Διεθνής ταινία στις Σπέτσες

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η Maggie Gyllenhaal φέτος κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία “The Lost Daughter”, όπου για τις ανάγκες των γυρισμάτων ήρθε με το συνεργείο και τους ηθοποιούς για μια βδομάδα στις Σπέτσες. Στην ταινία παίζουν οι: Olivia Coleman, Dakota Johnson, Paul Mescal, Oliver Jackson Cohen κ.α.

Και να φανταστείτε, πως το story λέει για μια μικρή παραλιακή πόλη στην νότια Ιταλία. Για άγνωστους λόγους (μήπως λόγω covid?) δεν πήγαν εκεί, αλλά προτίμησαν τις Σπέτσες – όπου όπως γράφουν τα Αγγλικά έντυπα- ξετρελάθηκαν. Πρωταγωνίστριες η βραβευμένη με Oscar πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου στο “The Favourite” – Olivia Coleman και η Dakota Johnson απο τις “50 αποχρώσεις του γκρι”.

  • Η Olivia Colman, με το που ήρθε στις Σπέτσες, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στον Γιώργο Λάνθιμο. “Ξέρεις που είμαι αυτή την στιγμή;”, τον ρώτησε. “που;”. “Στην πατρίδα σου, στις Σπέτσες…”
  • Η ταινία The Lost Daughter θα βγει στους κινηματογράφους το 2021 και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Elena Ferrante.
  • Για τον Paul Mescal που παίζει στην σειρά “Normal People” και έχει τρελή επιτυχία στα κορίτσια, οι φωτογράφοι είχαν έξτρα οδηγίες να τον βγάζουν συνέχεια σε ότι κι αν κάνει. Αυτό που λέμε, στενή παρακολούθηση.

Η Maggie Gyllenhaal σε μια συνέντευξη της είπε: “Όταν τέλειωσα το βιβλίο της Elena Ferrante, διαπίστωσα ότι ήταν γεμάτο μυστικά και αλήθειες. Διαβάζοντας το αισθανόμουν ενοχλημένη αλλά και ήσυχη. Γι’ αυτό αποφάσισα να δοκιμάσω να το κάνω ταινία”

Όλο το ρεπορτάζ είναι εδώ: https://bit.ly/35xuhz7