Εvgenia: «Πρότυπό μου είναι η Βίσση, τη θαυμάζω γιατί δεν φοβάται τις αλλαγές»

Αν και κατάγεται από την Βουλγαρία, νιώθει την Ελλάδα και την Κύπρο, ως δεύτερη πατρίδα της. Η Evgenia, παρά τις μουσικές σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι, άφησε στην άκρη την όπερα, αφού την κέρδισε το λαϊκό τραγούδι. Ζώντας στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, όπου εργάζεται ως δασκάλα φωνητικής, δεν σταματάει λεπτό να υμνεί την Ελλάδα και το ελληνικό τραγούδι.

Το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Θα με Ζητάς», σε μουσική Μιχάλη Τουρατζίδη και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου, ξεπέρασε το 1.300.000 προβολές στο Youtube, με τους Έλληνες, να της δείχνουν την αγάπη τους. Έχοντας φύλακα-«άγγελο» στο πλευρό της τον παραγωγό της και επιστήθιο φίλο της, Mario Pappas, η Evgenia, ετοιμάζει το ταξίδι της στην Ελλάδα, για να μπει εκ νέου στο στούντιο ηχογράφησης, για νέα τραγούδια, με την υπογραφή επιτυχίας, σπουδαίων εκπροσώπων της μουσικής σκηνής.

Πώς γεννήθηκε όμως η αγάπη της για την Ελλάδα και την ελληνική μουσική; Πώς από την Εθνικό Μουσικό Θέατρο και την όπερα της Σόφιας, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα; Ποια είναι τα μουσικά της όνειρα; Η Evgenia, μιλάει για όλα, σε μια κατάθεση ψυχής στο Polismagazino.gr

Το νέο σου τραγούδι «Θα με Ζητάς» αγαπήθηκε πολύ από τους Έλληνες. Πώς νιώθεις για αυτό;

«Νιώθω περήφανη και πολύ τυχερή με το τραγούδι αυτό. Το να αγαπηθεί ένα ελληνικό τραγούδι από τους Έλληνες, λέει πόσο σπουδαίος  είναι ο μουσικός που το έγραψε. Το να αγαπηθεί ένα ελληνικό τραγούδι από μια ξένη φωνή, είναι ακόμα πιο σπουδαίο. Έχω αγγίξει τις καρδιές τους».

Πώς αγάπησες την ελληνική μουσική;

«Όταν ξεκίνησα να ακούω ελληνική μουσική, δεν καταλάβαινα ούτε λέξη. Όμως ένιωθα το βάθος των συναισθημάτων στις φωνές των τραγουδιστών. Ερωτεύτηκα μια μουσική που ήταν διαφορετική από την μητρική μου. Αγάπησα μια γλώσσα, που έγινε δική μου». 

Ήταν εύκολο ή δύσκολο να μάθεις να τραγουδάς στα ελληνικά;

«Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο αν το θες πολύ. Έτσι άνθρωπος είμαι. Δεν λέω ότι δεν κάνω λάθη ακόμα αλλά προσπαθώ να γίνω καλύτερη στο λεξιλόγιο και στην προφορά μου». 

Διαθέτεις ένα πλούσιο βιογραφικό με μουσικές σπουδές… Μίλησέ μας για αυτό;

«Έχω τελειώσει μουσικό σχολείο και στη συνέχεια  την Μουσική Ακαδημία στην Σοφία με κλασικό τραγούδι. Παρόλο που ονειρευόμουν να τραγουδήσω ποπ μουσική, η μοίρα με οδήγησε στην σοβαρότητα του κλασικού. Και ήταν για το καλό μου. Είχα την ευκαιρία να αποδείξω τις δυνατότητες μου στο Εθνικό Μουσικό θέατρο για μια ολόκληρη σεζόν». 

Αν και σπούδασες κλασσικό τραγούδι και μουσική, πώς βρέθηκες στα πιο ποπ και λαϊκά μονοπάτια;

«Αυτός ο έρωτας δεν Ξεπερνιέται. Ένας ήταν ο δρόμος και εγώ τον επέλεξα. Ήθελα να λέω τραγούδια τα οποία αγγίζουν την καρδιά μου και αυτά για μένα ήταν μόνο τα ελληνικά ποπ και λαϊκά. Δεν είχα εμπειρία σε ελληνικά μαγαζιά και δεν είχα τραγουδήσει στα ελληνικά πριν, αλλά αυτό δεν με σταμάτησε να ζητήσω για δουλειά στο μεγαλύτερο Ελληνικό νυχτερινό μαγαζί Διόνυσο στην Σοφία και εκεί ξεκίνησαν τα πρώτα μου βιώματα σαν ελληνική τραγουδίστρια. Αξέχαστες στιγμές». 

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που σου έρχονται στο μυαλό από τις εμφανίσεις σου σε νυχτερινά κέντρα-μπουζούκια;

«Μεγάλες πίστες, πολλά φώτα, λουλούδια, σαμπάνια, χορούς, κέφια και διασκέδαση. Πίσω από όλα αυτά, πολύ δουλειά με καταπληκτικούς μουσικούς». 

Ποιοι Έλληνες τραγουδιστές, αποτέλεσαν πρότυπό σου;

«Πρότυπο μου η Άννα Βίσση. Μια τεράστια φωνή, ξεκινώντας σαν ποπ τραγουδίστρια και μετά ένας εξαιρετικός μουσικός που την «τσαλάκωσε» και την έκανε και λαϊκή. Τη θαυμάζω γιατί δεν φοβάται τις αλλαγές». 

Με ποιον Έλληνα τραγουδιστή θα ήθελες να κάνεις ένα ντουέτο;

«Έχω φτιάξει λίστα (χαχα)! Θα ήθελα να κάνω ντουέτο με το Γιάννη Πλούταρχο, με το Γιώργο Μαζωνάκη, με το Γιώργο Σαμπάνη, με τον Πέτρο Ιακωβίδη, με το Γιώργο Τσαλίκη, με τον Αντώνη Ρέμο… Τι να σας πρωτοπώ, είναι μεγάλη η λίστα μου»

Πώς σε αγκάλιασαν οι ομογενείς στην Αμερική; Πώς διασκεδάζουν εκεί; Ποια τραγούδια σου παραγγέλνουν;

«Έχω βρει αγάπη, έχω βρει ζήλεια, έχω βρει και ρατσισμό. Κάποιοι από τους Έλληνες εδώ έχουν ξεχάσει ότι κάποτε ήταν και αυτοί ξένοι. Με έχουν αγκαλιάσει και με έχουν αγαπήσει αυτοί που δεν έχουν μέσα τους ζήλεια. Είναι αρκετοί αυτοί που με ακολουθούν στην καριέρα μου και χαίρονται για τις επιτυχίες μου. Αυτό μου αρκεί. Μου έχουν ζητήσει τραγούδια απ´ολα τα είδη. Μου έτυχε να τραγουδήσω και το Φαινόμενο είμαι εγώ του Καρρά»

Πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στην Αμερική;

«Δεν το σχεδίασα ούτε το ήθελα. Είχα βρει τον εαυτό μου στην Κύπρο. Είχα όλα όσα ήθελα. Μια μέρα όλα άλλαξαν και ήταν απόφαση που πήρα της στιγμής. Είναι πολύ προσωπικό  το θέμα. Δεν έκανα λάθος και δεν θα άλλαζα τίποτα, αν μπορούσα να γυρίσω πίσω». 

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα και την Κύπρο;

«Μου λείπουν οι φίλοι μου στην Κύπρο. Μου λείπουν οι μαθητές μου. Από Ελλάδα, μου έχει λείψει του γαλάζιο του Αιγαίου».

Μουσικά που θέλεις να φτάσεις;

«Όσο πιο μακριά γίνεται με την στήριξη και την αγάπη του κόσμου» 

Γιατί είσαι ευγνώμων στην ζωή σου;

«Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω. Τα παιδιά μου πάνω απ’ ολα. Ποτέ μου δεν απόκτησα τίποτα δωρεάν, πάντα δούλευα σκληρά. Ευγνώμων για τον χαρακτήρα και την δύναμη που έχω, οι γονείς μου με έχουν μεγαλώσει σωστά». 

Υπάρχει «φύλακας άγγελος» που σε στηρίζει;

«Έχω φύλακα άγγελο από πολύ μικρή ηλικία. Έχασα τον πιο κοντινό μου άνθρωπο και από τότε ξέρω ότι είναι πάντα δίπλα μου και με προσέχει».

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει στην προσωπική σου ζωή για την καριέρα της Evgenia;

«Αν θυσία λέγεται, το ότι πάντα στις μεγάλες γιορτές έλειπα από το σπίτι μου, λόγω της καριέρας μου, τότε αυτή είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχω κάνει». 

Evgenia – Θα Με Ζητάς – Official Music Video – YouTube