Η Ειρήνη Kαλαμάρα της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

Η επαφή μου με τη τέχνη ξεκίνησε το 1976 ως γραφίστρια σε εικονογραφήσεις βιβλίων και διαφημιστικών εφαρμογών. Στη πορεία του χρόνου με κέρδισε το χρώμα και η παραδοσιακή τεχνική και γι’ αυτό ξεκίνησα ζωγραφική στη Πνευματική Εστία της Βούλας με δασκάλα τη ζωγράφο Gilda Frumkin, όπου μέχρι και σήμερα βρίσκω χαρά και γαλήνη.

Τι είναι η τέχνη για εσάς; Η ζωγραφική για εμένα είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων.

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Είμαι χαρούμενη και περήφανη τόσο για τα έργα μου όσο και για τα έργα των υπόλοιπων συμμαθητριών μου.

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Πάρα πολύ σημαντικό γιατί εξαρτάται από τα συναισθήματά μου.

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Το πράσινο διότι εκφράζει την ειρήνη και την ομορφιά της φύσης.

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr