Ευχαριστήρια Επιστολή: 6η Art-Thessaloniki International Fair

Ο Art Director Παντελής Τσάτσης και η ομάδα της Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας στην διοργάνωση της 6nς Art Thessaloniki Fair η οποία στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία, όπως είχατε την ευκαιρία να αντιληφθείτε από τα  σχόλια του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (Facebook, Instagram, LinkedIn) αλλά, και από την προσωπική σας εμπειρία. Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 20% και επίτευξη εμπορικών συναλλαγών με πώληση έργων ενισχύοντας τις θετικές εντυπώσεις σε γκαλερί και συλλέκτες. 

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σταθήκατε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αυτή της πανδημίας και των κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που μαστίζουν τη παγκόσμια κοινότητα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους γκαλερίστες, τους καλλιτέχνες, τους συνεργάτες μας, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, τους εθελοντές μας για την προσπάθεια και συμμετοχή τους  αλλά και φυσικά το κοινό που επισκέφθηκε την Art-Thessaloniki Fair.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Γεώργιου Ζογγολόπουλου για την συμμετοχή του Γιώργου Ζογγολόπουλου ως Τιμώμενου καλλιτέχνη στην 6η Art-Thessaloniki Fair, που για πρώτη φορά παρουσίασε μέρος της συλλογής των ζωγραφικών έργων του  μαζί με τη συλλογή 20 σημαντικών γλυπτών έργων μεγάλων διαστάσεων. Παράλληλα, να ευχαριστήσουμε την ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο Κατερίνα Κοσκινά που
ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης.

Θερμές ευχαριστήριες στο OSTEN Museum of Drawing Skopje το οποίο παρουσίασε τη συλλογή του με έργα των παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών Ilya & Emilia Kabakov, αλλά και τον κ. Mice Jankulovski για την παρουσία του και τη στήριξή του. 
Εξέχουσα θέση στην φετινή μας διοργάνωση είχε η παρουσία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης- Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» που βρίσκεται στην πόλη των Σερρών.  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την στήριξή του, αλλά και για την συμμετοχή του με την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης καθώς παρουσίασε μια σειρά έργων σύγχρονης τέχνης.

Για τρίτη χρονιά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art-Thessaloniki Fair, διοργάνωσαν τα βραβεία “MATAROA” για  10 νέους καλλιτέχνες μετά από την επιλογή της επιτροπής.  Δόθηκαν τρία χρηματικά βραβεία έπειτα από ψηφοφορία κοινού και επιτροπής: 1o Βραβείο, Καπετάνου  Δημήτρης, Έπαινος στις Πεχλιβανίδου Σοφία και Γιαννέζη Θεανώ. Ευχαριστούμε την επιτροπή επιλογής αποτελούμενη από τους: Mυλωνά Γιώργο, Ξόνογλου Δημήτρη, Παπά Σάνια, Σκαμπαρδώνη Γιώργο και Φωκά Γιάννη.
Για τρίτη φορά, δόθηκαν τα βραβεία WAVA με κατηγορίες: το βραβείο El Greco Greece απονεμήθηκε στον καλλιτέχνη Costis και το Βραβείο El Greco International που απονεμήθηκε στους Ilya&EmiliaKabakov.

Για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε η έκθεση των Ανεξάρτητων Καλλιτεχνών (Independent Artist Fair) όπου δόθηκε η ευκαιρία σε νέους και παλιούς καλλιτέχνες να προβάλλουν το έργο τους σε ατομικά περίπτερα και παράλληλα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα από Project και παράλληλες δράσεις.

Με τιμή,
Παντελής Τσάτσης
Art Director-Founder

Επικοινωνία: 
T.+30 6946 90770
Email: [email protected]
Facebook: Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair
Instagram: artthessaloniki
LinkedIn: Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair