Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη συμμετέχει στο Panorama International Arts and Sculpture Festival 2022

Panorama International Arts and Sculpture Festival 2022

Κωνσταντίνα Φαρμάκη

Η Ιστορικός και κριτικός τέχνης πτυχιούχος Α.Σ.Κ.Τ Αθήνας, Κωνσταντίνα Φαρμάκη προερχόμενη από Αυστρία, συμμετέχει μαζί με διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο στο Panorama International Arts and Sculpture Festival 2022 που διοργανώνει ο παγκόσμιος οργανισμός Writers Capital International Foundation σε συνεργασία με την Π.Ε.Λ.Τ Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και της UNESCO Τεχνών λόγου και επιστημών Ελλάδος, που θα γίνει στον Εκθεσιακό χώρο Δήμου Ηλιούπολης “Ξύλινο” Πλ.Φλεμιγκ 2 και Λεωφ. Ειρήνης 14-16 στην Ηλιούπολη.

Στην έκθεση συμμετέχει με το έργο “το παιδί του Πολέμου” από την σειρά έργων με θέμα “Παιδιά σε κίνδυνο “(Kinder in Gefahr) με την οποία έλαβε μέρος το ατελιέ της στις ημέρες των ανοιχτών ατελιέ της Κάτω Αυστρίας (NÖ Tagen der offenen Ateliers 2021)

Ενώ παράλληλα στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 19:30 θα ακολουθήσει Ομιλία της με αναφορά στον Γάλλο ρομαντικό ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά και κριτική αναλυση στο έργο του “Η Ελλάδα επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου” ένα εμβληματικό εργο που φιλοξενείται στο Μουσείο του Μπορντώ στην Γαλλία το οποίο δημιούργησε το 1826, ελαιογραφία σε καμβά 208Χ147 εκ. εμπνευσμένο από την τρίτη έξοδο του Μεσολογγίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πανοράματος Τεχνών 2022 από 12 -18 Σεπτεμβρίου 2022

Στα πλαίσια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ Φεστιβάλ PANORAMA ARTS 2022 του Οργανισμού Writers Capital International Foundation με θέμα «Πόλεμος & Ειρήνη» και Συμμετοχή διακριθέντων Ελλήνων & Κυπρίων εικαστικών.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Έναρξη έκθεσης με θέμα «Πόλεμος & Ειρήνη» με την συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και Κυπρίων εικαστικών

6.30 Προσέλευση κοινού

7.30 Καλωσόρισμα από την διοργανώτρια εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital International Foundation, Γενική Γραμματέα Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία

7.45 Στήνουμε το Δέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης – δια χειρός Βούλας Μέμου (Σκηνοθέτης, ποιήτρια, Μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών)

8.00 Εναρκτήρια Ομιλία – Παρουσίαση της Έκθεσης με θέμα «Οι κοινωνικές ανακατατάξεις αποτυπώνονται στην εικαστική δημιουργία».

Εισηγητής: Λεόντιος Πετμεζάς – Ιστορικός Τέχνης και συμμετέχων στην έκθεση

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια της Έκθεσης

7.00 Καλωσόρισμα επισήμων από την διοργανώτρια εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital International Foundation, Γενική Γραμματέα Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία

7.15 Ομιλίες Επισήμων

Χαιρετισμός –

Νίνα Διακοβασίλη Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ

Γεώργιος Λένης Πρόεδρος ΠΕΛΤ Ελλάδος

8.00 Βραβεύσεις διακριθέντων παγκοσμίως Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών στα Φεστιβάλ PANORAMA International Arts Festival των ετών 2021 & 2022

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

7.30 Ομιλία με θέμα Ο Ευγένιος Ντελακρουά και « Η Ελλάδα πάανω στα ερείπια του Μεσολογγίου» – Αναφορά στον Γάλλο Ρομαντικό Ζωγράφο με κριτική ανάλυση στο έργο του.

Εισηγήτρια: Κωνσταντίνα Φαρμάκη – Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Α.Σ.Κ.Τ, Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε, PANORAMA International Arts Festival Chief Coordinator Αυστρίας του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital Foundation, Mitglied Kulturvernetzung Niederösterreich

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

7.30 Ομιλία με τίτλο «Η Ιστορία και η Τέχνη του Ψηφιδωτού»

Εισηγήτρια: Ελένη Κανέλη – Συντηρήτρια έργων τέχνης και αρχαιοτήτων – Ψηφιδογράφος

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

6.30 Ομιλία με θέμα την Ειρήνη

Εισηγήτρια: Βιβή Φυσέκη – Φιλόλογος (Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου)

Βραβεύσεις διακριθέντων παγκοσμίως Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών στα Διεθνή Φεστιβάλ PANORAMA International Arts Festival των ετών 2021 & 2022

Ποιητικές απαγγελίες – Ύμνος στην Παγκόσμια Ειρήνη

Επίσημη Προσκεκλημένη : Μαρία Σ. Άνθη – Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

6.30 Τελετή λήξης της έκθεσης

Βήμα στους συμμετέχοντες εικαστικούς

Ευχαριστίες από το Διοικητικό Μέλος του Οργανισμού Writers Capital Foundation Ελλάδος Σμαραγδή Μητροπούλου – Φιλόλογος, Συγγραφέας, Ποιήτρια.

Φωτό από την εναρκτήρια ομιλία
του Λεόντιου Πετμεζά στις 12/9/22
με θέμα “Οι κοινωνικές ανακατατάξεις αποτυπώνονται στην εικαστική δημιουργία”

Τα Διεθνή Φεστιβάλ Τεχνών και Λογοτεχνίας Panorama διοργανώνονται παγκοσμίως με στόχο την προώθηση των ανθρωπιστικών αξιών μέσω της δημιουργικής έκφρασης. Ενώ το θέμα του φεστιβάλ τεχνών 2021 ήταν «Σταματήστε τη σκληρότητα προς τα ζώα», στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καταστροφής στον κόσμο, το θέμα «Πόλεμος & Ειρήνη» θεωρήθηκε ως κατάλληλο θέμα για το 2022. Εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στα εν λόγω φεστιβάλ.

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Writers Capital International Foundation Preeth Nambiar χαιρέτισε την μοναδικότητα των έργων και την αφοσίωση των καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι μνημειώδεις συνεισφορές τους στην ανθρωπότητα θα παραμείνουν εδώ, ρίχνοντας το φως της αγάπης και της λογικής για πάντα, πρόσθεσε.

Η Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία, Γενική Γραμματέας του Οργανισμού, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την παγκόσμια αναγνώρισή τους με τα αξιόλογα έργα τέχνης τους τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο.

Το Writers Capital Foundation είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός και μη θρησκευτικός λογοτεχνικός οργανισμός που απευθύνεται σε συγγραφείς και δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες ποιητές και συγγραφείς συμμετείχαν στο βραβευμένο με παγκόσμιο ρεκόρ Panorama International Literature Festival (PILF) τον Ιανουάριο του 2022 με θέμα «Το Ουράνιο Κενό» που είχε σκοπό να προωθήσει την αξία της παγκόσμιας αδελφότητας. Η τέταρτη σεζόν του Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Πανόραμα θα ανακοινωθεί σύντομα τον Οκτώβριο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι πτυχιούχος Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης του τμήματος Θ.ΙΣ.ΤΕ της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
Γεννήθηκε στον Καρδαμά νομού Ηλείας το 1956 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Ζει και εργάζεται στην Αυστρία.
Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Έχει παρουσιάσει επτά ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με πολλές συμμετοχές σε ομαδικές Διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις. Ο άνθρωπος που την ενθάρρυνε να εκθέσει τα έργα της ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Μάκης Βαρλάμης.
Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί.
Ασχολείται με την αρθρογραφία και την κριτική και παρουσίαση έργων και βιβλίων. Παράλληλα Διοργανώνει και επιμελείται εικαστικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές στην Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα, Σαρδηνία, Αμερική, Ολλανδία και Μαδαγασκάρη.Εχει δε ασχοληθεί στο παρελθόν με τις εορταστικές και καρναβαλικές εκδηλώσεις των Δήμων Μυστρά και Βοιών Λακωνίας.
Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας. Επικεφαλής Συντονίστρια για την Αυστρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Writers Capital Foundation. Μέλος του Kulturvernetzung Niederösterreich, μέλος σε διάφορους πολιτιστικούς και διαπολιτισμικούς συλλόγους και ομάδες εικαστικών. Καλλιτεχνική συνεργάτης (εικαστική επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών)του θεάτρου ” 4 εποχές-Γιαννης Μόρτζος”, Αθήνας.
Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για την εθελοντική της δράση και προσφορά, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998, από την Επιτροπή διεξαγωγής Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, από την Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς.
Υποψήφια Ευρωβουλευτής το 2019.

Στοιχεία Επικοινωνίας τηλ: 004368864825850
Konstantina Farmaki 00306944981289
Sprögnitz 21, 3910 Großgöttfritz
E-Mail: [email protected]
[email protected]