Η δολοφονία του Gucci

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η “καταραμένη” οικογένεια των Gucci και η δολοφονία του Maurizio Gucci γίνονται ταινία. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στην Ρώμη, αλλά η ταινία έχει μεγάλο ιστορικό. Θα σας τα πω όλα, αλλά πρώτα να σας πω πως η δολοφόνος είναι η Lady Gaga.

Χαχαχαχα… μην με βρίζετε που σας αποκάλυψα τη δολοφόνο, γιατί είναι αληθινή ιστορία και την ξέρουμε οι πάντες.

Ο Maurizio Gucci, γιος του Ροδόλφο Γκούτσι, ήταν Ιταλός επιχειρηματίας και πρώην επικεφαλής του διάσημου Οίκου Μόδας Gucci, ο οποίος τον πούλησε το 1993 για 170 εκατομμύρια δολάρια στον επενδυτικό όμιλο Investcorp. Το 1995, ενάμιση χρόνο μετά την πώληση, δολοφονήθηκε από έναν πληρωμένο εκτελεστή. Η πρώην σύζυγός του Πατρίσια Ρετζιάνι – Γκούτσι αργότερα καταδικάστηκε ως ηθική αυτουργός και οργανώτρια της δολοφονίας.

Ο Ridley Scott ανέλαβε να γράψει το σενάριο και να κάνει την σκηνοθεσία της ταινίας που έχει ένα ιστορικό από το 2006, παρακαλώ…

Τον Ιούνιο του 2006, ο Ridley Scott ανακοίνωσε πως θα κάνει την ταινία με την Angelina Jolie και τον Leonardo DiCaprio στους βασικούς ρόλους. Μετά μούγγα. Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Scott ανακοίνωσε πως η κόρη του, η Jordan Scott θα αναλάβει την σκηνοθεσία με την Penélope Cruz για τον ρόλο της Reggiani -Gucci. Τον Νοέμβριο του 2016 ανακοινώθηκε ως σκηνοθέτης ο Wong Kar-Wai με την Margot Robbie στον ρόλο της Reggiani. Τον Νοέμβριο του 2019 όλα άλλαξαν πάλι, όπου ο Ridley Scott επανήλθε στο τιμόνι της σκηνοθεσίας με την Lady Gaga ως Reggiani.

Στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους…

Η συνέχεια εδώ