Τέταρτη θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ για τους μαθητές!

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

♦ Μεθαύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου, αρχίζουν οι παραστάσεις του έργου «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», που θα παρακολουθήσουν δωρεάν 4.890 μαθητές από 32 σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Το μαγικό ταξίδι στο Θέατρο και στον Πολιτισμό για περισσότερους από 11.000 μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με οδηγό την κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται…
Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων μεγάλων θεατρικών παραστάσεων, το πρωτοπόρο πρόγραμμα της θεατρικής αγωγής και παιδείας, που εμπνεύστηκε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και έθεσε σε υλοποίηση σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, συνεχίζεται με ένα ακόμη έργο που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της Ε.Μ.Σ., που είναι ο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι. Όπως τονίζει ο δήμαρχος, το πρόγραμμα αυτό «φέρνει το Θέατρο και τον Πολιτισμό στην Παιδεία και την Παιδεία στον Πολιτισμό, κάνοντας πράξη το μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη, η οποία υποστήριζε με σθένος ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι αυτή στην Παιδεία και στον Πολιτισμό», κάτι που επιτυγχάνεται «με τη διαδραστική επαφή των μαθητών με τους συντελεστές των παραστάσεων και τους πρωταγωνιστές της τέχνης του Θεάτρου».
Να σημειωθεί ότι κατά τη φετινή σχολική περίοδο 2018-2019, που είναι η τέταρτη συνεχόμενη του προγράμματος, 6.237 μαθητές από 48 σχολεία παρακολούθησαν την παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», 5.118 μαθητές από 23 σχολεία το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» και 3.835 μαθητές από 28 σχολεία την παράσταση «Η εξέγερση της μύτης», που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Ταυτόχρονα, με δεδομένο τον θετικό περσινό απολογισμό, συνεχίζονται τα διαδραστικά εκπαιδευτικά θεατρικά προγράμματα του ΚΘΒΕ «Ο ειρηνοποιός» και «Μπαλ you» στις σχολικές αίθουσες Δημοτικών και Γυμνασίων του δήμου αντίστοιχα.

Η νέα θεατρική παράσταση
Το νέο, τέταρτο κατά σειρά, έργο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» θα παρακολουθήσουν δωρεάν 4.890 μαθητές από 32 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το συνολικό κόστος να καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. Ο νέος κύκλος των παραστάσεων αρχίζει μεθαύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στις 10 π.μ., με θεατές τους μαθητές των 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίων Νεάπολης.
Ο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», που ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα, είναι μία από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου. Το επίκαιρο έργο του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Κάρλο Γκολντόνι διεισδύει, κριτικάρει, σατιρίζει την παρακμή και τη σήψη της κοινωνίας αλλά και τη διαφθορά, που διαχρονικά είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση.