Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Κ.Τ.»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας οργανώνει θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Επιστροφή της Κ.Τ.», η οποία θα δοθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ , στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» (Τριπόλεως & Χηλής 12).
Την παράσταση θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ», του Προσφυγικού Συλλόγου Ανατολικής Θράκης και πρόκειται για μια τραγική κωμωδία του Φρήντριχ Ντύρενμαν, σε διασκευή του έργου «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας».
Το έργο αφηγείται την επιστροφή μιας παράξενης και πάμπλουτης γηραιάς κυρίας στο χωριό που τη γέννησε και πώς η κοινότητα υποκύπτει στη φονική προσταγή της. Το έργο δεν είναι μόνον μια αλληγορία της διαβρωτικής παντοδυναμίας του πλούτου. Είναι πολύ περισσότερο ένα συγκλονιστικό σύμβολο του τρόπου με τον οποίο οι κατεστημένες κοινωνικές δυνάμεις έβλεπαν στη δεκαετία του ’60 τη γενικευμένη ανάδυση ενός φαινομένου, που είχε πολύ παλαιότερες ιστορικές ρίζες: του φεμινιστικού ή μάλλον, του γυναικείου κινήματος και του γυναικείου λόγου.
Δεν υπάρχει εισιτήριο, αλλά όσοι θα παρακολουθήσουν την παράσταση, μπορούν να φέρνουν τρόφιμα διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, χαρτί υγείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, γάλα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες), για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς διανέμει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και άπορες οικογένειες. Τα είδη παρέχονται εντελώς δωρεάν. Προέρχονται από αγορές του Δήμου καθώς επίσης, από δωρεές επιχειρηματιών – προμηθευτών, όσο και από μεμονωμένα άτομα και οργανωμένους φορείς. Επίσης, παρέχεται καθημερινά συσσίτιο σε ωφελούμενους οι οποίοι αδυνατούν να παρασκευάσουν το γεύμα μόνοι τους.
Δικαιούχοι είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Καλαμαριάς συμπεριλαμβανομένων των πολιτών τρίτων χωρών τα οποία διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα (όπως αυτά ορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ).

Λίγα Λόγια για την θεατρική Ομάδα
Η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στον Δήμο Θερμαϊκού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2018 η Ομάδα λειτουργούσε απολύτως ανεξάρτητα, με αυτόνομη δράση και παρουσία και στήριξη αποκλειστικά από τα μέλη της. Τον Οκτώβρη του 2018 ένωσε τις δυνάμεις της με το Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, έναν από τους πιο ιστορικούς και δραστήριους Συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού. Μέχρι τώρα έχει ανεβάσει έξι θεατρικές παραστάσεις και διάφορα θεατρικά δρώμενα, τα οποία έχουν αγαπηθεί από το κοινό όπου κι αν παρουσιάστηκαν.
Η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην» που έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. αγωνίζεται για να ενισχύσει τον πολιτισμό και προσπαθεί πάντα να προσφέρει καλό και ποιοτικό θέατρο στο κοινό.