Ζωή Γκαϊδατζή: Το θεατρικό της έργο με τίτλο “Όταν ο ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΠΛΙΝ συνάντησε το ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ”

Μια φορά κι ένα καιρό μία γυναίκα που όλο έγραφε γνώρισε έναν μανιώδη ηθοποιό – μοντέρ – σκηνοθέτη που έμοιαζε με μαριονέτα. Παρόλο που έμοιαζε με μαριονέτα δούλευε πιο πολύ και από άνθρωπο και όλοι τον αγαπούσαν επειδή ήταν καλός και ταλαντούχος.

Μόλις τον αντίκρισε για πρώτη φορά η γυναίκα μία δαιμόνια ιδέα της καρφώθηκε στο μυαλό: Ο τυπάκος αυτός φάνταζε στα μάτια της σαν τη μετενσάρκωση του Τσάρλυ Τσάπλιν, έτσι βάλθηκε να γράφει ένα θεατρικό πάνω του χωρίς να του πει τίποτα στην αρχή.

Μέσα στο μυαλό της εμφανίστηκε σαν από μόνος του και ο Θανάσης Βέγγος, ο έλληνας Τσάρλυ Τσάπλιν όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί. Τώρα πια βρισκόταν αντιμέτωπη με δύο ιερά τέρατα της υποκριτικής τέχνης που παρουσίαζαν τρομερή συγγένεια στη θεματολογία, στη μοναδικότητα, στη δύναμη, στα κοινωνικά μηνύματα και την ταύτιση με κάθε βασανισμένη ψυχή που ακροβατεί καθημερινά στο τεντωμένο σκοινί των προβλημάτων με κωμικοτραγικό τρόπο.

Στην ιστορία εμφανίστηκε και η υπέρτατη επιθυμία του κάθε ανθρώπου, η Ελευθερία η οποία νιώθοντας στον αέρα την αγάπη δυνάμωσε δυναμώνοντας και τους ίδιους. Η ιστορία ήταν πλέον έτοιμη και το μόνο που έμενε ήταν μια κοινή διακήρυξη.

Μόλις ολοκληρώθηκε το έργο η γυναίκα που όλο έγραφε το φανέρωσε στην μετεμψύχωση του Τσάρλυ Τσάπλιν, αυτός το φανέρωσε σε ένα υπέροχο Θανάση Βέγγο που ήξερε (μια που κατά διαβολική σύμπτωση του είχε κάνει και ολόκληρο βιντεοαφιέρωμα) και στο τέλος σαν από μηχανής θεός έφτασε και το Άγιο Πνεύμα (Ελευθερία) ώστε να ολοκληρωθεί το θαυματουργό κάστινγκ. Το έργο πλέον έχει αρχίσει τη δική του ζωή μέσα από τις πρόβες που γίνονται, έχει διακριθεί σε σχετικό διαγωνισμό του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος και βαδίζει προς την πρεμιέρα του.

Η μεγαλύτερη όμως τιμή που απολαμβάνει αυτό το έργο και οι εργάτες του είναι η εξασφάλιση της άδειας ενός από τους εκλεκτότερους μουσικοσυνθέτες της γενιάς του στο να επενδυθεί με την υπέροχη μουσική του, του κυρίου Γιώργου Χατζηνάσιου! Όπως καταλαβαίνετε όλα δείχνουν πως το κοινό θα χαρεί μία υπέροχη παράσταση!

Για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το έργο μόλις αρχίσουν οι παραστάσεις, συνιστάται η παρακολούθηση όσο το δυνατόν περισσότερων ταινιών του Τσάρλυ Τσάπλιν και του Θανάση Βέγγου εν τω μεταξύ, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν.

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ζωή Γκαϊδατζή
Κινησιολογία: Nick Damos
Ελευθερία: Βίκυ Δρίβα
Τσάρλυ Τσάπλιν: Λεονάρντο Θίμο
Θανάσης Βέγγος: Γρηγόρης Κεδρηνός

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ζωή Γκαϊδατζή (Zoi Gaidatzi) εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός με ευπαθείς ομάδες. Έχει ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα είδη του γραπτού λόγου και έχει εκδώσει δύο βιβλία, μία βιογραφία και μία ποιητική συλλογή, ενώ τραγούδια με στίχους της κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει εισάγει το καλλιτεχνικό ρεύμα “Poetry Construction” (καλλιτεχνικές κατασκευές όπου συμμετέχει η Ποίηση). Με το θέατρο ασχολείται αρκετά χρόνια γράφοντας, αναλαμβάνοντας ενδυματολογική φροντίδα , παραγωγή, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθεσία σε ερασιτεχνικές παραγωγές. Το έργο της «Όταν ο Τσάρλυ Τσάπλιν συνάντησε τον Θανάση Βέγγο» θα είναι η πρώτη επαγγελματική της δουλειά στην οποία έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και την παραγωγή.