Η τέχνη ως μέσο επικοινωνίας των ψυχών

Γράφει ο Χρήστος Κατσίδης Σπουδαστής μουσικός

Οι τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, υποκριτική, ζωγραφική, γλυπτική, ποίηση) κ.α. ανέκαθεν αποτελούσαν τρόπο επικοινωνίας.

Το έργο ενός καλλιτέχνη έχει ως άμεσο στόχο να περάσει κάποιο μήνυμα είτε αυτό είναι περιβαλλοντικό είτε κοινωνικό η οποιοδήποτε άλλο.

Η μουσική βοηθάει στη γαλήνευση της ψυχής ο κινηματογράφος και η υποκριτική αναπαριστά ιδέες απόψεις και περνάει άμεσα το μήνυμα από τα μάτια στην καρδιά και η ζωγραφική και η γλυπτική βοηθούν στο να κατανοήσουμε τον κόσμο με τρόπο σουρεαλιστικο.

Η ποίηση αποτυπώνει την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια του ποιητή. Ωστόσο όλες οι τέχνες συνδέονται με κάποιο τρόπο τόσο πολύ και όλες έχουν ένα κοινό στόχο να περάσουν στην ψυχή του ανθρώπου να του περάσουν μηνύματα…ελπίδας, χαράς…

Το μήνυμα ότι πέρα από το άγχος που υπάρχει στην καθημερινότητα… η τέχνη είναι πάντα εδώ.. Μαζί μας, μέσα μας και μας καθοδηγεί στο να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία. Δεν νοείται πολιτισμός χωρίς την τέχνη και δεν νοείται τέχνη χωρίς την αγάπη για δημιουργία. Γιατί αυτό είναι η τέχνη. Αγάπη… Ελπίδα… Επικοινωνία ψυχών.

Και ο στόχος του κάθε καλλιτέχνη δεν είναι άλλος από το να αγγίξουν τα έργα του τους ανθρώπους και έτσι να περάσει το μήνυμα που θέλει.