Η Φωτεινή Ρέβη συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση «O Μίτος της Αριάδνης»

Το Chicago Athenoeum Museum for Architecture and Design και το European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studios σε συνεργασία με την επιμελήτρια Μαρίνα Γκόντα Ιστορικό Τέχνης Διδάκτωρ Σορβόνης https://www.facebook.com/marina.gonta.33 παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση με τίτλο «Ο μίτος της Αριάδνης» και σας προσκαλούν να την επισκεφτείτε.

Πληροφορίες για την έκθεση:
The European Centre Athens.
Μητροπόλεως 74. Αθήνα.
Εγκαίνια:
Παρασκευή 1 Απριλίου από 18:00 έως 21:00
Διάρκεια έκθεσης:
Από 1/04 έως 17/04/2022.
Ημέρες και ώρες:
Τετάρτη έως Κυριακή 12:00-19:00.

Στην έκθεση αναφέρει η Μαρίνα Γκόντα, επιμελήτρια της έκθεσης: «Παρουσιάζεται μια ομάδα Εικαστικών που εκφράζουν, συνομιλούν, αποδίδουν στη χρωματική παλέτα τους, στοχεύοντας στην αναπαράσταση ενός μεγάλου μέρους του μυστηρίου της ύπαρξής μας, της ζωής.
Από την Αριάδνη του άλλοτε, στη γυναίκα της σύγχρονης εποχής που μάχεται, προσπαθεί να βρει ένα φως στο τούνελ, να βοηθήσει τους αγαπημένους της και τον ίδιο τον εαυτό. Οπλισμένη με αποφασιστικότητα απομακρύνει κάθε κίνδυνο και πτώση σε έναν αγώνα δρόμου που άλλοτε είναι μακρύς, δύσκολος, βασανιστικός και ενίοτε γεμάτος τέρψεις, χαρές, επιτυχίες και εκπλήξεις. Παγιδευόμαστε και γινόμαστε έρμαια των υλιστικών απολαύσεων και διεισδύουμε όλο και βαθύτερα σε έναν ατέρμονα Λαβύρινθο με αποτέλεσμα να χρειάζεται θάρρος, σθένος και μεγαλείο ψυχής ώστε να αντιμετωπισθεί ο Σύγχρονος Μινώταυρος.
Περιπλανιόμαστε και τριγυρνάμε σε γνώριμα και οικεία μέρη, στις γειτονιές μας και στα αγαπημένα μας σοκάκια με αγαλλίαση ψυχής και γαλήνης απομακρύνοντας φοβίες και ανασφάλειες. Η Αριάδνη, ο Μίτος, η Ιέρεια οι τελετές για την άφιξη, η υποδοχή κάθε εποχής δεν ήταν μύθος. Είναι η ιστορία που μας ακολουθεί στην σύγχρονη εποχή μας και σε ένα κόσμο σε πλήρη κίνηση και ως επί το πλείστον με επιφανειακές ανησυχίες.
Μέσα από την έκθεση ο θεατής ξετυλίγει το Μίτο του δικού του μονοπατιού, το δικό του κουβάρι που θα τον οδηγήσει σε ένα άπλετο φως, στην ίδια του την ύπαρξη και στις ουσιαστικές απολαύσεις της ζωής.
Η ευρηματικότητα, η Τέχνη και ο πολιτισμός μας βοηθούν να βρούμε αυτή την έξοδο από τον Λαβύρινθο και να ανακαλύψουμε της δικιά μας Αριάδνη του αέναου Μίτου».

Σύμφωνα με την συγγραφέα Αριάδνη Γερούκη: Υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος να ζούμε όχι στον αφρό των ημερών αλλά στο βάθος της ύπαρξης εκεί που τα νερά είναι πάντα ήσυχα.

Ποιο ήταν το έναυσμα για την συμμετοχή σας στην έκθεση με θέμα ο “Μίτος της Αριάδνης”; H προσωπική μου ώθηση για τη συμμετοχή μου στην έκθεση ο «Μίτος της Αριάδνης» είναι η προσωπική μου αναζήτηση του γυρισμού, στο αληθινό σπίτι του εαυτού μου. Το νήμα θεϊκό να ακολουθώ, να μη χαθώ και ξεχαστώ, για τον σκοπό που είμαι εδώ και τα πανιά λευκά να βάλω στο καράβι της ζωής μου από δω και πέρα,  νίκησε αγάπη και ειρήνη με αιγίδα την ελπίδα!

Ποια είναι η ουσιαστική και αλληγορική εξήγηση του Μίτου της Αριάδνης στη σύγχρονη εποχή; Η σύγχρονη εποχή είναι εδώ και τώρα, στέλνωντας τη δική μου Αριάδνη στη χώρα μου Ουκρανία, που χρειάζεται το νήμα για να γυρίσει πίσω στην ειρήνη.

Ποιο είναι το απόγειο της μελλοντικής  στόχευσης των δημιουργιών σας; Το απόγειο της μελλοντικής στόχευσης των δημιουργιών μου είναι να ενώσω χιλιάδες δημιουργικές καρδιές σε μία ομάδα, σε ένα θαυμαστό πλανήτη, που όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε αυτά που έχουν αγάπη ψυχή και φως μέσα τους, κρατώντας μας συντροφιά & ομορφαίνοντας τη ζωή μας.

Πιστεύετε ότι η Δυναμική του σύγχρονου ρεύματος των Ελλήνων καλλιτεχνών θα αφήσει και αυτή το στίγμα της; Πιστεύω πως η σύγχρονη τέχνη δίνει οξυγόνο στον πνεύμονα της ψυχής μας. Η σύγχρονη τέχνη είναι η μόνη αληθινή γλώσσα που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της εποχής της, και συνεπώς αφήνει  το δικό της στίγμα στο χρόνο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φωτεινή Ρέβη είναι ζωγράφος  από την Ουκρανία, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

• Πτυχίο Σχεδιαστή (B. Des) AKTO College, Αθήνα

• Πτυχίο Καλών Τεχνών (BFA), Πανεπιστήμιο Middlesex, Λονδίνο

• Studio Art με ειδίκευση στο Σχέδιο και Ζωγραφική, Σχολή Καλών Τεχνών του Κιέβου, Ουκρανία

Έχει παράξει πάνω από 200 έργα ζωγραφικής στο προσωπικό της χαρτοφυλάκιο και μερικά από αυτά διακοσμούν τα τείχη του Προξενείου Μαλδίβων στην Αθήνα και τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της εταιρείας “Oceana Cruises” με έδρα το Miami Florida.

Η Φωτεινή Ρέβη ειδικεύεται στην Αγιογραφία και έχει αποκαταστήσει και διακοσμήσει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια στην Ελλάδα όπως η Μονή Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Αθήνα, ο Άγιος Κυπριανός στην Αττική, e.t.c

Έχει επίσης αναλάβει έργα εσωτερικού σχεδιασμού και ανακαίνισης για πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες καθώς και σε μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπως το εστιατόριο “Nammos Restaurant” στη Μύκονο, το Café Doritos στην Αθήνα, το Just Burgers στην Αθήνα και πολλά περισσότερα.

Επιπλέον, η Φωτεινή Ρέβη ήταν συν-παρουσιαστής της ημερήσιας εκπομπής “Right on Time” στην τηλεόραση Alpha στην Ελλάδα, με θέμα “Πώς να διακοσμήσετε τα δωμάτια των παιδιών με ιστορίες: έξυπνες λύσεις με χαμηλό κόστος” για δύο συνεχόμενες χρονιές, 2008 μέχρι το 2010.

https://www.facebook.com/TheEuropeanCentreAthens/
Μαρίνα Γκόντα
Ιστορικός Τέχνης Διδάκτωρ Σορβόνης https://www.facebook.com/marina.gonta.33

Σύντομο bio: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Διαθέτει πιστοποίηση μετάφρασης και διερμηνείας από το Rectorat de Marseille. Δίδαξε την γαλλική γλώσσα και την Ιστορία της Τέχνης στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα. Μιλάει γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και λίγα γερμανικά και αγγλικά. Συνεργάστηκε με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Ευρωβουλής στο πρόγραμμα: “jachere”. Είναι μέλος της UNESCO, του ICOMOS, των Ελληνικών Γραμμάτων και επιστημονικός συνεργάτης της “Μεταμόρφωσης” που έχει ως σκοπό να αναδείξει τα ευγενή συναισθήματα που πηγάζουν από την Τέχνη και τον Πολιτισμό και έχει κάνει προσπάθειες να καθιερωθεί η 23 Οκτωβρίου, ως ημέρα Σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Έχει επίσης συνεργαστεί με πλήθος αναγνωρισμένων Εικαστικών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει επιμεληθεί πολύ σημαντικών εκθέσεων με έργα που προάγουν τις Ελληνικές Αξίες του Πολιτισμού μας. She was born and raised in Ioannina.

She holds a Masters Degree in French Literature and a PhD in Art History from the University of Sorbonne. She holds a translation and interpretation certification from the Rectorat de Marseille. She taught French and Art History at the secondary level and higher education respectively. She speaks French, Italian, Spanish and a little German and English. She has worked with a delegation from the French Parliament in the program: “jachere”. She is a member of UNESCO, ICOMOS, GREEK LETTERS and scientific associate of “Transformation”, which aims to promote noble emotions arising from the Art and Culture and has made efforts to establish October 23 as a Day of Respect to the fellow-being. She has also collaborated with a number of recognized Artists in Greece as well as abroad and has edited very important exhibitions with works of art that promote the Greek Values of our Culture.


Εικαστικοί: Ολίβια Αφιόνη, Ζάνα Βόσσου, Ελένη Γάτσιου, Ευαγγελία Γιαννακούλη, Εύα Γεράκη, Ελένη Δημοπούλου, Άντζελα Ευθυμιάδη, Βασιλική Ηλιακοπούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Helen-Mudie Ιωαννίδου, Βασίλης Καβουρίδης, Ιωάννα Καρδιακού, Ιωάννης Καραλιάς, Ελένη Καρνέζη, Αρετή Κλουτσινιώτη, Χρήστος Κονταρούδης, Μίνα Κορδαλή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μαρίνα Κωστάκη, Θάνος Λιάκος, Γιώργος Λένης, Τζίνα Μάρκου, Ισμήνη Μίχα, Κατερίνα Μπεκιάρη, Μάτα Μπίγαλη, Αλέξανδρος Μουστάκας, Μαρία- Δήμητρα Μουρτζίνη, Ζωή Νικητάκη, Λουκία Ορφανού, Σταύρος Παναγιωτάκης, Νίκος Παύλου, Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Ιώ Παππά, Γεωργία Παράσχη, Νίκος Παύλου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ματίνα Σιώκη, Κατερίνα Σταθάτου, Αντιγόνη Τζιόρα, Άννα Τσιβάρδη, Ελένη Τσιλιλή, Μαρία Υφαντίδου, Φωτεινή Ρέβη, Κωνσταντίνα Φαρμάκη, Σοφία Φουντουλάκη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Γιώργος Χουντάλας, Peter Adriew, Zacharoula Bongard, Efie Funk, Bety Krnanska, Gilda Frumkin, Peter Shevchenko, Roksalana Tohotchieva-Politis, Terzani Daniel Verstraete, Ιωάννα Καρδιακου

Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr