Λίνα Ροδοπούλου “Αέναο”

Λίνα Ροδοπούλου Αέναο

Η Λίνα Ροδοπούλου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλοΑέναο, σε στίχους και μουσική του Θοδωρή Μυστιλόγλου.

Το «Αέναο» είναι ένα αισιόδοξο ερωτικό τραγούδι με ρομαντική διάθεση! «Αέναο» σημαίνει ατέρμονο, ασταμάτητο, και ουσιαστικά μας μιλά με απλότητα και φυσικότητα για την πολυτιμότερη αέναη ενέργεια που είναι η αγάπη και ο έρωτας.

Αυτή η ρομαντική και αισιόδοξη διάθεση αναδεικνύεται με έναν ήχο καθαρά ελληνικό που προκύπτει  από την υπέροχη ενορχήστρωση του Αντώνη Καρατζίκη, στην οποία κυριαρχούν το μπουζούκι καθώς και τα χάλκινα πνευστά.

Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε από τον Χάρη Ξυδιά με φωτεινά χρώματα και όμορφα τοπία, δίνοντας ταυτόχρονα και μια παραμυθένια διάσταση με την προσθήκη των μουσικών ως φιγούρες του βωβού κινηματογράφου, τις οποίες υποδύονται η Όλια Ντακογιάννη και ο Χάρης Ζαγοριανός. Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Χάρη Ξυδιά ενώ οι φωτογραφίες από το στούντιο είναι του Δημήτρη Στεφόπουλου.

Το «Αέναο» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία MLK και τη μουσική παραγωγή υπογράφει ο Αλέξανδρος Χρυσίδης. 

Λίγα λόγια για τη Λίνα Ροδοπούλου

Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και δίπλωμα μονωδίας) καθώς και χορό.

Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου, καθώς και στη χορωδία Ν. Ερυθραίας, όπου διδάσκει έως και σήμερα ως βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο μέγαρο μουσικής για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» 2017.

Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με χορωδίες σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Σφίγγα, Ιανός, El Convento Del Arte, Caminitto, Piedra, Altamira, Μακάρι, Cabaret Voltaire κ.α.), με ποικίλο διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο.

Το 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος «Nouvelle Passion» με γαλλικά τραγούδια σε μουσική επιμέλεια και κλασσικές κιθάρες του Παναγιώτη Μάργαρη. Το Φθινόπωρο του 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Κόκκινη βροχή» σε μουσική του Αντώνη Καρατζίκη και στίχους της ίδιας.