Η θεατρική ομάδα +αίσθημα στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Γράφει ο Θανάσης Βούλγαρης

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα παρουσίασε στο Δημοτικό θεατρο Πειραιά, μια παράσταση μνήμης και ελπίδας με το έργο της Στέλλας Φραντζή «Στάχτη στο μελτέμι της Ιωνίας γης» σε διασκευή και σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά.

Τα χειροκροτήματα ενώθηκαν γλυκά με την βαθιά συγκίνηση που ένιωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν  στο ιστορικό κτήριο,που για δυο χρόνια περίπου φιλοξένησε οικογένειες προσφύγων απο την Μικρά Ασία. Στοιβαγμένες ψυχές ξεριζωμένων ανθρώπων που έμεναν στα θεωρεία στην πλατεία του θεάτρου και όπου αλλού μπορούσαν να βρουν λίγο τόπο να ζήσουν. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη σ’ αυτές τις ψυχές, αλλά και σε κάθε ξεριζωμένο, γιατί δυστυχώς η ιστορία… επαναλαμβάνεται.

Η ομαδα ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό διευθυντή του δημοτικού θεάτρου Πειραιά κ. Γιοβανίδη αλλά και την Φιλολογική στέγη Πειραιώς για την οργάνωση της βραδιάς.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης Στέλιος Καλαθάς «Αυτή η βραδιά είναι ένα πνευματικό μνημόσυνο για αυτούς τους ανθρώπους που ήταν ξένοι, απέναντι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, αλλά ξένοι και όταν έφτασαν στη μάνα πατρίδα»

Η ομάδα +αίσθημα έχει παρουσιάσει την παράσταση σε αρκετά θεατρικά φεστιβάλ εντός και εκτος Αθηνών και συνεχίζει την πορεία της σκορπώντας ποιοτικές στιγμές θέατρου. Ενημερωθείτε για τις επόμενες παραστάσεις τους, αξίζει να τους παρακολουθήσετε.