Ελεάννα Βαρελά: “Δεν με τρομάζει η αποτυχία. Η επιτυχία με τρομάζει μόνο αν συμβεί πολύ απότομα ή αν θα ένιωθα πως δεν την αξίζω…”

Photo by Γιώργος Μηλιώκας

“Το single «Μέτρα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group είναι ένα κομμάτι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή Ο Νίκος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στη μουσική όσο και στον στίχο”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Νομίζω να ακούω τη μαμά μου να τραγουδάει στο σπίτι. Συνειδητή ανάμνηση, κάπου στα 4-5, να ακούω ξανά και ξανά ένα cd που είχαμε με τις μεγάλες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου!

Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Μουσικό ή τραγουδιστή;; Μουσικοί είναι πάρα πολύ που θαυμάζω και θα ήταν τιμή μου να βρεθώ μαζί τους επί σκηνής. Αν εννοείτε τραγουδιστές, έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στην Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιώργο Νταλάρα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική μου πορεία ξεκίνησε με τη φοίτησή μου στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. Σε επαγγελματικό επίπεδο, λίγα χρόνια αργότερα, με την ενασχόλησή μου αρχικά με το παραδοσιακό-σμυρνέικο είδος και στη συνέχεια με το παλιό λαϊκό αλλά και το πιο σύγχρονο -ας μου επιτραπεί η έκφραση- έντεχνο είδος. Επιρροές υπήρξαν πάρα πολλές, θετικές και αρνητικές, αλλά νομίζω πως πάντα τις καταλάβαινα εκ των υστέρων, κάνοντας τον απολογισμό μου. Δεν το καταλάβαινα ότι συμβαίνει όσο το βίωνα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Όλως παραδόξως, δε με τρομάζει καθόλου η αποτυχία. Γιατί ίσως δεν νιώθω ότι κάνω κάτι στο οποίο μπορώ να χάσω. Δε μπορείς να χάσεις όταν ασχολείσαι με αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο. Η επιτυχία με τρομάζει μόνο αν συμβεί πολύ απότομα ή αν θα ένιωθα πως δεν την αξίζω.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι μια καλή πάσα μετά την προηγούμενη ερώτηση! Τα τηλεοπτικά talent show κάνουν αυτό ακριβώς. Σου δίνουν απότομη και πολλή επιτυχία. Τώρα το αν θα έχεις την κριτική σκέψη, την ωριμότητα και τη σύνεση να τη χειριστείς, πιθανό να λειτουργήσει υπέρ σου. Αλλά πιστεύω πως είναι προτιμότερο ο καθένας να διανύσει τη διαδρομή του, στο χρόνο που της αναλογεί.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μιας και είμαι ακόμα πολύ στην αρχή, είναι πραγματικά πάρα πολλές οι συνεργασίες που θα ήθελα να κάνω!

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Μέτρα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Είναι ένα κομμάτι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα σιγομουρμουρισμένο και όσο το χτίζαμε σιγά-σιγά το αγαπούσα όλο και περισσότερο. Ο Νίκος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στη μουσική όσο και στο στίχο. Μου αρέσει πολύ στους στίχους των τραγουδιών να υπάρχει μεν μια αφήγηση αλλά να είναι λίγο και στο χέρι του καθενός τι πληροφορία θα προσλάβει. Έτσι λοιπόν και εδώ είναι επιλογή του ακροατή αν θα μείνει στα εμπόδια και τις δυσκολίες που υπάρχουν ή θα τα υπερπηδήσει και θα εστιάσει στα όμορφα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Νίκο Χιώτογλου; Με τον Νίκο συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και είμαστε φίλοι ακόμα περισσότερα! Επικοινωνούμε πολύ μουσικά και η συνεργασία και η δημιουργία ήταν μονόδρομος! Χαίρομαι που έχω την τύχη να ξεκινάω με έναν άνθρωπο που νιώθω τόση ασφάλεια και που ξέρω ότι θα σεβαστεί απόλυτα τις ιδέες και τις επιθυμίες μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Βρίσκεται ήδη στα σκαριά ένα ντουέτο με τον εξαίρετο ερμηνευτή και συνθέτη Δημήτρη Μπάκουλη. Έχουμε επίσης και αρκετές συναυλίες ανά την Ελλάδα, με διάφορα και διαφορετικά πρότζεκτ, αλλά για τις λεπτομέρειες θα μου επιτρέψετε να σας κρατήσω λίγο σε αγωνία!