ” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Έμπνευση και Επιμέλεια
Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εισβάλει και αιφνιδιάζει άλλη μια φορά την πραγματικότητα, διαταράσσοντας με χρώμα και δημιουργίες την καθημερινότητα του πολυχώρου διασκέδασης της Πύλης Αξιού.

170 μοναδικά έργα τέχνης επικοινωνούν με το κοινό στην γκαλερί και τις αίθουσες αναμονής του χώρου.

Η συλλογικότητα 37 καλλιτεχνών αναδεικνύει ότι η τέχνη πρέπει και οφείλει να πηγαίνει κοντά στο κοινό… Ώστε να μεταδίδει τα ανάλογα ερεθίσματα κατά την θέαση ή και μετά από αυτήν… Έτσι οι αισθήσεις και οι κραδασμοί μπορούν να συνομιλούν με τον θεατή ώσπου η μυστική αυτή συνομιλία να γίνεται κτήμα του …

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στον άνετο πολυχώρο της πύλης Αξιού με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε ασφαλείς…

Ποια η θεματολογία των έργων σας σε αυτή την πολιτισμική ΕΙΣΒΟΛΗ; Σε αυτή την πολιτισμική «εισβολή» συμμετέχω με τρία ζωγραφικά έργα που θεματολογία έχουν τη Ζούγκλα. Πλαισιώνονται με φύλλα χρυσού ενώ ανάγλυφες επεμβάσεις με χαρτοπολτό βοηθούν στο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα 12 αναλογικά κολάζ μου βρίσκονται στην γκαλερί του χώρου με ποικίλη θεματολογία. Μια λέξη κλειδί δίνει το έναυσμα για δημιουργία!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας; Πηγή έμπνευσης για εμένα είναι η ίδια η ζωή, συναισθήματα μια εικόνα μια ανάμνηση ένα χαμόγελο ένα αντικείμενο. Ό,τι εξιτάρει το νου μπορεί να αποτυπωθεί πάνω στον καμβά και να ερμηνευτεί διαφορετικά από τον καθε θεατή του. Αυτή είναι η μαγεία της τέχνη Ανάλογα με τα βιώματά μας μπορούμε να δώσουμε τη δίκη μας εκδοχή και να ταξιδέψουμε σε δικούς μας κόσμους μη πραγματικούς προσδοκώντας να γευτούμε ό,τι μας λυτρώνει την ψυχή.

Έσεις οι καλλιτέχνες είστε χαρισματικοί. Έχετε ασχοληθεί και με κάποια άλλη μορφή τέχνης; Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν το μόνο σίγουρο είναι ότι η τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου!Ξεκινώντας από το ίδιο μου το επάγγελμα γιατι η διακόσμηση είναι μια μορφή τέχνης και αυτή, τέχνη που αποτυπώνεται πρώτα στο χαρτί και μετά υλοποιείται. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να βλέπεις να πραγματώνεται κάτι που έχεις φανταστεί και σχεδιάσει. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχεδιασμού και κατασκευής μεταλλικού κοσμήματος γλυπτικής σε πηλό, scrapbooking. Έχω δημιουργήσει κοσμήματα απο πλαστικά μπουκάλια και μόλις φέτος σχεδίασα και υλοποίησα και ένα ρούχο αποκλειστικά με ανακυκλώσιμα υλικά.

Υπήρξε άλλος καλλιτέχνης στην οικογένεια και αν ναι πόσο σας επηρέασε στις επιλογές σας; Δεν υπήρξε κανένας καλλιτέχνης στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον αν και πιστεύω πως ο πατέρας μου ήταν αυτός που είχε το ταλέντο αλλά δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να το αναπτύξει πάνω σε καμβά με πινέλα και χρώματα. Ήταν πάντα λάτρης του ωραίου μερακλής σε ό,τι και αν έκανε με έντονες ανησυχίες και με την οξύτητα του νου του ήταν πάντα πρωτοπόρος στις επιλογές του!

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup
polismagazino.gr
Χορηγός Επικοινωνίας