Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ: Εφηβικό μυθιστόρημα του Rick Riordan από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Ο Νο 1 ευπώλητος συγγραφέας των New York Times αποτίνει φόρο τιμής στον Ιούλιο Βερν με μια συναρπαστική περιπέτεια βασισμένη στο 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

Περιγραφή

H Άνα Ντακάρ είναι πρωτοετής στην Ακαδημία Χάρντινγκ-Πένκροφτ, μια σχολή απ’ όπου αποφοιτούν οι κορυφαίοι θαλάσσιοι βιολόγοι και υποβρύχιοι εξερευνητές στον πλανήτη. Όταν η Άνα θα κληθεί να λάβει μέρος σ’ ένα μυστηριώδες εκπαιδευτικό ταξίδι, ούτε καν φαντάζεται την περιπέτεια που την περιμένει…

Θα γίνει μάρτυρας μιας απίστευτης τραγωδίας και παράλληλα θα μάθει πως εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια υπάρχει έχθρα ανάμεσα στην ακαδημία και σε μια αντίπαλη σχολή, το Ινστιτούτο Λαντ. Πλέον, όμως, ο άλλοτε ψυχρός πόλεμος αποκτά πύρινες διαστάσεις και οι πρωτοετείς διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Σε μια κούρσα με αντίπαλο όχι μόνο τον χρόνο αλλά και αδίστακτους εχθρούς, η Άνα θα αναγκαστεί, με την βοήθεια των φίλων της, να αποδείξει ότι έχει τα χαρίσματα και τις ικανότητες μιας πραγματικής ηγέτιδας.

Ο συγγραφέας

Ο ΡΙΚ ΡΑΪΟΡΝΤΑΝ, ή κατά το περιοδικό Publishers Weekly «ο παραμυθάς των θεών», είναι ο συγγραφέας πέντε σειρών για παιδιά που έγιναν Νο 1 μπεστ σέλερ των New York Times, και μιας σειράς μυστηρίου για ενηλίκους. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 37 γλώσσες, ενώ η σειρά του για ενηλίκους έχει τιμηθεί με τρία σημαντικά βραβεία. Για δεκαπέντε χρόνια δίδασκε αγγλική γλώσσα και Ιστορία σε ιδιωτικά και δημόσια γυμνάσια στο Σαν Φρανσίσκο και το Τέξας. Ζει στη Βοστόνη με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους.

Μεταφραστής: Έλλη Συλογίδου, ISBN 978-618-01-4540-3, Ημ. Έκδοσης: 6 Οκτ 2022, Αρ. σελίδων: 472, Τιμή: 17,70 €, Ηλικία: 12-13,14+

ISBN e-book: 978-618-01-4541-0, Τιμή E-book: 14,43 €