Η Ειρήνη Σιγάλα συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Ως καλλιτέχνης επιθυμώ το κοινό να αισθανθεί κοιτώντας, αγγίζοντας, ακόμη και φορώντας τα έργα μου, μια αίσθηση αγγαλίασης, χαράς και συγκίνησης.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Η τέχνη, ως μέσο ευαισθητοποίησης ανά τους αιώνες, προβληματίζει τον άνθρωπο και τον κάνει να νιώθει, να σκέφτεται ακόμη και να βιώνει μέσα από ένα έργο, καταστάσεις και συνθήκες που συνέβησαν στο παρελθόν ή τις βιώνει στο παρόν. Ακόμη και το μέλλον του ο άνθρωπος μπορεί μέσω της τέχνης να το οραματιστει και να το απεικονίσει και να κάνει την κοινωνία να αφυπνιστεί και να δράσει.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Είναι μεγάλη η χαρά μου που λαμβάνω μέρος σε κάτι τόσο πρωτοποριακό. Πιστεύω πως κάθε καλλιτέχνης στόχο έχει την επικοινωνία με το κοινό και αυτό για μένα είναι ο μοχλός ώθηση προς τη προσέγγιση του βραβείου, δηλαδή το κοινό!

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από τον καθένα μας ξεχωριστά για τα έργα του και την αγοραστική τους αξία, αλλά σαν πλεονέκτημα θεωρώ την επαφή του έργου με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Τέχνη για εμένα είναι ο τρόπος, του να ζεις!

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Ο στόχος μου είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να επικοινωνήσω τα έργα μου στο κοινό του εξωτερικού.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Τα έργα μου είναι μια τριλογία: ένα ξύλινο τελάρο που βρήκα στη Δήλο και το μετέτρεψα σε πίνακα, ένα ξύλο που ζωντάνεψε με λαδομπογιά και ένα ψηφιδωτό με το ιερό ιδεόγραμμα της Δήλου τη θέα Τανίτ. Ονομάζεται: Δήλος, το Άδηλον! Είναι συμβολικός ο τίτλος για όλα αυτά που είναι γύρω μας και ανάλογα με το πως θα δηλωθούν στη ματιά μας θα αποτελούν τέχνη η όχι.

Σύντομο βιογραφικό: Ονομάζομαι Ειρήνη (Ρένα) Σιγάλα και γεννήθηκα στο Περιστέρι.  Όλα πάντα ήταν τέχνη για μένα:σπούδασα Ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής , είμαι αυτοδίδακτη ζωγράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικαστικός. Μητέρα πέντε παιδιών, τριών αγοριών και δύο κοριτσιών, προσπαθούσα μέσα από τον τρόπο ζωής μας να αναδείξω το καθετί σε τέχνη, γιατί η κυριότερη μορφή της είναι το να μάθεις να ζεις με ομορφιά! Η επαφή μου με το νησί της Δήλου ήταν σημείο σταθμός καθώς ξεκάθαρα από εκεί και Μέτα ασχολήθηκα και ασχολούμαι αποκλειστικά με το Art of living!

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr