Σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ευεργέτιδα της Σαλαμίνας – Μελίνα Μερκούρη

“Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον Πολιτισμό, αυτό είναι η κληρονομία της, αυτό είναι η περιουσία της εάν το χάσει αυτό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ”

Μελίνα Μερκούρη

Κυριάκος Μαριδάκης: “Με τον Σπύρο Μερκούρη αδερφό της Μελίνας, σχεδιάζαμε τα 2500 χρόνια της Σαλαμίνας”

H Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού είχε συναντήσει και ενημερωθεί αρκετές φορές απο τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Μαριδάκη για την καταστροφή της αρχαιολογικής περιοχή της Αρχαίας Σαλαμίνας, αποφασίζοντας για δεύτερη φορά με δικό της νέο ΦΕΚ 1982 305/1982 την κήρυξη του ιστορικού Αρχαιολογικού τριγώνου ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ απολύτου προστασίας οπως η Ακρόπολη.

“Χαρακτηρίζοντας τον όρμο των Αμπελακίων όπου και η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας, με ολόκληρη τη Χερσόνησο της Κυνόσουρας και τη Χερσόνησο των Αμπελακίων (Πουντα) όπου έγινε η περίφημη ναυμαχία που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.”

Νομος 3028 Άρθρο 2 – Ως ιστορικοί τόποι νοούνται είτε εκτάσεις στην ξηρά ή στη θάλασσα που αποτέλεσαν ή που υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτέλεσαν το χώρο εξαίρετων ιστορικών γεγονότων!!!

Η Μελίνα επίσης δέχτηκε και υλοποίησε την Ιδέα του κ. Χρήστου Μαριδάκη να επισκεφτεί για πρώτη φορά, η Τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού “Ολυμπιάς” την Σαλαμίνα.