Η Αυγέρη Γιάννα συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 15 Μαρτίου 2022 ημέρα γενεθλίων της εικαστικού δημιουργού παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΥΓΕΡΗ

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

Αυγέρη Γιάννα
Η νεαρή ζωγράφος ακολουθεί το ρεύμα του ρεαλισμού με ιδιαίτερη προτίμηση στα ασπρόμαυρα πορτρέτα με μολύβια, μολυβοκάρβουνα και λαδοπαστέλ, τα οποία μεταδίδουν την αμεσότητα του σχεδίου. Η Γιάννα Αυγέρη απόλυτη γνώστης των δυνατοτήτων της προτιμά το σχέδιο σαν πιο γρήγορο μέσο από την ζωγραφική με χρώματα, αποτυπώνοντας με φωτογραφική ακρίβεια και την παραμικρή λεπτομέρεια στα πρόσωπα που καλείται να μεταφέρει στο χαρτί .Ακόμα και ζωγραφίζοντας μετατρέπει την πινελιά της σε διαπεραστικό χρωματικό γράμμοσχεδίασμα από το οποίο ξεπηδούν οι μύες κάτω από το δέρμα μεταφέροντας την ψυχολογική ένταση του εικονιζόμενου προσώπου. Εμπνέεται κυρίως από πρόσωπα που βιώνουν έντονα συναισθήματα μέσα από αντιθέσεις πόνου -χαράς. Με όπλα τα μολύβια της και τα μολυβοκάρβουνά της καθίσταται η απόλυτη κυρίαρχος στην αποτύπωση της δικής της πραγματικότητας. Η ζωγραφική ύλη της Γιάννας Αυγέρη αποκτά μία απεγνωσμένη ύπαρξη. Ο πίνακας της δεν απεικονίζει … ΕΊΝΑΙ !
Συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πώ όλα στον Θεό!” που παρουσιάζεται από την “Konsfarm Art Gallery ” bei Konstantina Farmaki με 2 έργα Ζωγραφικής .
Α)¨Αγωνία” Μολύβια παστέλ και μολυβοκάρβουνο σε χαρτί κανσόν
Β)”Τα δάκρυα ενός παιδιού” Μολύβια παστέλ και μολυβοκάρβουνο σε χαρτί κανσόν.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΕΡΗ ΓΙΑΝΝΑ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Η ζωγραφική είναι μια τέχνη που σε βοηθά να εκφράσεις τα συναισθήματά σου είναι μια διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και συνάμα μέσα από αυτή τη μορφή τέχνης χάνεσαι και ταξιδεύεις, δραπετεύεις στη δύνη της δημιουργίας

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Πιστεύω ότι ο συνδυασμός και των τριών κάνει έναν καλλιτέχνη επιτυχημένο. Η έμπνευση χρειάζεται για να ξεκινήσεις να δημιουργείς. Το ταλέντο σε βοηθάει να αποτυπώνεις όσον δυνατόν καλύτερα αυτό πού έχεις εμπνευστεί, τέλος η σκληρή δουλειά κάνει τον καλλιτέχνη να βελτιώνετε και να γίνετε καλύτερος.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Ίσως τα έργα τις περισσότερες φορές να είναι απλώς η έκφραση συναισθημάτων ενός καλλιτέχνη, άλλα πιστεύω πως τα έργα θα έπρεπε να μεταφέρουν μηνύματα γιατί θεωρώ πως είναι πιο εύκολο με αυτό τον τρόπο να αφομοιωθούν από το κοινό ιδίως στην εποχή μας όπου συμβαίνουν τόσο «τραγικά» γεγονότα.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Πιστεύω ότι η χώρα μου έχει να επιδείξει πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες σε όλους τους τομείς τέχνης. Θεωρώ ότι στη χώρα μου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουν τις τέχνες αν και γίνονται αξιόλογες προσπάθειές. Ίσως η κοινωνία μας δεν εκπαιδεύεται σωστά για να τιμήσει τις τέχνες όπως τους αξίζει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ιωάννα Αυγέρη γεννήθηκε και διαμένει στην Άρτα.
Έχει σπουδάσει Μηχανογραφημένη Λογιστική, ξένες γλώσσες και εργάζεται ως Καθηγήτρια ξένης γλώσσας.
Η ενασχόληση της με την ζωγραφική ξεκίνησε από μικρή ηλικία.Είναι αυτοδίδακτη και έχει φτιάξει αρκετά έργα. Τα περισσότερα είναι πορτραίτα με μολύβια, μολυβοκάρβουνα και κάποια επίσης με ακρυλικά χρώματα. Η έμπνευσή της προέρχεται από πρόσωπα που βιώνουν έντονα συναισθήματα και προσπαθεί να τα αποτυπώσει στο χαρτί.
Η ζωγραφική είναι ο τρόπος με τον οποίο εξωτερικεύει τα συναισθήματά της αφού θεωρεί ότι είναι μία δημιουργική διέξοδος από την δύσκολη καθημερινότητα. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.
Email: [email protected]
Facebook: Gianna Avgeri

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr