Ζαφειρίου Κατερίνα: “…Η αρχή της επιτυχίας ειναι η αποτυχία. Η επιτυχία θα έρθει και πρέπει να είμαι προετοιμασμένη για αυτήν, αλλιώς δε θα μπορώ να την διαχειριστώ σωστά”

“…Έχω σκοπό να πάω σε κάποιο talent show για να δείξω την φωνή μου κι εμένα σαν προσωπικότητα, να γράψω περισσότερη δική μου μουσική, να καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου στο κλασσικό τραγουδι και να μάθω να παίζω καλύτερα πιάνο”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι όταν ήμουν έξι ετών μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου ένα μικρόφωνο καραόκε. Είχα ενθουσιαστει τόσο πολυ, χόρευα και τραγουδούσα ολα τα τραγούδια κι ας μην ήξερα να τραγουδάω τότε. Ήταν το καλύτερο δώρο που μου είχαν κάνει και το έδειχνα με την κάθε ευκαιρία, όποιος ερχόταν για επίσκεψη του τραγουδούσα μέχρι που έκλεινε ο λαιμός μου. Τότε κατάλαβα πως αυτό ηταν το όνειρό μου και οτί με αυτό θα ασχοληθώ στην ζωή μου.

Με ποιο μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Ονειρεύομαι να βρεθώ επί σκηνής με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, έχω μεγάλη αδυναμία στην Νατάσσα Μποφίλιου και στον Κωστή Μαραβέγια και θα ήθελα να καταφέρω έστω μια φορά στην ζωή μου να μοιραστούμε το stage, είναι οι αγαπημένες μου ελληνικές φωνές. Θέλω απίστευτα επίσης να τραγουδήσω με την Beyonce και την Christina Aguilera, καθώς είναι εξίσου πετυχημένες καλλιτέχνιδες με πολύ χαραχτηρίστικες φωνές και πιστεύω θα ταιριάζαμε πολυ πανω στην σκηνή.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μέχρι σήμερα πορεία μου στην μουσική θεωρώ οτι δεν ειναι θετική είτε αρνητική, ούτε καθοριστική, θα την χαρακτήριζα ως “σιωπηλή” γιατί είμαι και εγώ έτσι σαν άνθρωπος. Γράφω δική μου μουσική, στίχους και ολοκληρωμένα τραγούδια και τα μοιράζομαι με το μικρό κοινό μου ώστε να επικοινωνήσω μαζί τους, να τους κάνω να με νιώσουν και να τους νιώσω κι εγώ. Δεν είμαι από τους μουσικούς με πτυχίο δυστυχώς, αλλά γράφω μουσική με το ένστικτό μου, με εμπιστεύομαι τυφλά σε αυτό το δρόμο, προσπαθώ να μαθαίνω καινούρια πράγματα όπως παρτιτούρες στο πιάνο και πάνω από όλα να μαθαίνω πως να μην τα παρατάω πότε. Έχω βρεθεί ελάχιστες φορές πάνω σε μια σκηνή να χαρίσω την φωνή μου, αλλά αυτές τις λίγες φορές έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να πιστέψω πως αξίζω την τιμή να βρίσκομαι εκεί πάνω. Ελπίζω να σταματήσει μια μέρα αυτη η σιωπή στην πορεία μου και να επικρατήσει μια μουσική δύναμη, την οποία πιστεύω θα την αποκτήσω.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Πάντα λέω στον εαυτό μου να μην τα παρατήσω, όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν. Για μένα η αρχή της επιτυχίας ειναι η αποτυχία, αυτο σημαίνει ότι προσπάθησα κι ας μην κατάφερα αυτό που ήθελα. Λοιπόν όχι, δεν την φοβάμαι την αποτυχία, αυτή θα μου δυναμώσει το στομάχι, θα με κάνει να προσπαθώ περισσότερο με πάθος. Η επιτυχία θα έρθει και πρέπει να είμαι προετοιμασμένη για αυτήν, αλλιώς δεν θα μπορώ να την διαχειριστώ σωστά. Δεν κρύβω τον φόβο μου για την επιτυχία, διότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο πιο πολύ δυσκολεύουν οι δοκιμασίες. Αν δεν έχεις αποτύχει, πως αλλιώς θα πετύχεις;!

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ πως είναι σημαντικά, όχι μόνο για εμάς τους καλλιτέχνες, αλλά και για το κοινό. Για τους καλλιτέχνες είναι ένα καλό σκαλοπάτι για να δείξουν το ταλέντο τους και ίσως να βρεθούν πολλές ευκαιρίες μέσα απο αυτή την εμπειρία. Το κοινο βέβαια μέσω των talent show μαθαίνουν τους καλλιτέχνες, γνωρίζουν κι άλλα τραγούδια, είδη μουσικής, φωνές, αποκτούν και αλλάζουν απόψεις. Είναι σημαντικό να υπάρχουν για όλους όσους αγαπούν την μουσική πέρα απο την ψυχαγωγία.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ονειρεύομαι οποιαδήποτε συνεργασία η οποία θα μου μάθει περισσότερα πράγματα για την μουσική. Θέλω να συνεργαστώ πολυ με καλλιτέχνες και ξένους και έλληνες, όπως Αντώνη Ρέμο, Νατάσσα Μποφίλιου, Κωστή Μαραβέγια καθώς και με την Ariana Grande, Jennifer Hudson, Billie Eilish και τον Joji. Πιστεύω ότι έχω να μάθω πολλά από αυτούς και ελπίζω στη ζωή μου να καταφέρω να έχω την τιμή για μια συνεργασία μαζί τους.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Πιστεύω οτι σε κάθε δουλειά, όποια κι αν είναι αυτή πως υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι, αυτοί που είναι καλοί στη δουλεια τους και αυτοί που δεν κάνουν το επάγγελμα που πραγματικά θέλουν. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν μάνατζερ αλλά είμαι σίγουρη οτι σε οποιαδήποτε πόλη ή χώρα θα υπάρχουν αυτοί που αγαπούν την δουλειά τους και θα την κάνουν σωστά, δεν θα αποκλεισω τίποτα διότι δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη προς το παρόν.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Έχω σκοπό να πάω σε κάποιο talent show για να δείξω την φωνή μου κι εμένα σαν προσωπικότητα, να γράψω περισσότερη δική μου μουσική, να καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου στο κλασσικό τραγουδι και να μάθω να παίζω καλύτερα πιάνο. Επίσης θέλω να καταφέρω να παίξω σε κάποιο μιούζικαλ, οπότε προετοιμάζομαι αναλόγως για οποιαδήποτε ευκαιρία βρεθεί στο δρόμο μου.