«Ζήσε Αθλητικά» με Νίκη Μπακογιάννη στο Δημοτικό Αρσακείου Ψυχικού

Στο 1ο Δημοτικό Αρσακείου Ψυχικού συνεχίστηκαν οι δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά»

Του καινοτόμου τριετούς προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας. Σκοπός του, να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού.

Στόχος είναι να προωθηθεί το Αθλητικό Ιδεώδες και το Αθλητικό Ήθος, ως πρότυπα της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σήμερα, λοιπόν, επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Αρσακείου η ασημένια Ολυμπιονίκης του στίβου, Νίκη Μπακογιάννη και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά». Για τη δράση συνεργάστηκαν ακόμα η Κοινότητα Ψυχικού (η Πρόεδρος Φανή Χατζηαθανασιάδου είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά») με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Ελλήνων Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα 80 παιδιά της Β’ Δημοτικού του Αρσακείου Ψυχικού, η Ολυμπιονίκης εξιστόρησε την πολυετή καριέρα της και αναφέρθηκε στον μόχθο που απαιτείται και στα οφέλη που αποκομίζεις μέσω του Αθλητισμού.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να αθληθούν μαζί της στον στίβο και κυρίως στο άλμα εις ύψος. Επίσης, έμαθαν για την ιστορία και το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει της τελετής Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Είδαν, επιπλέον, από κοντά τις Ολυμπιακές δάδες από τις Λαμπαδηδρομίες των Αγώνων του Σίδνεϋ (2000), της Αθήνας (2004) και του Ρίο (2016).

Τέλος, η Νίκη Μπακογιάννη, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των παιδιών, έλυσε απορίες και τόνισε τα πλεονεκτήματα, μέσω του αθλητισμού, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή.