Επίμονη Τέχνη: “Συνέντευξη με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα”

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι ένα project που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events που εμπνεύστηκε και διοργανώνει η εικαστική καλλιτέχνης Χρύσα Μπαρζόκα.

Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς, και με την ανάγκη μας ως καλλιτέχνες να εκφράσουμε τα ανομολόγητα από τους πολλούς, να εκφραστούμε αλλά και να τοποθετηθούμε στον δημόσιο χώρο με την Τέχνη μας, σας παρουσιάζουμε την “Επίμονη Τέχνη”: μια σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες. Συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης μίας ημέρας, στις οποίες επιλεγμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα από τους ανθρώπους τους οποίους μας δένουν κοινά ιδανικά και συναντηθήκαμε με όχημα την Τέχνη, συνεκθέτουμε υλοποιώντας το όνειρό μας με φορέα αποκλειστικά την δική μας κοινή προσπάθεια. Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη επίμονη, την δική μας τέχνη.

Η πρώτη “Επίμονη Τέχνη” διεξήχθη στο Μπενσουσάν Χάν στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία ενώ ακολουθήσαν άλλες με ακόμη μεγαλύτερη…

Το project επιλέχθηκε να συμμετέχει στο ενεργό δυναμικό της Αrt fair Thessaloniki.
Περισσότερες εκθέσεις και γεγονότα Τέχνης ακολούθησαν, με επόμενη έκθεση στις Σπέτσες αφιερωμένη στη μεγάλη Καλλιτέχνιδα Ελένη Μπούκουρα Αλταμουρα η οποία εξελίχθηκε στις 22 Αυγούστου 2019 στο Spetses Hotel πλησίον αρχοντικού της αείμνηστης καλλιτέχνιδος και με την υποστήριξη της γνωστής οικογένειας Μπούκουρα του ομώνυμου ξενοδοχείου & του Δήμου Σπετσών.

Το Makedonia Palace φιλοξένησε το πρότζεκτ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο 32ο συνέδριο που διοργάνωσε ο όμιλος Palso δίνοντας μας τιμητική παρουσία, όπως επίσης απολυτη εμπιστοσύνη για την επιμέλεια & επιπλέον διεξαγωγή αποτελεσμάτων εικαστικού διαγωνισμού.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 τα έργα των εκλεκτών καλλιτεχνών
θαύμασε πλήθος φιλοτεχνων στο Παρίσι.
Επόμενος σταθμός η πόλη του Φωτός με τιμώμενο πρόσωπο & παρών τον αξιότιμο Γάλλο πρόξενο Philippe Ray, ο οποίος, μέσω των ενεργών πολιτιστικών δράσεων άγγιξε εικαστικές χορδές 23 επίμονων καλλιτεχνών οι οποίοι φιλοτέχνησαν θέματα “Ελληνογαλλικής φιλίας” & εκθέτοντας στην γκαλερί du Colombieur στην καρδιά του Παρισιού.
Ο αξιότιμος Γάλλος πρόξενος Philippe Ray & το Γαλλικό ινστιτούτο στήριξαν το πρότζεκτ που με πατρίδα την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης & έμβλημα τον λευκό Πύργο υποδέχθηκε ο Πύργος Άιφελ… δύο κουλτούρες μια καρδιά, η δική μας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ.

-Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του στην ΕΝΤΌΣ ΕΚΤΌΣ Covid-19 εποχή με το project της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ…

Η 1η έκθεση Τέχνης που έγινε ζωντανά με θέμα τις ημέρες της καραντίνας, παρουσίασε σημαντικά έργα με σημεία στίξης την ιστορία του μέλλοντος…
Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες
οι θεατές έγιναν μέρος του πρότζεκτ!!!

Η εποχή του Covid-19 άφησε το δικό της στίγμα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα επηρέασε τον χώρο των καλλιτεχνών.
Αυτό το χρονικό διάστημα εμείς οι καλλιτέχνες της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ εκφραζόμασταν μέσω της τέχνης μας σε επιφάνειες τις οποίες & εκθέσαμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Ο τίτλος της έκθεσης ήταν
“ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ COVID-19”.
Ένα αφιέρωμα στα συναισθήματα της νέας εποχής που μοιραστήκαμε.

-6 Ιουλίου 2020 εκθέσαμε στο υπέροχο περιβάλλον του CAPSIS ASTORIA HOTEL το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου.
Η έκθεση ηταν εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του θρυλικού Έλληνα δημιουργού Νίκου Καζαντζάκη.
“Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ”
Ένας ύμνος στον Άνθρωπο, ποιητή, συγγραφέα, φιλόσοφο, στοχαστή…

Η πολυμορφία των καλλιτεχνών είναι χαρακτηριστική. Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, video art, Art perfomance, contemporary Art…

Σε λίγο μαζί σας…

Με εκτίμηση
Χρύσα Μπαρζόκα