Ερμιόνη Ξηρού “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε την Ερμιόνη Ξηρού

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τα εφηβικά μου χρόνια μου άρεσε ο κόσμος της φωτογραφίας και αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενδελεχώς με το αντικείμενο. Έτσι γράφτηκα στο Τμήμα Τέχνης της Φωτογραφίας του Δημοσίου Ιεκ Κηφισιάς και ως απόφοιτη, δηλώνω μαγεμένη από αυτή την Τέχνη!

DollHouse
Ένα μεγάλο μέρος της παιδικής ηλικίας των γυναικών περιλαμβάνει παιχνίδια με κούκλες. Οι κούκλες πάντα έχουν τις τέλειες σωματικές αναλογίες, τις τέλειες ζωές, τα τέλεια ρούχα. Τοποθετούνται συχνά στην κουζίνα, προσέχοντας τα παιδιά, υπηρετώντας το ανδρικό φύλο.

Μεγαλώνουν, λοιπόν, έχοντας τέτοια πρότυπα. Και όταν βγαίνουν στην κοινωνία αναζητούν τις τέλειες σωματικές αναλογίες, τη δημιουργία οικογένειας, την υπηρεσία στο ανδρικό φύλο.
Εάν δεν πετύχουν το “τέλειο” δεν τα έχουν καταφέρει.
Εμπνευσμένη λοιπόν από την Mariel Clayton, προσπάθησα να αποδομήσω την τέλεια αυτή φιγούρα.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr