Η Νεκταρία Καραντζή στo 39ο Φεστιβάλ θρησκευτικής Μουσικής της Πολωνίας

Για 2 συναυλίες σε Βαρσοβία και Μπιαλιστοκ, ως special guest

Το διεθνές φεστιβάλ εκκλησιαστικής μουσικής του Χαϊνούβκα της Πολωνίας (Międzynarodowym Festiwalem Muzyki Cerkiewnej – Hajnówka) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χορωδιακά φεστιβάλ του είδους στον κόσμο. Aπο το 2003 τελεί υπό την αιγίδα και καλλιτεχνική εποπτεία του σπουδαίου πολωνού συνθέτη Κριστόφ Πεντερέτσκι (Krzysztof Penderecki), ο οποίος απεβίωσε πριν λίγους μήνες, ενώ διοργανώνεται με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και υπό την αιγίδα του Εξοχ. Προέδρου Δημοκρατίας της Πολωνίας κ. Andrzej Duda.

Το φεστιβάλ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, 
το Μάιο αλλά, λόγω κορονοϊού, αναβλήθηκε για τις 17 με 21 Σεπτεμβρίου 2020. Στη φετινή 39η έκδοσή του το ιστορικό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την τιμητική σολιστική συμμετοχή της Νεκταρίας Καραντζή, μια απο τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές του ιερού μέλους διεθνώς. 

Η αντιπροσωπευτική συναυλία του Φεστιβάλ, που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξή του, θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, στις 18 Σεπτεμβρίου με τη Νεκταρία Καραντζή και τη βυζαντινή χορωδία “Ιωάννης Κουκουζέλης ο αγγελόφωνος” (“St John Koukouzelis, the Angel-Voiced” Chamber Ensemble) από τη Βουλγαρία, υπό τη διεύθυνση του Dimitar Dimitrov. 

Η Νεκταρία Καραντζή θα μετέχει επισης, με συναυλία, ως special guest, στο Bialystok, έδρα του Φεστιβάλ, στο θέατρο Podlasie Opera and Philharmonic, όπου θα λάβει χώρα η διαγωνιστική φάση της διοργάνωσης για τις μετέχουσες χορωδίες. Στο φετινό φεστιβάλ είχε κληθεί να μετάσχει επίσης το γυναικείο βυζαντινό φωνητικό σύνολο “Ψάλτριες”, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή, το οποίο ωστόσο λόγω των δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε ο κορονοϊός, επαναπρογραμμάτισε τη συμμετοχή του για την επόμενη χρονιά. 

Πληροφορίες: http://festiwal-hajnowka.pl/eng/

Video festival:  http://festiwal-hajnowka.pl/eng/wp-content/uploads/sites/2/2020/09/wersja-anfgielska-2020_data.mp4