Η Αναστασία Νικολάου συμμετέχει στην εικαστική Upcycling Art έκθεση “REGENESIS”

“Η έμπνευσή μου αντλείται από το Φως και τα Χρώματα της Ελλάδας και από τη διάθεσή μου να δώσω μια συνέχεια ζωής στα υλικά μου”

Τι σας οδήγησε στην ενασχόληση με την τέχνη και ειδικά στην Trash Art; “Η φύση είναι πηγή ζωής” και από μόνη της είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης. Η αγάπη μου για τη θάλασσα με έκανε να βρίσκομαι συνεχώς κοντά της. Από την παιδική μου ηλικία άρχισα να περισυλλέγω από τις παραλίες, τα γυάλινα βότσαλα (Sea glasses). Είναι εκείνα τα βότσαλα από σπασμένα μπουκάλια που τα σμίλεψε η θάλασσα, η άμμος και το κύμα δίνοντάς τους ιδιαίτερα σχήματα. Αυτό το υλικό ήταν και η αφορμή να εμπνευστώ και να δημιουργήσω τα πρώτα μου έργα με την τέχνη της ψηφιδογραφίας του σύγχρονου μωσαϊκού. Ο περιορισμός των χρωμάτων με έκανε να εμπλουτίσω τα έργα μου και με άλλα φυσικά υλικά. Γυαλί, μάρμαρο, άμμος, σμάλτο, υαλόμαζα και άλλα με μεικτή τεχνική.

Νομίζετε ότι η τέχνη και ειδικά η Τrash Art έχει τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσει και να κάνει το ευρύ κοινό να αλλάξει τρόπο ζωής και συνήθειες ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην προστασία του περιβάλλοντος; Όλες οι μορφές τέχνης έχουν στόχο και σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, με κάθε τρόπο. Τα τελευταία χρόνια η ιδέα της Ανακύκλωσης έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και έχει γίνει αρκετή προσπάθεια στο να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση.

Έχετε αγαπημένα υλικά που δημιουργείτε με αυτά τα έργα σας και από πού αντλείτε την έμπνευση σας; Όπως προανέφερα τα αγαπημένα μου είναι τα φυσικά υλικά. Τα μάρμαρα απλά και μόνο αγγίζοντάς τα, μου μεταδίδουν την ενέργεια της Γης. Τα Sea glasses με παραπέμπουν στο υδάτινο στοιχείο, στη διαφάνεια και στην καθαρότητά του. Η έμπνευσή μου αντλείται από το Φως και τα Χρώματα της Ελλάδας και από τη διάθεσή μου να δώσω μια συνέχεια ζωής στα υλικά μου.

Πιστεύετε ότι οι ενέργειες που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος είναι ικανοποιητικές στην Ελλάδα; Γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης και δράσεις αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας… Πάμπολλες φορές βλέπω σε κάδους ανακύκλωσης υλικά τα οποία δεν ανακυκλώνονται. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό μια τόσο μικρή αλλά τόσο σοβαρή για το περιβάλλον κίνηση να γίνεται λάθος. Χρειάζεται σωστή και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε δια μέσου των δημιουργιών σας; Δεν υπάρχει ΤΕΛΟΣ, για τίποτα. Όλα μπορούν να ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ!!!