Ζωή Τηγανούρια: «Όταν η «ρετσινιά» της κακοποίησης, της βίας, θα «λερώνει» το θύτη και όχι το θύμα, τότε όλες οι μορφές βίας θα αρχίσουν να εξαλείφονται και η λέξη «Ελευθερία» θα αποκτήσει το πραγματικό της νόημα! Απαιτείται αυστηρή και αμείλικτη τιμωρία, για τους εγκληματίες βιασμών διότι, όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία, «Ο φόβος φυλάει τα έρμα»

Η ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ μουσικοσυνθέτης είναι μια αεικίνητη μουσουργός που κατά καιρούς μας εντυπωσιάζει με τα δημιουργήματά της! «Ζήτω Η Ελευθερία» το καινούριο επετειακό τραγούδι που συγκίνησε εμάς και τους Έλληνες της ομογένειας και στο οποίο υπογράφει τη μουσική και την παραγωγή! https://www.youtube.com/watch?v=S_7RLmChrvg

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα διότι ναι μεν βρίσκομαι σε μια περίοδο που κάνω πολλές συνεντεύξεις και κινήσεις προκειμένου να διαφημίσω το καινούριο μου τραγούδι το άκρως επίκαιρο «Επανάσταση 1821-Ζήτω-η Ελευθερία» με την ερμηνεία του Μπάμπη Τσέρτου, τους στίχους του Τάσου Θεοδωρακόπουλου και το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ που έφτιαξαν δυο Αληθινοί Έλληνες της ομογένειας στο Σαν Φραντζίσκο της Καλιφόρνιας ο Taso Zografos & Anthony Obester, αλλά δεν παύει να μου λείπει η ζωντανή εμφάνιση & η επαφή μου με τον κόσμο!

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η βία υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας. Έχει πολλά πρόσωπα κι εκφράζεται με ποικίλους τρόπους. Ο τρόπος που εφήυραμε εμείς οι άνθρωποι για να την αποβάλλουμε από μέσα μας, είναι οι Τέχνες, ο Αθλητισμός και εν γένει ο Πολιτισμός. Το θέμα είναι πως, παρόλο που συνολικά ο Πολιτισμός, μάς εξευγενίζει ως άτομα, υπάρχουν πολλοί που στερούνται ταλέντου, ασχολούνται με αυτόν «γύρω-γύρω» έχοντας ως κίνητρο μόνο τη δόξα, τα κέρδη και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι να διαδώσουν την υγιή και αληθινή τέχνη.
Δεν είναι κακό να είσαι φιλόδοξος, εάν παράγεις αληθινό έργο και αφήνεις πίσω σου πολιτισμό, αλλά εάν εκμεταλλεύεσαι τον όρο τέχνη για να προβάλεις μόνο τα θέλγητρα, ή τα απωθημένα σου, τη μεγαλομανία σου, αυτό είναι ιεροσυλία. Το κάνουν πολλοί για να ανέβουν κοινωνικά σκαλοπάτια, ανεξαρτήτου ήθους, ταλέντου, ποιότητας, μόρφωσης, πνευματικότητας, γνώσεων. Τότε ναι η υπέρμετρη φιλοδοξία μετατρέπεται σε αλαζονεία οδηγεί σε μια παραποιημένη κοινωνία γεμάτη φούσκες, φελλούς, διάττοντες αστέρες, ανούσια γεμάτα γκλαμουριά πρότυπα.
Αυτό οδεύει σε παρακμή, -την οποία ήδη βιώνουμε πριν τη κρίση του Κορωναιού, πόσο μάλλον αυτή την παρατεταμένα δύσκολη περίοδο- σε πνευματική καταστροφή των επόμενων γενεών, των παιδιών μας, που μεγαλώνουν με αυτές τις προβολές με αυτά τα πρότυπα.
Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω κάτι σχετικό με τη παραποίηση της τέχνης, που ανέφερα πιο πάνω: Έφτασε στα αφτιά μου πρόσφατα η κυκλοφορία ενός τραγουδιού –δήθεν σύγχρονου- που αμαυρώνει τη σημασία της επετείου των 200 ετών. Δεν είναι ωραίο να γελοιοποιείται η επανάσταση και ο αγώνας των ελλήνων και να γίνεται παίγνιο από ατάλαντους καλλιτέχνες με σκοπό την προσωπική προβολή τους.
Επίσης είναι ντροπιαστικό και αυτό που συμβαίνει στη διπλανή πόρτα και εθελοτυφλούμε και μιλάω για την ενδο-οικογενειακή βία αλλά κανείς μας δεν κάνει την κίνηση να απλώσει το χέρι βοηθείας στο θύμα. Όταν η «ρετσινιά» της κακοποίησης του βιασμού και του εκβιασμού, θα «λερώνει» το θύτη και όχι το θύμα, τότε όλες οι μορφές βίας θα αρχίσουν να εξαλείφονται και η λέξη «Ελευθερία» θα αποκτήσει το πραγματικό της νόημα! Απαιτείται αυστηρή και αμείλικτη τιμωρία, για του εγκληματίες βιασμών διότι όπως λέει και η σοφή και η λαϊκή παροιμία «Ο φόβος φυλάει τα έρμα».

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Θα εμβολιαστώ δεν είμαι ενάντια σε αυτό. Τα εμβόλια εφευρέθηκαν για να σώζουν ζωές.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εάν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Πολλά έχω στερηθεί, κυρίως την άσκηση του επαγγέλματος μου. Αλλά και την έξοδο σε ένα σινεμά, σε ένα θέατρο, μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, να πηγαίνω κάθε πρωί το παιδί μου στο σκολείο, να μπορώ ελεύθερα και να πάω στο νησί μου να δω τους γονείς μου τους δικούς μου ανθρώπους εάν χρειαστεί, έχω στερηθεί τις αγκαλιές, τα φιλιά, τις χειραψίες, μου φαίνεται πολύ ψυχρό να μη χαιρετώ τους ανθρώπους, με τέτοιου είδους επαφή. Η σανίδα σωτηρίας σε όλα αυτά για μένα είναι η μουσική μα κυρίως η υπέροχη σχέση με την οικογένειά μου τον άντρα μου και την κόρη μου.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Μια οικονομική κρίση η μεγαλύτερη της δικής μας γενιάς, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=S_7RLmChrvg