ΕΡΩΦΙΛΗ – ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ – Όταν η Nouvelle Vague… έφερε το ελληνικό Νέο Κύμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΞΕΦΩΤΟ (μουσική σκηνή)

H Nouvelle Vague είναι ο τίτλος που φωτογραφίζει το δημιουργικό κύμα της μουσικής , στο Παρίσι της δεκαετίας του 50’ , όπου νέοι δημιουργοί αποτύπωσαν στα τραγούδια τους πιο λιτά μουσικά σχήματα και μελωδίες , πάνω σε ποιήματα.

Συνήθως τον ερμηνευτή συνόδευε ένα όργανο , κιθάρα ή πιάνο , ανάλογα με το μουσικό όργανο που έπαιζε ο ίδιος ο συνθέτης κάθε φορά.
Στην Ελλάδα το εισήγαγε σαν δημιουργός , ο συνθέτης Γιάννης Σπανός , ο οποίος έγραφε και εξέδιδε εκείνη την περίοδο , πολλά τραγούδια του στο Παρίσι όπου κατοικούσε.
Στην Αθήνα , με την στήριξη του τότε δισκογραφικού παραγωγού , Αλέκου Πατσιφά καθιέρωσαν στην ελληνική δισκογραφία τον τίτλο Νέο Κύμα (Nouvelle Vague ).

Συνθέτες όπως οι : Γιάννης Σπανός , Λάκης Παππάς , Νότης Μαυρουδής ,Διονύσης Σαββόπουλος , Λίνος Κόκοτος και άλλοι , έγραψαν εκείνη την περίοδο , πριν τα μέσα της δεκαετίας του 60΄, αφήνοντας στο ελληνικό ρεπερτόριο , πολλά σημαντικά τραγούδια , που αγαπήθηκαν πολύ , ενώ παράλληλα επανασύστησαν με αυτό τον τρόπο στο κοινό , την ελληνική ποίηση και τους ποιητές μας.
Ερμηνευτές , όπως η Αρλέτα , ο Γιάννης Πουλόπουλος , η Πόπη Αστεριάδη , ο Λάκης Παππάς , η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Γιώργος Ζωγράφος , η Ρένα Κουμιώτη και άλλοι , έκαναν τα πρώτα τους βήματα , μεσα από το Νέο Κύμα.

Αυτή η παράσταση , παρουσιάζει τα τραγούδια διαμάντια αυτής της περιόδου φωτίζοντας τα πιο δυνατά και αγαπημένα τραγούδια των δημιουργών.
Δύο σημαντικές ερμηνεύτριες , η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού με κοινή καταγωγή ,από την Κρήτη , θα αποδόσουν με το ξεχωριστό χρώμα της φωνής τους ,
τα τραγούδια .
Ο σπουδαίος πιανίστας Νίκος Βελώνιας θα συνοδεύσει τις ερμηνεύτριες, με τον ίδιο λιτό τρόπο που επιβάλλει αυτό το είδος .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ξέφωτο
Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Ώρα έναρξης 23:00
Εισοδος: 8€
 Τηλ κρατήσεων: 6931091534, 6949950530
 Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.
 Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό.

Οργάνωση, Παραγωγή, επικοινωνία
Μαριλού Φυντανίδου
Livestr.
Παραγωγή, διοργάνωση και προώθηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Επικοινωνία, προβολή, booking καλλιτεχνών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949950530

Livestreet: Επικοινωνία: Τ: 6949950530, W: https://livestr.gr/. Facebook: Live Street, E: [email protected]